Üniversite hakkında tavsiyesi olanlar bakabilir mi ?

Kocaeli de kuzenim okuyordu, çok seviyordu.
Eğitim olarak hangi bölüm istiyorsun bilmiyorum ama o edebiyat okuyordu.
Üniversitesi biraz dağlık yerdeydi yanlış hatırlamıyorsam.
Bana soracak olursan tabiki İstanbul daha iyi ama İstanbul çok kalabalık, mesela Avrupa yakası ya da Kadıköy Ümraniye aşırı kalabalık yerler. İnsan boğuluyor. Kocaeli nüfus açısından daha az olduğu için daha güzel, daha ferha geliyor bana. İstanbuldan hiçbir eksiği yok. İstanbul'a yakın olması da cabası. Dediğim gibi haftaiçi İstanbula kaçıp gezio tozar, haftasonu da Sakarya'da inzivaya çekilir köy havası alırsın,misss gibi :)
Ailemde uzak yere gitmemi istemiyor bende öyle karardayım zaten kocaeliyim bildiğim bi şehir o yüzden orayı düşünüyorum :) 2 yıllık düşünüyorum paramedik inşallah yada anestezi gibi evet kocaeli sanayi şehri istanbulu tercih etmem sevmediğim bir şehir orası bakalım hayırlısı ya çok gezip tozanda biri değilim evden çıkmam korona tek bana yaradı eksiklik hissetmiyorum gezmekle bir arkadaşımı özledim sdece onun dışında iyiyim :D

okulu 4 senede bitiren 4 yıl, 5 senede bitiren 1 yıl kaybeder. 1-2 dersin kalıcaksa kendini bunun için paralama. ben bu korkuyla saçlarımı döktüm, tavsiye etmem.
ama 7 seneye sakın uzatma. 5 yılı anlatabilirsin ama 7 yılı asla.
farklı bölümlerden arkadaşlar edin, eğer şanslıysan 1 yada 2 tanesiyle dost olabilirsin. diğerleri ile çevreni geliştirmiş ol. kantinde her zaman oturacak bir masan olsun yani.
hemen sevgilin olmasın, bu seni kısıtlar, arkadaşlıklar kuramazsın.
girişken ol, çekinme. emin ol herkes o ortama ilk kez girdiğinde şaşkın oluyor.
kendinden ödün verme.
iyi bir iş için iyi notlar değil vizyon daha önemli. ufkunu geliştirecek kulüplere katıl. söyleşilere, organizasyonlara git.
bahar şenlikleri hala yapılıyorsa kaçırma..

Bence yalnız üniversiteye gitmekten korkma hatta tanıdık biriyle gitme o zaman yeni arkadaşlıklar edinmen çok daha zor. Üniversite kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmen için çok güzel bi zaman bence. Ben küçük bi şehirde büyüdüm ailemden ayrı bi yere gitmedim hatta özgüven eksikliğim vardı sonra üniversite için tek başıma büyük bi şehre gittim 5 yıl sonra döndüğümde yeni bir bendim
Yani benimde biraz özgüven eksikliğim var evden çıkan biri değilim dışarı hakkında çokta bilgi sahibi biride değilim başıma ne gelir korkusu yaşarım genelde ama bu yazınızdan etkilendim ne güzel böyle bir şey yaşamanız hayırlı olmuş sizin için sevindim :)

Ailemde uzak yere gitmemi istemiyor bende öyle karardayım zaten kocaeliyim bildiğim bi şehir o yüzden orayı düşünüyorum :) 2 yıllık düşünüyorum paramedik inşallah yada anestezi gibi evet kocaeli sanayi şehri istanbulu tercih etmem sevmediğim bir şehir orası bakalım hayırlısı ya çok gezip tozanda biri değilim evden çıkmam korona tek bana yaradı eksiklik hissetmiyorum gezmekle bir arkadaşımı özledim sdece onun dışında iyiyim :KK70:
Bende alışmışım Akdeniz şehirlerine gitmeye, acaayiiipp sıkılıyorum şuan evde. Belli etmiyorum :D
Tarihe ya da eski yapılara merakın varsa İstanbul acayip güzel şehir, bende o bakımdan seviyorum sadece ama kalabalığı aşırı boğuyor insanı :/
Puanları nasıl Kocaelinin?

Sabit bir arkadaş grubun olmasın bir sürü arkadaş edin ilk tanıştığın insanlara takılıp kal

Üniversiteye başlar başlamaz sevgili edinme ölç tart sonra ayakların geri geri gitmesin okula giderken.

Hocaların önerdiği kitapları koşa koşa gidip alma bazılarının kapağını bile açmayacaksın.

İlk sene erasmus sınavına kadar deli gibi yabancı dil çalış sınavı kazan ortalamanı ilk sene yüksek tut ve mutlaka erasmus yap. En büyük pişmanlığım bu benim mesela.

