üniversite hayatım...içimde kalan ukde...

ben müthiş yaşadım üniversite yıllarımı 2 yıllık okudum ama keşke 4 yıllık okusaymışım dedim defalarca :8:

kyk yurdunda kaldım kendi oda arkadaşlarım,yan,karşı,çapraz hepsiyle harikaydı aram :nazar: Allah korusun hala da öyle :nazar:

erkek arkadaşım ve kuzenimle gitmiştim zaten oraya da hiç yabancılık çekmedim...

içimde kalan hiçbişey yok çok şükür ne istersem yaptım bi sınır çerçevesinde gece 3-4 de dışarda çekirdek yemek
gizlice mutfağa inip yemek yemek
odaların kapısını çalıp kaçmak
konserde hepberaber deli gibi eğlenmek :52:

sanırım o anki fırsatlarını ve şansını değerlendirmekle ilgili....

ben müthiş yaşadım üniversite yıllarımı 2 yıllık okudum ama keşke 4 yıllık okusaymışım dedim defalarca :8:

kyk yurdunda kaldım kendi oda arkadaşlarım,yan,karşı,çapraz hepsiyle harikaydı aram :nazar: Allah korusun hala da öyle :nazar:

erkek arkadaşım ve kuzenimle gitmiştim zaten oraya da hiç yabancılık çekmedim...

içimde kalan hiçbişey yok çok şükür ne istersem yaptım bi sınır çerçevesinde gece 3-4 de dışarda çekirdek yemek
gizlice mutfağa inip yemek yemek
odaların kapısını çalıp kaçmak
konserde hepberaber deli gibi eğlenmek :52:

sanırım o anki fırsatlarını ve şansını değerlendirmekle ilgili....

gısgandım:1::1:

Benim 2 kere üniversite hayatım oldu ilki 2007 yılında ve daha ilk haftadan arkadaş grubum olmuştu.
Çok iyi anlaşan 5 kişilik bir grup arkadaş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Hala da görüşürüz sanki çocukluk arkadaşım gibiler.
O kadar kafa dengi dostları ben lise yaşamımda bulamamıştım. Üniversite herkeste farklı etki bırakır. Arada yalnızlık güzeldir ama dostluk oldu mu daha başka...
2. üniversite de ben böyle dostluk bulamadım maalesef ve zaten bölüme ısınamadığım için okulu da bırakmıştım. O zaman işte tek başıma takılırdım sınıfta molalarda falan ve sınıftakiler benim havalı esrarengiz olduğumu söylerlerdi. :1::1:
Yalnız takılırken de böyle garip olaylar geldi başıma yani :1:

Ama bir konuda haklısınız bahar şenliklerine doyum olmuyor. Sanırım 50 yaşıma da geldiğimde bi bahar şenliğine katılmak isteyebilirim. :1:

Şu bahar şenlikleri olayını bir ben kavrayamadım.Bahar şenliğinden nasıl zevk alınır,nesi eğlencelidir, eğlenmek için ne yapmalıyım,bahar şenliği ne anlama gelir lütfen bana bir akıl verin :)Yıllar yılı okuldayım, bahar şenlikleri sadece okuldan daha çok soğumama sebep olmuştur demek ki yanlış yaşadığım bir şeyler var.

Şu bahar şenlikleri olayını bir ben kavrayamadım.Bahar şenliğinden nasıl zevk alınır,nesi eğlencelidir, eğlenmek için ne yapmalıyım,bahar şenliği ne anlama gelir lütfen bana bir akıl verin :)Yıllar yılı okuldayım, bahar şenlikleri sadece okuldan daha çok soğumama sebep olmuştur demek ki yanlış yaşadığım bir şeyler var.

Herkesin zevki farklıdır.
Benim için dostlarımla çok eğlenceli hale geldi şenlikler konserler bir yana yapılan aktiviteler çok hoş oluyor.
Okuldan okula fark eder sanırım. Şu an yaşadığım şehirde de şenlik oluyor ama pek fazla eğlencesi, aktivitesi yok maalesef.

canım kızma ama senin gibi bi kaç arkadaş vardı bizim sınıfta ay çok garipserdim onları bi görseenn. sen de onlardandın demek:ssz: hiç mi sosyalliğe ihtiyaç duymadın kız:51:

Erkek arkadasim vardi bitek ama olmasaydi daha iyiydi:)Sosyallikte lisedeyken daha iyiydi ortam orda pek bunu yakalayamadik ben de derslerle ugrastim

Pff içim sıkıldı ya ya benımde boyle olursa. O bahar senlıklerıne gıtmedım gecen sene cunku gıdecek arkadasım yoktu.

