Üniversite hakkında tavsiyesi olanlar bakabilir mi ?

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
Bu sene virüs olayını atlatabilirsek temmuzda üniversite sınavına gireceğim hayırlısıyla :) eğer kazanırsam inşallah kocaeli üniversitesini hedefliyorum ama çokta bilgim yok kısmen birşeyler biliyorum orası hakkında üniversitede neler yapılır ? nasıl davranmak gerekir ? gibi gibi tecrübelerinize güvenerek soruyorum :)

Lise zamanı yalnız veya dışlanan biri miydiniz? Sanki üniversiteye gidince her şey farklı olacak hayali kuran biri gibi geldiniz de çok hevesinizi kırmak istemem ama böyle planlarsanız olmaz.
Kocaeli üniversitesini bilmiyorum ama genel konuşursam ilk hafta çok önemli. Okula gitmeyi ihmal etmeyin. İlk haftalarda kulüp kayıtları olur, seveceğiniz birkaç kulübe kayıt olup zamanla bunları deneyebilirsiniz.
Tek bir arkadaş grubuna da takılıp kalmayın. Dersler başladıktan sonra ihmal etmeden çalışın sonraya bırakmayın.
Pek ayrıntılı sormamışsınız o yüzden aklıma gelenler bunlar oldu.

Dediğin üniversiteyi bilemiyorum ama genel olarak bir tavsiye verecek olursam kendin olmaktan vezgeçme, kendinden ödün verme ve herkese hemen güvenme.
Bunun dışında derslerinin yanında farklı alanlarda da kendini geliştir üniversite yılları çok değerli :)

Lise zamanı yalnız veya dışlanan biri miydiniz? Sanki üniversiteye gidince her şey farklı olacak hayali kuran biri gibi geldiniz de çok hevesinizi kırmak istemem ama böyle planlarsanız olmaz.
Kocaeli üniversitesini bilmiyorum ama genel konuşursam ilk hafta çok önemli. Okula gitmeyi ihmal etmeyin. İlk haftalarda kulüp kayıtları olur, seveceğiniz birkaç kulübe kayıt olup zamanla bunları deneyebilirsiniz.
Tek bir arkadaş grubuna da takılıp kalmayın. Dersler başladıktan sonra ihmal etmeden çalışın sonraya bırakmayın.
Pek ayrıntılı sormamışsınız o yüzden aklıma gelenler bunlar oldu.
Yok dışlanan biri değildimde çok insanlarla muhatap olmazdım genel olarak yalnız takılırdım , çok güvenmiyordum insanlara hala öyleyim :) evet çoğunlukla üniversitenin frklı olduğu konusunda konuşmalar duydum olduda tanıdığım biri ile üniversiteye gitmezsem tek başıma sıkıntı çeker miyim farklı karşılanır mıyım yer yön bulabilir miyim vs. gibi kaygılarım var çünkü tecrübem yok hep farklı geldi üniversite hayatı yani kısaca çok bilgim yok

Kocaeliyi bilmiyorum ama üniversitede eğlenicem üniversiteyi kaliteli bi yerde okumak istiyorum diyorsan muhakkak eskişehir ilk tercihin olsun.
Ya uzak biryere gitmeyi düşünmüyorum maddi anlamda çokta aileme zora sokmak istemiyorum yurtta yapamam çünkü ev tutsam kira deseniz oda masraf birde bilmediğim biryer zorluk çekmek istemem açıkcası :(

Sabit bir arkadaş grubun olmasın bir sürü arkadaş edin ilk tanıştığın insanlara takılıp kal

Üniversiteye başlar başlamaz sevgili edinme ölç tart sonra ayakların geri geri gitmesin okula giderken.

Hocaların önerdiği kitapları koşa koşa gidip alma bazılarının kapağını bile açmayacaksın.

İlk sene erasmus sınavına kadar deli gibi yabancı dil çalış sınavı kazan ortalamanı ilk sene yüksek tut ve mutlaka erasmus yap. En büyük pişmanlığım bu benim mesela.

