Üniversite derdim

esrakso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
58
1
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Uyku tutmadı derdimi sizle paylaşayım bari dedim bende. Bu sene üniversite sınavlarına hazırlandım. Tercihte yaptım. Yarın yerleştirme sonuçları açıklanacak. İçim içime sığmıyor sanki. Çok korkuyorum. Eczacı veya diyetisyen olmayı çok istiyorum. Fakat tercih listemde endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğinede yer verdim. Mühendis olarak hiç düşünemiyorum kendimi. İçime dert oldu kaldı. Yarın saat 3te açıklancak sonuçlar. Ama 3e kadar napıcam bilmiyorum.:43::43:

benimde uyku gelmiyo hakkımızda hayrlısı olsun inşallah gönlümzden geçn olur bilgsayar müh çok gzel bi bölüm bence severek okursun..

keşke yazmasaydın inşallah gelmez
ama genelde istenmeyen yerler gelir yaa inşallah bu sefer farklı olur :26:

Herşey ayrı bir sıkıntı. Yaşadığım hiçbir başarıdan mutlu olamaz oldum artık. Ygs sıralamam 36bindeydi karalar bağladım. Oturdum aylarca ağladım. Lysye girdim 18 binlere kadar yükselttim. Tam mutlu oldum derken. Tercihler beni çok gerdi. Annem bile bunaldı artık. Şükürsüzün teki oldun çıktın başıma diyo. Ailemdekileri sevgilimi bunalttım artık hep aynı muhabbetlerle. Ama hala içim içimi yiyor.

keşke yazmasaydın inşallah gelmez
ama genelde istenmeyen yerler gelir yaa inşallah bu sefer farklı olur :26:
Annem babam daha doğrusu herkes öyle dedi. Ama puan olarakta iyiler kötü üniversiteler değiller falan diye yazdım. Mecburdum daha doğrusu. Bir sonraki seneye girmem zaten. Bu puanlada açıkta kalmam istemem. Kendimi mecbur hissettim :44:

benimd e kardeşim girdi vaktin cok yaklastıgını konuyu okuyunca anladım :)) şimdi hiç bişey gelmez elden canım, sen içini ferah tut, sadece bölüm değil bir bütün olarak bakmaya calıs ve iyi olacagına inan.. :) hersey olabilir ama sen daha tam olarak ne yasayacagını bilmiyorsunki korkma süprizlerden:))

Daha çok başındayım hayatın. Bu yüzden korkuyorum yaşayacaklarımdan sanırım. Çok şey yaşadım bu sene. Önce anneannemi 1 ay sonra dedemi kaybettik. sınava 1 hafta kala cenaze evlerinde bile ders çalışmak zorunda kaldım. Şimdi hala sıkıntılıyım işte geçmek bilmedi bir türlü.

Bende senin gibihiç düşünmediğim bölümleri yazmıştım ne oldu o bölümlerden biri geldi.Evet iyi bir ünv ve herkesin hayali bir bölüm ama ben seneye tekrar gimeyi düşünüyorum.ÖSS tamamiyle değişecek diye duydum.
Ben seneye tekrar hazırlanmayım diye ilk yılımda girdim ünvye.Son yılım bu yıl.Haa ne olurdu İstediğim bi bölüm olurdu bu yıl 3. sınıfta olurdum

Ben endüstri mühendisliğini düşünüyordum. Fakat bilgisayarı sonrada ekledim. Siz hangi bölümde okuyorsunuz? Ve bir dahaki sene için herşey değişti. Çok zor eski sistem öğrencisine göre diyolar bilginiz olsun.

bende tercih mağduruyum. severek okudum ama şimdi iş alanım sekreterlikten ibaret. yıl kaybetmeyim diye 2 yıllık okudum keşke 1 sene daha sıksaymısım da fakülteye girseymişim. öğretmen olmak istiyordum olmadı. insanın içinde bi yerlerde kalıyor hep. şimdi girip okuyayım desem yaşım 21 mezun oldum derken 25 olurum. aileme de bi o kadar mahçup olmak var hayırlısı herşeyin. bi yerden sonrası da nasip...

bende tercih mağduruyum. severek okudum ama şimdi iş alanım sekreterlikten ibaret. yıl kaybetmeyim diye 2 yıllık okudum keşke 1 sene daha sıksaymısım da fakülteye girseymişim. öğretmen olmak istiyordum olmadı. insanın içinde bi yerlerde kalıyor hep. şimdi girip okuyayım desem yaşım 21 mezun oldum derken 25 olurum. aileme de bi o kadar mahçup olmak var hayırlısı herşeyin. bi yerden sonrası da nasip...

biz öğretmen olduk da ne oldu canım 4 yıl kpss ye girdim bu sene 85 küsür aldım yine de atanamıyorum elinizdekinin kıymetini bilin bence mutlu olmaya odaklanın her mesleğin kendine göre güzellikleri var...

biz öğretmen olduk da ne oldu canım 4 yıl kpss ye girdim bu sene 85 küsür aldım yine de atanamıyorum elinizdekinin kıymetini bilin bence mutlu olmaya odaklanın her mesleğin kendine göre güzellikleri var...

yanlış yapmışsın ıstemedıgın bır bolumu yazarak...
Ben nasılsa gelmez dıyerek tercıh yapmıstım ve ınadına ıstemedıgım bolum geldı okumak zorunda kaldım ..
Ve tıkandım cunku ıstemedıgım bır meslek ..

Bu tercıhler hayatınızı belırlıyor , eger ıstemedıgınız bır bolum gelirse , okumayın .. sonrası cok zor oluyor

orasıda öyle kpss nin hali belli. şimdi bende hazırlanıyorum atanmak için bi 90 lazım en az. valla kafayı yemek üzereyim. sınavlardan hayat gayesinden ne olacaklardan insan hayatını istediği gibi yaşayamaz hale geldi.

Seni çok iyi anlıyorum bende eczacılık ya da diyetisyenlik isterken puanım yetmediği için hiç bi fikrim olmadığı halde endüstri mühendisliği yazdım ve şimdi end müh. 4.sınıftayım. Ama ben kendimi endüstri mühendisi olarak da sağlık alanında çalışabilirim diye teselli ediyorum. Senin içinde en hayırlısı olmuştur inşallah.

Son düzenleme:
sonuçlara göre hangi bölüme yerleştirilirsen senin için daha hayırlsı olacaktır demektir böyle düşünmesilin ve bu yönde dua et allaha hayırlsıı neyse o olsun de. bende hiç şehrimde okumak istemiyordum herkes o zaman ilk sıraya yaz tutmaz asla dediler ve tuttu düşün artık. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Üzülecek bir şey yok sonuçta sevmediğini söylediğin branşlar da güzel

Bir sene okursun hala aklına yatmazsa dondur okulu,gene gir sınavına

Belli ki kazanacak seviyedesin

Bir şey kaybetmezsin

Yaşın küçük,farklı deneyimler sana bir sürü şey katacaktır.

Back
X