Üniversite insanı çok değiştirir mi? Fikirlerinize ihtiyacım var.

elmasekerimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
595
132
83
Merhaba ablalarım, sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bu forma daha önce üye olmuştum ama hiç konu açmadım, genelde okumakla yetindim.. Fakat benim bir sorunum var. Ben 17 yaşındayım sevgilim 20. Hazırlık okuduğumuz için üniversiteye henüz bu sene başlayacak. Bir yıllık bir ilişkimiz var, henüz yeniyiz. Bugünlere kadar da gayet iyiydik ama ne olduysa şu tercih döneminden sonra oldu. Anlamıyorum tavırları soğudu, bana karşı ilgisi azaldı sanırım. Ya da bana öyle geliyor kızlar paranoyak gibiyim ona ne kadar hissettirmemeye çalışsam bile söylediğinden 1000 anlam çıkarıyorum. Babam,annem ve çevremde çok güvendiğim pek çok insan üniversitenin insanı çok değiştirdiğini söylüyor.. Uzak mesafe zaten yürümez gözüyle bakılan bir ilişki türü. Aslında ben bi kaç güne kadar karşılaştığımız her zorluğun sevgimiz karşısında aşılabileceğini düşünüyordum ama onun tavırları olsun, anlam çıkarttığım şeyler olsun.. Ne bileyim öyle kırık hissediyorum ki içimde bir şeyleri belki abartıyorum belki saçmalıyorum ama kendimi engel olamıyorum. Kızlar sizce üniversite insanı çok değiştiriyor mu? (daha nereye gideceği belli değil:/)

bunun üniversiteye başlamakla alakası olduğunu düşünmüyorum tamamen karakter meselesi bir insanın üniversite tarafından değiştirmesi çok saçma geldi bana ama şöyle diyebiliriz yaşlarınız küçük ergenlik dönemi sayılır ve genelde insanların karakterleri ne istedikleri bu dönemlerde biraz karışıktır yeni bir ortam yeni bir hayat biraz kafasını karıştırabilir getirirse ancak bu ayrılık getirir size... başta da dediğim gibi karakteri sağlamsa ve ilişkinizde güçlü olduğuna inanıyorsan hiç üzme kendini içini ferah tut hiç birşey olmaz... bende uzak mesafeden ilişki yaşıyorum şu an ve çevremde bunun çokça örnekleri mevcut Allah nazarlardan korusun sorunsuz yürütüyoruz iilşkilerimizi sana tecribeli biri olarak bunu söyleyebilirim çevrene kulak asma hiç cnm

17 yaş.
Ne kadar küçük, ne kadar toy bir yaş, beraberlik yaşamak bir ilişkiyi yürütmek için :) Hele ki mesafeler söz konusu olduğunda.

Ruhunuz yara almadan üstesinden gelmenizi temenni ederim her şeyden önce.

Ama bu hassasiyetiniz bile yaşınızla alakalı. Kök salmamış çiçek gibisiniz en ufak rüzgarın sizi sarması öyle normal ki.

Üniveristenin insanı değiştirip değiştirmeyeceğine farklı bir açıdan yaklaşmak isterim. İlişki bazında etkisi ne olur bilemem, bu tamamen karşınızdaki insanın kişiliği, hayat bakışı, değişimler karşısındaki duruşuyla alaklıdır.

Ama üniversite hayatının bir çok insanın üzerinde etkisi vardır. Daha güçlü bir kişiliğe sahip olmanıza , daha sağlam bir duruş sergilemenize, kendi kanatlarınızla uçmanıza yardımcı olur. Biraz daha büyütür insanı. Tabi gelişime, değişime açık insanlar için geçerli bu düşüncelerim.

Sağlam bir ilişki ise, oturmuş bir iletişime sahipseniz bir sorun yaratmaz. Diğer türlü zaman gösterir ne olacağını. Bence biraz hassas davranıyorsunuz.

Yolun başı sonu nereye varır bilinmez. Anların tadını çıkarın.

Canım bizde eşimle 16-17 yaşlarında sevgili olmaya başladık. Bu yaşlar insanın en delidolu çağları.. Hele erkek için..özgürlüklerine düşkün olurlar etrafına özenirler biraz. Tabi tüm hepsi için muhakkak geçerli değil bu ama geneli böyle, gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla. Ve bu dönemde kısıtlanmak istenmezler,gençliklerini yaşamak isterler birine bağlı kalmak istemezler. Mesela buradan bir ablan olarak şunu söylemeliyim ki lütfen bunlara takılma,hayatını yaşa. Bende o yaşlarda çok taktım eşimin davranışlarını,soğuk tavırlarını.. Ama inan ne yaptıysam kendime yapmışım. Bu yaşların bir daha geriye gelmeyeceği için her gününün kıymetini bil. Kısmetinde kim varsa ne olursa olsun o sana nasip olacak zaten. Hiç üzme o tatlı canını pişman olmanı istemem ileride..

evet canım unv ınsani değiştiriyo gercekten..
ama ortada sevgi varsa eger bunun değişmesi unvle falan alakalı olmaz olamaz
o ıcındekı sana duydugu duygunun yogunlugyla alakalıdır cnm zaman göstericek ilşkinizin gidişatını
sımdıden kendıne kuruntu yapma derim daha cok kucuksun:)

Değişip değişmemek karakter meselesi,,oturmamış bi kişilikse elbet kim nereye çekerse oraya gider ortama uycam diye yapmadığı da kalmaz ama biraz aklı başında biriyse kendi doğruları vardır isterse dünyanın öbür ucunada gitse kendi değerlerini korur kendinden ödün vermez...