Hep hayalimde üniversiteyi Ankara'da okumak vardı.
Ben de 2. senemde yerleştim üniversiteye.
Memleketimden çok çok uzak bir yeri kazandım.
Gittim.(Geçen sene)
Aktarmalı olarak gidiliyordu benim okuyacağım memlekete.
İlk olarak uçakla Ankara'ya iniş yapmamız lazım.
Uçak Ankara'nın üstünde dönerken 'Allah'ım ne güzel bir şehir,ne kadar büyük,keşke burayı kazansaydım' dedim.
Neyse okuyacağım şehre gittik,küçücük ama çok şirin bir yer.
Ben de bölümüm dışında her şeyini sevdim gittiğim yerin.
Şehri,arkadaşlarımı,her şeyini çok sevdim.
Ama bölümümü sevemedim,bıraktım okulumu.
Şimdi evdeyim, sınava tekrardan hazırlanıyorum.
Ama arkadaşlarımı,okuduğum şehri çok özlüyorum.
Tabi Ankara hala içimde ukde olarak duruyor,belki olur bu yıl.:16:
Size 'Abla' diye hitap edeceğim.
Diyeceğim şu ki ablacığım herkesin mutlu-mutsuz olduğu konular farklıdır ama herkesin de içinde mutlaka ukde olarak kalan bir şeyler oluyor.Siz bölümünüzü,okulunuzu sevmiş arkadaş bulamamışsınız.
Benim de arkadaşım çoktu ama bölüm istediğim bölüm,okul istediğim okul değildi.

Son düzenleme:
Benim de 2.senem ilk senemi sosyal fobiyle hiç ettim arkadaşım bile yoktu herkes gelip niye yalnızsın derdi.Bu yaz toparladım kendimi aktif olmaya çalıştım çok iyi bir arkadaş grubum oldu anladım ki arkadaş olmadan üniversite bir hiçmiş.Ama hala beklenti çıtamın altında yaşadıklarım hiç filmlerdeki gibi ortamımız olmadı hoş derslerden fırsat da kalmadı. Umarım ben de keşke demem şu kalan 2 senemde.Sizin için de hayırlısı olsun bizim de varacağımız hedef belli.
bir meslek sahibi olmak siz başarmışsınız ne güzel

Hep hayalimde üniversiteyi Ankara'da okumak vardı.
Ben de 2. senemde yerleştim üniversiteye.
Memleketimden çok çok uzak bir yeri kazandım.
Gittim.(Geçen sene)
Aktarmalı olarak gidiliyordu benim okuyacağım memlekete.
İlk olarak uçakla Ankara'ya iniş yapmamız lazım.
Uçak Ankara'nın üstünde dönerken 'Allah'ım ne güzel bir şehir,ne kadar büyük,keşke burayı kazansaydım' dedim.
Neyse okuyacağım şehre gittik,küçücük ama çok şirin bir yer.
Ben de bölümüm dışında her şeyini sevdim gittiğim yerin.
Şehri,arkadaşlarımı,her şeyini çok sevdim.
Ama bölümümü sevemedim,bıraktım okulumu.
Şimdi evdeyim, sınava tekrardan hazırlanıyorum.
Ama arkadaşlarımı,okuduğum şehri çok özlüyorum.
Tabi Ankara hala içimde ukde olarak duruyor,belki olur bu yıl.:16:
Size 'Abla' diye hitap edeceğim.
Diyeceğim şu ki ablacığım herkesin mutlu-mutsuz olduğu konular farklıdır ama herkesin de içinde mutlaka ukde olarak kalan bir şeyler oluyor.Siz bölümünüzü,okulunuzu sevmiş arkadaş bulamamışsınız.
Benim de arkadaşım çoktu ama bölüm istediğim bölüm,okul istediğim okul değildi.

Ne güzel herşeye pozitif bakabilen bir insansın.istediğin şehir olmuyor ama sonradan gittiğin küçük şehri de çok seviyorsun..ama bölümünü sevmediğin için bırakacak kadar da cesur ve özgüven sahibisin.umarım (hala istiyorsan) ankarada üniversite kazanır gelirsin.ben de ankarada bir kampüs üniversitesinde okuyorum.okula girince ankaradan ayrı bir diyarda hissediyorum kendimi.masal diyarı gibi falan :)

Kafa dengi arkadaş yoksa hayallere kavuşmak zor cidden.
Ben her istediğimi gerçekleştirdim çok şükür.
En sevdiğim etkinliğimiz hadi akşama ya da yarına şu şehre gidelim diyerek çantalarımızı alıp seyahate çıkmalarımız olmuştur.:31:
Üniversite gençliği bol bol gezmeli.
Şehir dışına çıkmalı.
Ortamdan ortama akmalı.
Yeni deneyimler, yeni insanlar, yeni mekanlar, yeni şehirler ya da yeni sokaklar keşfetmeli ki ruhu zenginleşsin, çeşitlensin.

benim de okudugum okul ve bolümüm cok güzel sükür ama son seneye geldim hic de istedigim seyleri yapamadan mezun olucam.
cok rekabetli ve herkesin birbirinin üzerınden gecinmeye calıstıgı bir ortamım var.
hocalarım desen bir ayrı. ama bir an once bitirmenin derdindeyim. asosyal bir sınıfa daha ne kadar katlanayım.
adamlar tatillerde uzaktaki ailesinin yanına bile gitmiyor tatilde fırsat bulmusken calısalım diye.. cok degisik geliyor bana.
onlarda da acaba olur mu ki bizdeki gibi ukde zamanla :52:
olmuyorsa olmuyor. yalnız degilsin. belki evlilik hayatın tam istedigin gibi olur. boylece ukden bi nebze baska bir seyle
doldurulmus olur. hayırlısı..

Back
X