Üniversite hakkında bir sorum var lütfen yardımcı olun :((

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Merhaba herkese iyi geceler dilerim.
Ben geçen yaz evlendim ünv dondurdum. Kazandığım ünv başka Şehirde ben Tekirdağ Çorlu'da yaşıyorum. Acaba kaydımı buraya alma imkanım yok mu? Varsa nasıl alabilirim lütfen yardım edin ( kazandığım bölüm iş sağlığı ve güvenliği 4 yıllık

Hiç okumadın mı?
Yani ilkokul değil ki nakil olasın.
Belli dönemlerde belli üniversitelerde yatay geçiş hakkı doğar.
Ama onun için de belli bir sınıfta ve belli bir ortalamanın üzerinde olman gerek.
Ve istediğin yerde de kontenjan açılmış olması gerek.

Anladığım kadarıyla sen hiç okumamışsın o bölümü. Olabileceğini sanmıyorum.

Ama ben kayıt yaptırdım sadece hi okula gitmedim .s not olarak neyi kasdediyordunuz .s
Okurken puana göre yatay geçiş yapılıyor fakat bu şekilde hiç duymadım çünkü zaten o üniversiteye puanla yerleşiyorsunuz.
Öyle imkan olsa millet kötü bir üniversite yazar sonra ODTÜ ye hemen geçiş yapardı.

Ümitsiz vakayım sanırım teşekkür ederim yinede .s

Arkadaşlar yazmış, okumadan ve notlarınız iyi olmadan yatay geçiş hakkı kazanamazsınız malesef. Keşke evlenmeden önce araştırmış olsaydınız bunları ona göre bir çözüm üretirdiniz. Yeniden sınava girmek dışında bir çare yok sanıyorum sizin için, yine de bir araştırın ama hiç hiç sanmıyorum, neticede sınavla girilen okullar bunlar, hiç okumadan lise gibi başka okula kayıt aldırabilmeniz beklenemez..

Bir yolu var, Merkezi yatay geçiş yapabilirsiniz şöyleki.. Kazandığınız seneki puanınız geçmek istediğiniz yerin puanına denk veya ondan yüksek ise bölüm farketmezsizin yatay geçiş yapabiliyorsunuz. Diyelim sizin puanınız 250 olsun yerleştiğiniz sene.. Tekirdağda iş sağlığı ve güvenliği bölümü var mı bilmiyorum da orası da 245 le kapamış olsun yerleştiğiniz seneyi baz alacaksınız ama son halini değil. Geçiş yapabilirsiniz.. Fakat her üninin başvuru tarihleri duyuruluyor sitelerden, takip etmenizi öneririm

Merkezi sistemle yatay geçiş denen bir şey var. O üniversiteye yerleştiğiniz puan gitmek istediğiniz üniversiteyle eş değer yada daha yüksekse belli dönemlerde alıyorlar. Şubat ve ağustos ayı başı gibi.

O yilki Lys puaninizla bulundugunuz sehirdeki universiteye yatay gecis yapabilirsiniz buna merkezi puanla yatay gecis deniyo mesela siz 2015 yilinda 300 puanla A universitesini kazandiniz 2016 yilinda B universitesine gecmek isterseniz,B universitesinde gecmek istediginiz bolumun 2015 Yilindaki puani 300 ve alti olmali .

Var mıymış bu hak, çok şaşırdım. İnşallah bölüm vardır ve konu sahibinin puanı tutar o zaman
Demek ki neymiş, ben bundan sonra emin olmadan her gördüğüm konuya yorum yapmayacakmışım

sen bir sene oku üniversitende sonra 70 puan ortalama ile yatay geçiş yapabiliyorsun ama ilk sene okumak şartıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…