Okul kulüplerinin aktif olmamasını bahane etme kendini bölümünden farklı bir alanda ya da bölümünle ilgili bir alanda geliştir.

Staj yapma imkanı olan bir bölümse eğer bölümün hiç bir yazı boş geçirme en az 1 ay staj yap.

Kaç senelik bir bölüm düşünüyorsun bilmiyorum ama okula girmenle mezun olman arasındaki süre o kadar kısa sürüyor ki okulda olmanın ve okulda geçireğin her anın tadını çıkar. Bu derste yoklama alınmıyo amaaan diyip gitmemezlik etme mezuniyet günü pişman olursun keşke daha çok gelseydim arkadaşlarımla daha çok vakit geçirseydim diye.
Erasmus sınavı hakkında bilgim yok nasıl bir sınav o acaba :) sağolun çok beğendim yazınızı oldukça yardımcı oldu çoğu sorumu yanıtladınız :)

Bende alışmışım Akdeniz şehirlerine gitmeye, acaayiiipp sıkılıyorum şuan evde. Belli etmiyorum :KK70:
Tarihe ya da eski yapılara merakın varsa İstanbul acayip güzel şehir, bende o bakımdan seviyorum sadece ama kalabalığı aşırı boğuyor insanı :/
Puanları nasıl Kocaelinin?
Kuzum puanları bölümüne göre değişken paramedik 325 falan anastezide 330 mu neydi o civarlarda 300 e çıkacağımıda çok zannetmiyorum ama umut fakirin ekmeğidir ne diyim hahahahahaha

Kuzum puanları bölümüne göre değişken paramedik 325 falan anastezide 330 mu neydi o civarlarda 300 e çıkacağımıda çok zannetmiyorum ama umut fakirin ekmeğidir ne diyim hahahahahaha
Benim gibi bir tembel teneke 400 üstü yaptıysa sende yaparsın merak etme :)
Sakarya'yı da düşünebilirsin aslında.
Ama merkezleri hariç biraz ıssız yerler. :)

Benim gibi bir tembel teneke 400 üstü yaptıysa sende yaparsın merak etme :)
Sakarya'yı da düşünebilirsin aslında.
Ama merkezleri hariç biraz ıssız yerler. :)
kuzum 400 üstü mü ahahahah yok imkansız benim için ilk sınavıma girdiğimde ayt barajını bile geçemedim 180 den altı almıştım ahahahah kuzum ya ağzım açıldı 400 üstü ne ahahahha sakarya evet düşünüyorum orayı :)

Erasmus sınavı hakkında bilgim yok nasıl bir sınav o acaba :) sağolun çok beğendim yazınızı oldukça yardımcı oldu çoğu sorumu yanıtladınız :)
Ben istanbul üniversitesinde okudum bizde martta yapılıyordu yani okula girdiğinde başlasan hazırlanmak için bol bol vaktin oluyor. Kesinlikle zor bi sınav değildi zaten okulun sitesinde örnek sınavlar vardır bakabilirsin. 1. sınıfta girmeni öneririm çünkü not ortalamanla yabancı dil sınavının belli oranını alıp seni bir yere yerleştiriyorlar yani ilk dönem not ortalaman etkili olacak sadece eğer 1.sınıfta sınava girersen. Kalacağın yer okul tarafından ayarlanıyor aylık belli bi harçlık veriliyor. Sen okula girince daha detaylı araştır ama kesinlikle üniversitede böyle bi imkanı kaçırma.

kuzum 400 üstü mü ahahahah yok imkansız benim için ilk sınavıma girdiğimde ayt barajını bile geçemedim 180 den altı almıştım ahahahah kuzum ya ağzım açıldı 400 üstü ne ahahahha sakarya evet düşünüyorum orayı :)
İşte böyle düşünerek zaten odaklanamazsın. Yapacağım de, önüne hedefler koy. Onları aşmaya çalış. Mesela bu hafta denemede şu kadar doğru şu kadar yanlış yapacağım diye belirle. Yanlışlarının üzerinden geç, konuyu tekrar dinle. Arada bir genel tekrar yap öyle konularına devam et. Mutlaka her konunun arkasından en az 2 3 test çöz :) böyle böyle yaparsın, zeki kızsın niye yapmayasın :)
Sakarya nın bir kampüs manzarası var. Ooooff diyorum. Çok güzel :) onun dışında eğitimi de iyi giden arkadaşlarım var. Orayı da tavsiye ederim ama Kocaeli kadar hareketli bir şehir değildir unutma :) Adapazarı biraz karışıktır. Ben Sakarya lı olmama rağmen, her gittiğimde bineceğim otobüsü karıştırır sinirlenirim. Kaldırıma çöküp ağlamışlığımda vardır :D

