• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite bitirip işsiz kalmak

canım benim yalnız değilsin :) bende 2014te mezun oldum.. 3 ay çok kötü ama çok kötü bir yerde çalıştım, şuan kpss ye hazırlanıyorum atanabileceğim malum.. iletişim okudum bende aynı fakültelerden mezunuz.. inşallah en kısa zaman da hak ettiğin yerlere gelirsin :KK200:

Gazetecilik şart mı kitap yayın evleri var sonra , bazı internet sitelerde yabancı yayından çeviri yapıp bunu satın alan web siteler var sadec gazetecilikte kendinizi sınırlandırmayın

yalnız olmadığımı görmek hem iyi hem kötü.
Geçici olarak çağrı merkezinde çalıştım ama şartları malum..
inşallah bende iyi bir iş bulurum

evet diplomasız doktor bile yakalamışlardı bu ülkede.. her şeyi beklerim

Dilerim en kisa zamanda gönlüne göre bir is bulursun.. Ama sunu da unutma ki bu hayatta herkesin bir sekilde bazi seylerde sabri ölcülüyor. Kimisi emek verir okur is bulmakta zorlanir senin gibi ve o sekilde sabretmesi gerekir. Kimisinin o konuda isi yolunda gider ama evlilik vs gibi konularda zorluk ceker.. Bu liste böyle uzar gider.. Önemli olan ümidini yitirmemek ;)

Hosgeldin aramiza...moral veremeyecegim.sistemin kurbaniyiz.3 yil cesitli kurumlarda surundukten sonra simdi 3.senem issizlikle.kpss mucadelesi icindeyim..cok icim yaniyor bu konuda ..meslegimi ozledim...ah..ah..allah yuzunuze gulsun.elbette mucadeleyi birakmayin

Dilerim en kisa zamanda gönlüne göre bir is bulursun.. Ama sunu da unutma ki bu hayatta herkesin bir sekilde bazi seylerde sabri ölcülüyor. Kimisi emek verir okur is bulmakta zorlanir senin gibi ve o sekilde sabretmesi gerekir. Kimisinin o konuda isi yolunda gider ama evlilik vs gibi konularda zorluk ceker.. Bu liste böyle uzar gider.. Önemli olan ümidini yitirmemek :KK66:

kesinlikle sana katılıyorum ben :) bu şekilde sınandığımı düşünüyorum.. çünkü etrafımda ki sınıfımdaki herkesin hayatı yolunda gidiyor bir benim ki biraz buhranlı.. iş bulamaz dediklerimiz, güzel yerlerde; evlenmez dediklerimiz, evlendi :) isyan etmemek lazım galiba, bekliyorum gün benim içinde gelicek :)

allah sabır versin işsizlik çok zor bir sürec ama yapacak birşey yok illa gazetecilik diye tutturma belki rızkın başka bir yerdedir 2 yıllık bir okul okudum 4 sene açık öğretimden işletme okudum satış danışmanlığından tutta saçma sapan insanların müdür olduğu her sektörde çalıştım şimdi iyi bir şirkette çalışıyorum iyi şirket deyince müdür oldum falan sanma muhasebe bölümündeyim ama kafam rahat işsizliğin yüzde 10 olduğu ülkede iyi kötü işim var yoksa delirmemek elde değil haa kpss denilen sınavada girdim polislik astsubaylık hosteslik gardiyanlık girmediğim sınav kalmadı ama olmayınca vardır bir sebebi dedim artık uğraşmıyorum torpiliniz varsa ama gerçekten torpil yapılcaksa hiç durma yaptır hak hukuk boşver onları çünkü torpil bulmak bana göre sınavdan zor :)

Al benden de o kadar bunaldım ki işsizlikten, yataktan çıkasım yok artık ...

Biliyorum ki bu Türkiye'nin en acı gerçeklerinden birisi. Okurken insan iş bulurum diyerek hevesle severek başlıyor sonra iş bulamıyor. Tıpkı benim gibi.
Ben yeni üyeyim. Gazeteciliği severek isteyerek 17 yaşımdan beri hayalini kurarak bitirdim. İki yıl dil eğitimi aldım. Rektörlüğün 3 yıl muhabirliğini yaptım. Hem dergi haberciliği hem gazete haberciliğinde okulun gazetesi bile olsa çalıştım. Çünkü okurken başka yerde çalışmak zaten zordu.
Okulu dördüncülükle bitirdim. Elimde İngilizce sertifikam 4 dönem okulun başarı dilimine adımı yazdırdığım okulumun diplomasıyla kalakaldım.
Gittiğim her kapı "deneyimin yok mu?" dediğinde suratlarına anlamsız anlamsız bakıyorum Haziranda mezun oldum nasıl nerede deneyim edinebilirdim diyorum. Stajım var devlet kanalında. Yok onu da kabul etmiyorlar.
Ailem Muğla'da ben İstanbul'da.. anamın babamın yanında bile durmadan iş aramaya kalktım geldim.
Elime ne geçti 4 aydır.. Hiç!