Okul kulüplerinin aktif olmamasını bahane etme kendini bölümünden farklı bir alanda ya da bölümünle ilgili bir alanda geliştir.

Staj yapma imkanı olan bir bölümse eğer bölümün hiç bir yazı boş geçirme en az 1 ay staj yap.

Kaç senelik bir bölüm düşünüyorsun bilmiyorum ama okula girmenle mezun olman arasındaki süre o kadar kısa sürüyor ki okulda olmanın ve okulda geçireğin her anın tadını çıkar. Bu derste yoklama alınmıyo amaaan diyip gitmemezlik etme mezuniyet günü pişman olursun keşke daha çok gelseydim arkadaşlarımla daha çok vakit geçirseydim diye.

Yok dışlanan biri değildimde çok insanlarla muhatap olmazdım genel olarak yalnız takılırdım , çok güvenmiyordum insanlara hala öyleyim :) evet çoğunlukla üniversitenin frklı olduğu konusunda konuşmalar duydum olduda tanıdığım biri ile üniversiteye gitmezsem tek başıma sıkıntı çeker miyim farklı karşılanır mıyım yer yön bulabilir miyim vs. gibi kaygılarım var çünkü tecrübem yok hep farklı geldi üniversite hayatı yani kısaca çok bilgim yok
İnsanlar farklı farklı şehirlerden gelecek. Birkaç birbirini tanıyan çıkabilir ama herkesle benzer konumda olacaksınız.
Hazırlık olan bir bölümse güzel bir altyapılı başlangıç yapabilirsiniz.
Şimdiden bunları kafaya takmayın bence çünkü planla programla olmuyor.
Ayrıca bilmediğiniz şeyleri orada da sora sora öğrenebilirsiniz ayıp değil, yardım edecek olanlar çıkacaktır. Hatta sora sora deneye yanıla hem kendi yönünüzü bulursunuz hemde insanlarla iletişime geçtiğiniz için yeni kişiler tanımış olursunuz.

Dediğin üniversiteyi bilemiyorum ama genel olarak bir tavsiye verecek olursam kendin olmaktan vezgeçme, kendinden ödün verme ve herkese hemen güvenme.
Bunun dışında derslerinin yanında farklı alanlarda da kendini geliştir üniversite yılları çok değerli :)
Yani umarım aşık olmam orada yada birine güvenmem aşık olursam zaten al başına belayı :( güvenmek güvenmem belki yalnız kalmamk için geçinirim sadece o yalnız takılmak isteyen biriyim çoğunlukla dışlanmakta istemiyorum umarım tanıdığım birilerine denk gelirim orası hakkında bişey bilmiyorum malesef :)

Kocaeli üniversitesi iyidir.
Kcoaelinin en büyük artısı İstanbul ve Sakaryaya yakın olması. :)
İstanbulda üniversite hayatının dibine vururken Sakarya'da haftasonu inzivaya çekilebilirsin. :-)
Hayırlısı olsun. ❤
Sağol canım ama nedense çok kötülüyorlar kocaeliyi bende ister istemez soğuyorum dikkate almalı mıyım :( çok video izledim bakındım 1 kere sınav yerim oraya gittiği için gördüm ama çok kapsamlı bilmiyorum diğer yerlerini üniversitenin. Umarım tutar orası :)

Bence yalnız üniversiteye gitmekten korkma hatta tanıdık biriyle gitme o zaman yeni arkadaşlıklar edinmen çok daha zor. Üniversite kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmen için çok güzel bi zaman bence. Ben küçük bi şehirde büyüdüm ailemden ayrı bi yere gitmedim hatta özgüven eksikliğim vardı sonra üniversite için tek başıma büyük bi şehre gittim 5 yıl sonra döndüğümde yeni bir bendim

Izmir,eskişehir,ankara harika ogrenci olanaklari olan eglenip zamani dolu dolu yasayacagin yerlerken neden kocaeli