İşte böyle düşünerek zaten odaklanamazsın. Yapacağım de, önüne hedefler koy. Onları aşmaya çalış. Mesela bu hafta denemede şu kadar doğru şu kadar yanlış yapacağım diye belirle. Yanlışlarının üzerinden geç, konuyu tekrar dinle. Arada bir genel tekrar yap öyle konularına devam et. Mutlaka her konunun arkasından en az 2 3 test çöz :) böyle böyle yaparsın, zeki kızsın niye yapmayasın :)
Sakarya nın bir kampüs manzarası var. Ooooff diyorum. Çok güzel :) onun dışında eğitimi de iyi giden arkadaşlarım var. Orayı da tavsiye ederim ama Kocaeli kadar hareketli bir şehir değildir unutma :) Adapazarı biraz karışıktır. Ben Sakarya lı olmama rağmen, her gittiğimde bineceğim otobüsü karıştırır sinirlenirim. Kaldırıma çöküp ağlamışlığımda vardır :KK70:
Yaa kuzum sevindim böyle yazmana içim kıpır kıpır oldu :) yani çalışmaya başladım inan dünden beri ders çalışıyorum bazen sıkılıp kısaltıyorum zzamanı ama genede çalışmaya başladım ufak ufak yaptığım ve yapmadığım dersleri eledim mesela :) yerim seni ya sakaryayı araştırdım güzel bir üniversitesi var evet :) kuzum olabilir bende yaşadım o olayı gidip başka bir yeri turladım sağolsun adam beni yakın bi yerde indirdi param yoktu para verdi bende tekrar otobüse binip eve gittim oluyor yani ahahah

Ben istanbul üniversitesinde okudum bizde martta yapılıyordu yani okula girdiğinde başlasan hazırlanmak için bol bol vaktin oluyor. Kesinlikle zor bi sınav değildi zaten okulun sitesinde örnek sınavlar vardır bakabilirsin. 1. sınıfta girmeni öneririm çünkü not ortalamanla yabancı dil sınavının belli oranını alıp seni bir yere yerleştiriyorlar yani ilk dönem not ortalaman etkili olacak sadece eğer 1.sınıfta sınava girersen. Kalacağın yer okul tarafından ayarlanıyor aylık belli bi harçlık veriliyor. Sen okula girince daha detaylı araştır ama kesinlikle üniversitede böyle bi imkanı kaçırma.
+Ben zaten akademisyenliktir yüksek lisanstır düşünmüyorum diyip onu hemen eleme. İlk girdiğin sene alese de gir üniversite sınavı bilgilerin tazeyken ales puanının geçerliliği baya uzun. Ales yds bunlar uzun geçerlilikleri olan sınavlar. Her sınav açıldığında girmeyi düşünebilirsin hangi sınavdaki puanın yüksekse o dikkate alınıyor.

Ya çok güzelmiş yabancı dil öğrenme hevesi vardı bende ingilizce için özellikle japonca ve korece biliyorum biraz ingilizcede biraz ama tam değil umarım girme şansım olur cidden güzelmiş :)

Yaa kuzum sevindim böyle yazmana içim kıpır kıpır oldu :) yani çalışmaya başladım inan dünden beri ders çalışıyorum bazen sıkılıp kısaltıyorum zzamanı ama genede çalışmaya başladım ufak ufak yaptığım ve yapmadığım dersleri eledim mesela :) yerim seni ya sakaryayı araştırdım güzel bir üniversitesi var evet :) kuzum olabilir bende yaşadım o olayı gidip başka bir yeri turladım sağolsun adam beni yakın bi yerde indirdi param yoktu para verdi bende tekrar otobüse binip eve gittim oluyor yani ahahah
Yaparsın yaparsın merak etme :) düzeni oturttukça sıkılmaların azalacak, derslere daha çok konsantre olacaksın. Bir de telefonu yanıbaşındna uzak tutanı tavsiye ederim. Yapabilenler senin benim gibi normal insan yani niye yapayacakmışsın :) dediklerimi yap küçük hedeflerine ulaştıkça ders çalışma isteğin daha da artacak bak gör. :D
Alışırsın, Sakarya güzeldir, eğitimi de güzeldir. En azından kafan rahat olur bir de çoğu oranın yerlisi olduğu için korur kollar öğrencisini. :).

benim fikrim sinif arkadaslarinla muhabetteni iyi tut not alisverisinde sinavlarda cok faydasini gorursun.ben 2 üniversite okudum farkli sehirlerde aralarinda cok fark yoktu en onemlisi arkadasliklardi.iyi arkadaslarin olursa en sakin olan sehirde bile okusan eglenceli gelir

Son düzenleme:
Back
X