Sabahtan beri ağlıyorum. Birisi bana desin umudunu yitirme.
kobilere başvur, elemanonline mesela gayet iyi, ille dekurumsal mıolmalı,iş olanakları istanbulda bayağı var ama standardınızı düşürün

birde iş görüşmelerinizde kendinize güvenli durun mesela girdiniz odaya oturduğunuz sandalyeye direk sırtınızı yaslayın karşınızdakinin yüzündeki ifade direk değişecektir ha gerçekten sizi işe almak istemez o ayrı ama güvenli durmak işi kapmanın yüzde 40 bence yüzde 11 konuşma yaparım ederim diceksin yüzde 51 iş senindir hayırlısı olsun :) hatta sana bu işi nasıl bulduğumu anlatayım aslında sekreter arıyordu girdiğim iş yeri bende işsizlikten yılmış vaziyette girdim odaya müdür ve yardımcısı yla görüşüyorum hayalin ne diye sordu dedim hayalim sekreter olmak değil ama iş öğrenmek istiyorum cv ye bakınca dediler işletme muhasebe okuyan sekreterizmiz olcak ne güzel falan derken müdür dedi gel seni muhasebede yetiştirelim hem işini yaparsın hemde iş öğrenirsin birazcık kader kısmet olacak yani

Allah hepimize hayırlı rızık kapıları açsın.
Keşke sadece kendi işim için başvursamda çıkmasa ama inanın sigortacılık ilanlarından hostesliğe, halkla ilişkilerden otelciliğe uzanan pek çok kuruma başvuru yaptım.

tüm gün evde durmak o kadar bunaltıyor ki. dışarı çıkasımda gelmiyor

canım benim ev arkadaşım da aynı bölümdeydi yazları memlektine gider orada geçici çalışır kışın okula devam ederdi tabi yazın geçici çalıştığı yerlerde bedavaya deneyim olsun diye giriyordu,şimdi yine hala okuyor ve okul dışında maaşlı çalışıyor deneyim cidden önemli.sosyal medya da bölümünle alakalı alanlara üye ol hocalarına ulaş yardım iste en azından rehber olsunlar ya d yılmadan usanmadan gazetelere gidip ücret istemediğini deneyim kazanmak istediğini söyle yani bırakma peşini benim ablam işletme mezunu hep işletmecilere diplomalı işsiz denir ama direndi ve diplomalı işsiz olmadı şu an bir banka da çalışıyor :)

mezun olurken kariyer.netten 49 tane yere iş başvurusu yaptığımı hatırlıyorum.bir tane bile yerden dönüş alamamıştım.Arkadaşlarım çalışıyor bende çalışıcam diye daha sonra özel sektörde çalıştım bir sene(aylık 500 tl ye) çok pişmanım keşke o vaktimde kpss çalışsaymışım .Bölümümü ing okudum ,başlarken herşey insanın gözüne çok guzel gözüküyor mezn olunca ise çok farklı.Malesef torpil olmadan en saçma yerlerde bile işe giremiyoruz.Bu sene bende evdeyım akşama kadar put gibi oturuyorum kpss çalışmaya başlıcam belki atanırım diye bekliyorum şubatta.Demem o ki hiçbir iş kolay değil sen gazetecilik değil mühendislik yada öğretmenlik okusaydn hiçbirşey değişmicekti yne torpilsiz çok buyuk ihtimal açıkta kalıcaktın.

O yuzden kafanı başkalarına takma sen kendini daha çok geliştir illa bu meslek diyorsan elinde sonunda bunun ekmeğini yersin.Bir kurtuluş yolu illaki çıkıcak biraz bekle yeter ki .

Türkiye' de medya çalışanı olmaya çalışmak...
Ben 2 yıl önce bu olaydan vazgeçtim.
Siz boşa giden 4 yıl diyorsunuz, bende o sayı maalesef 6.
Size iç açıcı konuşamayacağım.
Çünkü ben de iletişim fakültesi mağdurlarındanım.
Zaten bir süre sonra siz de günümüzde 4.güç sayılan medyanın nasıl bir çarka dönüştüğünü görünce, başka iş kollarına yöneleceksiniz.
Evet her şey torpil.
Aynı zamanda her şey ayıya dayı deme muhabbeti.
Siz karakterinizle, doğrularınızla mesleğinizi icra edebileceğinizi zannediyorsanız, çok yanılıyorsunuz.
İlla ki birilerinin ya da bir görüşün maşası ya da aktarıcısı olmak durumundasınız, yoksa o yıllarca okuduğumuz suskunluk sarmalında kaybolup gidersiniz.

Aklıma gelen tek tavsiye, kanalların kapılarını staj için çalın.
Bedava iş gücünü geri çevireni pek görmedik bu sektörde.
Sizi kadroya alacaklarından değil, en azından 2 yılınızı böyle birkaç görsel ve yazılı medya gruplarında geçirdiğinizde, özgeçmişiniz için istedikleri deneyimi edinmiş olursunuz.

kafayı yiyecek gibi oluyorum. En çok sinirimi bozan şey sınıftaki tüm ipsiz sapsız takımı dayısı amcası var diye güzel yerlerde çalışıyorlar. Kendimi çok kötü hissediyorum
Her sektor ayni. Hepimiz ayniyiz. Ancak her şartta işi kabul edersen hemen iş bulabiliyorsun. Bence bir yerlerden başlamaya bak...

Benim eşime de hep tecrüben yok seni işe alamayız demişler en son gittiği iş görüşmesinde yine umudunu yitirmiş ve zaten olmayacak edasıyla tecrübem yok siz iş vermezseniz ben nasıl tecrübe kazanacağım demiş ve görüşmeyi yapan kişi ikna etme kabiliyetinden etkilenip işe almış :)

Canım genclik kollarına üye ol 2 defa git gel iş bulursun;)
Çevresi geniş dayın enişten vs vardır ozamanda bulursun:)
Ama emek verirsin senelerce okursun yeni mezundan tecrübe isterler iş bulamazsin.
Bu hayatın gerçeği böyle malesef.

Bende gazetecilik mezunuyum. Haber ajanslarına mail at cvni yolla stajer olarak başlamaktan başka çaren yok. Ben 3 ayda kadroya girdim ama burda 1 senelik stajerler var. 300 lira maaşla 1 senedir çalışıyolar. İletişim zor sektör. Çalışmaya başlasan bile birbirinin ayağını kaydırmak için her şey yapıyorlar

Back
X