Üniversite hakkında tavsiyesi olanlar bakabilir mi ?

Ben bölüm tercih etmeden önce alınan dersleri kontrol edin derim. B planı olarak bölümler arası geçiş var mı? İlk sene alınan dersler neler onu mutlaka sorun. Mezun olunca iş imkanları, yurtdışı imkanı sorun mutlaka. Şimdi ama ders zamanı.

İlk sene arkadaşlık kurduğun insanlara fazla bağlanma özellikle ailevi sırlarını verme zira sonraki yıllar arkadaş grupları çok değişiyor aklına bile gelmeyecek insanlar küsüp,samimi olabiliyor. Dedikodudan uzak dur,politik olmaya çalış. Yapılan tüm dedikodular insanların kulağına bir şekilde geliyor günah keçisi olma. İlk sene sevgili edinme muhtemelen sürmeyecek olan derslerine olacak. En kolay dersler ilk senende olur bol bol ortalama kas,kulüplere katılıp çevre geliştir mutlaka dil öğren. 2. Veya 3. Sınıfta erasmusa gitmeni tavsiye ederim ya da yurt dışı stajı ayarlamaya çalış. Sevgili yapma diyenlere bakma evleneceğin insanı üniversiteden bulma olanağın çok yüksek,iş hayatında bu olasılık düşüyor olsa bile öğrencilik hayatında olduğu gibi tat vermez 3. 4. Sınıfta şöyle bir çevrene bakın kendine uygun birileri varsa korkma duygularını dilediğin gibi yaşa ama dediğim gibi ilk sene bekar takıl:) Akademisyenlik düşünüyorsan hocalarla yakınlık kur,temas halinde ol. Ama ne olursa olsun gözün açık olsun çok değişik insanlar var güvendiğin dağlara kar yağabilir 2-3 tane arkadaş grubun olsun tek gruba bağlı kalma.

İlk sene arkadaşlık kurduğun insanlara fazla bağlanma özellikle ailevi sırlarını verme zira sonraki yıllar arkadaş grupları çok değişiyor aklına bile gelmeyecek insanlar küsüp,samimi olabiliyor. Dedikodudan uzak dur,politik olmaya çalış. Yapılan tüm dedikodular insanların kulağına bir şekilde geliyor günah keçisi olma. İlk sene sevgili edinme muhtemelen sürmeyecek olan derslerine olacak. En kolay dersler ilk senende olur bol bol ortalama kas,kulüplere katılıp çevre geliştir mutlaka dil öğren. 2. Veya 3. Sınıfta erasmusa gitmeni tavsiye ederim ya da yurt dışı stajı ayarlamaya çalış. Sevgili yapma diyenlere bakma evleneceğin insanı üniversiteden bulma olanağın çok yüksek,iş hayatında bu olasılık düşüyor olsa bile öğrencilik hayatında olduğu gibi tat vermez 3. 4. Sınıfta şöyle bir çevrene bakın kendine uygun birileri varsa korkma duygularını dilediğin gibi yaşa ama dediğim gibi ilk sene bekar takıl:) Akademisyenlik düşünüyorsan hocalarla yakınlık kur,temas halinde ol. Ama ne olursa olsun gözün açık olsun çok değişik insanlar var güvendiğin dağlara kar yağabilir 2-3 tane arkadaş grubun olsun tek gruba bağlı kalma.
sağolun tavsiyeleriniz için çok beğendim :) haklısınız zaten bridaha sır verememk üzerine yemin etmiş biriyim sırrımı verdikten sonra büyük ihanet yedim ama gene akıllanmayıp yine başkasına verip kazık yiyince akıllandım artık anlatmıyorum güvenmiyorum çünkü :) sağolun tekrardan :)

Geçen gün yazmıştım yine yazayım. Lisedeyken üniversitelerde geçen gençlik dizilerini izleyip izleyip hayaller kurardım. Gaza gelip çalışırdım üniversiteyi kazanınca her gece partiler,muhteşem bir aşk hayatı,harika arkadaş ortamı var diye. Sonra üniversiteyi kazandım ve girdim. Edindiğim tecrübe=Diziler koca bir yalan:KK53: Sen de böyle şeyler hayal ediyorsan hayal kırıklığına uğrama,üniversiteler dizilerdeki gibi değil.

Ya uzak biryere gitmeyi düşünmüyorum maddi anlamda çokta aileme zora sokmak istemiyorum yurtta yapamam çünkü ev tutsam kira deseniz oda masraf birde bilmediğim biryer zorluk çekmek istemem açıkcası :KK43:
Eskişehir ile kocaeli arasında çok fiyat farkı olacağını düşünmüyorum ancak bilet fiyatları etkiler gidiş gelişlerde. Saat olarak çok uzak değil ve yht var 3.5 saatte istanbulda oluyor. Tabi şartları siz daha iyi bilirsiniz

Back
X