Çok şaşırdım arkadaşlar... Bence hiç de öyle değil...
Üniversiteden mezun olalı 9 yıl oluyor, hala da üniversiteden birçok arkadaşımla görüşürüm düğünlere doğumlara iftarlara gidip gelmişliğimiz var....
Ama liseden mezun olup ünversteyi kazandıktan sonra liseden hemen hemen bütün arkadaşlarmla ilişkilerim koptu diyebilirim. Kazanamayanlar kıskançlıktan, kazananlar da farklı şehirlere dağılıp farklı ortamlara ayak uydurmanın derdine düşüp koptuk birbirimizden.... Bir vakıf üniversitesinde ÖSYM burslu olarak okudum.... Hep derlerdi özel üniv.lerde burslu burssuz ayrımı var, burssuzlar bursluları hor görüyor,paralarını ön plana çıkarıp eziyorlar falan filan... Aynı bölümde 10 buslu 50 burssuz toplam 60 kişiydik.... ben dahil 7 burslu arkadaş hiçbir problem yaşamadık ne birbirimizle ne de burssuzlarla.. Demekki komplexlerimiz yokmuş... Ama diğer 3 tanesi hep şikayet hep şikayet... çok paraları var yok mercedesle okula geliyolar, yok şöyle yok böyle... Bunu komplex haline getirdikleri için de ayrımı kendileri yaptıkları halde yok bizi eziyorlar falan diyorlardı.. ezseler bizi de ezerlerdi... Benim bursludan çokburssuz arkadaşlarım oldu... Kenndi bölümündeki arkadaş sayımdan fazla diğer bölümlerden arkadaşlarım oldu.... Böylece daha farklı bakış açları daha farklı fikrer edindim.
Hukuktaki arkadaşın kantide bi arkadaşına dersle ilgili bişey anlatırken sen de duyup öğreniyorsun, aklınca bişey kalıyo, işletmeden biri ders çalşırken yardım ediyosun, aklında bişey kalıyo.. iletişiden radyo-tvden bi arkadaşının bi ödevi oluyo bişei oluyo yardım ediyosun, ona yardım ederken başka bişey öğreniyorsun....
Adı üstünde üniversite.. universe. yani dünya .. dünaya daha gniş bakmayı öğreniyorsun...
Lisedeki arkadaşlık o yaşın o günerin getirdiği havailikle kısıtlı, ve büyüyorsun ve o havailiğe ihtiacın kalmyor, ve o havailik sana çocukça geliyor bi süre sonra... Lisedeki arkadaşınla olan paylaşımların ne... yok o çocuk yakışıklı bu değil, ayyy ayşe saçlarını oksijenle açmış, fatma eteğini kıvırıyor... O bana çıkma teklif etti kabul etmedim, vs. vs. Geleceğe yönelik tek ortak nokta üniversite sınavını kazanmak... Bu da dostça bir paylaşım değil bence, görüyorum kuzenler lisede, ahmet bu yayınevinin test kitabını çözüyomuş benim de alıp çözmem lazım, aa ayşe günde 4 saat çalışıyomuş ben 4,5 saat çalışayım, ben daha çok çalışayım, ben daha iyi biyeri kazaayım.... ani paylaşım değil rekabet var...
Önemli olan arkadaşlığının boyutu, payaşımın derecesi ve derinliğidir.. Arkadaşı nerede bulduğun çok da önemli değil bence...