İnsanlar farklı farklı şehirlerden gelecek. Birkaç birbirini tanıyan çıkabilir ama herkesle benzer konumda olacaksınız.
Hazırlık olan bir bölümse güzel bir altyapılı başlangıç yapabilirsiniz.
Şimdiden bunları kafaya takmayın bence çünkü planla programla olmuyor.
Ayrıca bilmediğiniz şeyleri orada da sora sora öğrenebilirsiniz ayıp değil, yardım edecek olanlar çıkacaktır. Hatta sora sora deneye yanıla hem kendi yönünüzü bulursunuz hemde insanlarla iletişime geçtiğiniz için yeni kişiler tanımış olursunuz.
Sağolun tekrardan :) üniversiteleri çoğunlukla kötülüyorlar ister istemez soğuyorum giden gitmeyin boşa yazık diyor :( bende geleceği çok düşünürüm kurarım kafamda evham yaparım :( çömez gibi etrafa sormayın enayi yerine koyarlar falan diyolar vs.vs. olumsuz birsürü şey :( ister istemez içimde bi kaygı oluştu düşük bir bölüm tutarsa ve gidersem ne halde olurum diyorum :(

Yani umarım aşık olmam orada yada birine güvenmem aşık olursam zaten al başına belayı :KK43: güvenmek güvenmem belki yalnız kalmamk için geçinirim sadece o yalnız takılmak isteyen biriyim çoğunlukla dışlanmakta istemiyorum umarım tanıdığım birilerine denk gelirim orası hakkında bişey bilmiyorum malesef :)
Zamanla elbette güveneceğin insanlar olacak çok güzel dostluklar kuracaksın belki aşık da olacaksın ama bunlar için acele etme bunu demek istedim. Ben 5 yıl yurtta kaldım mesela türkiyenin her yerinden arkadaşım var hepsi çok değerli, üniversiteden de var yakın arkadaşlarım ama bunlar zamanla oluyor

Sağolun tekrardan :) üniversiteleri çoğunlukla kötülüyorlar ister istemez soğuyorum giden gitmeyin boşa yazık diyor :KK43: bende geleceği çok düşünürüm kurarım kafamda evham yaparım :KK43: çömez gibi etrafa sormayın enayi yerine koyarlar falan diyolar vs.vs. olumsuz birsürü şey :KK43: ister istemez içimde bi kaygı oluştu düşük bir bölüm tutarsa ve gidersem ne halde olurum diyorum :KK43:
Onlar çok biliyorlar herhalde annelerinin karnında üniversiteyle ilgili her şeyi bilip çıkıyorlar.
Sormaktan çekinmeyin. Sormadan öğrenilmiyor.

Sağol canım ama nedense çok kötülüyorlar kocaeliyi bende ister istemez soğuyorum dikkate almalı mıyım :KK43: çok video izledim bakındım 1 kere sınav yerim oraya gittiği için gördüm ama çok kapsamlı bilmiyorum diğer yerlerini üniversitenin. Umarım tutar orası :)
Kocaeli de kuzenim okuyordu, çok seviyordu.
Eğitim olarak hangi bölüm istiyorsun bilmiyorum ama o edebiyat okuyordu.
Üniversitesi biraz dağlık yerdeydi yanlış hatırlamıyorsam.
Bana soracak olursan tabiki İstanbul daha iyi ama İstanbul çok kalabalık, mesela Avrupa yakası ya da Kadıköy Ümraniye aşırı kalabalık yerler. İnsan boğuluyor. Kocaeli nüfus açısından daha az olduğu için daha güzel, daha ferah geliyor bana. İstanbuldan hiçbir eksiği yok. İstanbul'a yakın olması da cabası. Dediğim gibi haftaiçi İstanbula kaçıp gezip tozar, haftasonu da Sakarya'da inzivaya çekilir köy havası alırsın,misss gibi :)

Back
X