Bana kalırsa bunun üniversiteye başlamakla yada uzak şehirlerde olmakla alakası yok, elbette zor bir dönem heleki ayrı şehirlerde olmak.Ama insan karşısındaki gerçekten seviyorsa ve birbirlerine saygıları varsa çokta güzel yürüyor. Ben ve sevdiğim ikimizde farklı şehirlerde üniversite okuduk ama hiç birzaman kopmadık şükürler olsunki bugünlere geldik.Birbirine güven ve saygı çok önemli çünkü. Birde başkalarının laflarını çok takmayacaksın kendini dinliceksin herkez konuşur bir yorum yapar mutlaka .

Üniversite insanı değiştirir gerçekten ama inşanın kişiliği ve karakteri ile alakalı, olumlu anlamda çok katkısı oluyor, tabiki olumsuz anlamdada... Ama bu insanın kendisiyle alakalı, kişiliği ve karakteri zayıf kişiler üniversiteye gelinde kendilerini birşey sanıyorlar ve çıkmaz yollara gidebiliyorlar...

Katılıyorum sana begüşümm aferim kız negüzel dedin öyle

Hepinize teker teker teşekkür ederim, sizin de söylediğiniz gibi daha çok küçüğüz.. Önümüzde koca bir ömür var ve malesef bir takvim yaprağını koparttıktan sonra tekrar onu hayatımıza, geleceğimize ekleyemiyoruz.. Yaş tat alma yaşı, değer bilme yaşı. Bir de şu ygs,lys olmasa.. :) Hayırlısı olsun demeyi öğrendim ben de bu blogta, bu yüzden tekrar teşekkür ederim sizlere. Şöyle bir düşünüyorum da, uzun mesafe ilişkisini, ben İstanbula gittiğimde de, Didim'deyken de, Adadayken de, Balıkesirdeyken de onu kendime uzak hissetmiyorum. Sanki çevremde olan herkesten daha yakın bana. Tercih dönemi yoğunluğu, tüm sene sarf edilen emeklerin iki saatte ellerinden kayıp gitmesi onu da yıpratıyor ve bu sorunlar ilişkimizi biraz geri plana atıyor sanırım.. İnşallah ikimiz için de hayırlısı olur, İyi akşamlar. :)

o sınavlar hiç bitmiyorrrr yawrum. üni bitiyor sonra kpps falan başlıyor o yüzden bu tarz stresler ömür boyu olucak. karşındaki insanda sende bunların bilince olarak hareket edersen sorun kalmaz zaten... hakkınızda hayırlısı olsun...

seni çok iyi anlıyorum aynı sorunları geçen yıl ben de yaşadım üniverstede ilk yılın anlaycğn erkek arkadaşım da öyle.. eğer ilişkiniz sağlamsa oturmuşsa yani hiç birşey olmaz benm de şehir dışına gitme ihtimalim vardı sevgilim burda kalcktı neler neler düşündüm ondan kopamyrdm ama bir yandan da aradaki mesafenin çok şey değiştirecğni düşünüydm başının etini yedm hep beni sakinleştirmeye çalştı 1 yıl boyunca çok şükür hiç bir değişiklik olmadı hatta şu kadar söylüyrm lisedeyken çok daha fazla problem yaşamıştık.. ve üstelik sevgilim özel okulda ben devletteyim ve ona kızların yazdığını duyuyrm... dediğim gibi eğer ilişkiniz sağlamsa hiç bişey olmaz eğer olursa anla ki ilişkinizde sorunlar varmış hiç üzülme. şuanda kuruntu yapman çok normal ama :)

Anlaşılmak öyle güzel ki! Belki de bu neyin ne olduğunu görmemiz için iyi bir fırsattır dediğiniz gibi, yoldaki ilk tümsekte afallayacaksak karşılaşacağımız dağları nasıl aşacağız.. İnşallah her şey daha güzel olur bizim için de,sizin gibi:)

inşallah canım bu dönemi atlatın gerisi kolay :)

valla canım bnde sennle aynı yastym ve benim sevglm bnden bir yş byuktu ne zmn üniye gtti adam değişti .. kişilik işte otrmamşsa oluyor

ah canım benim, senin şu anki duyguların, heyecanın... hepsi ne kadar güzel ne kadar tatlı benim sevgilimle ilişkim 17 yaşımdayken başlamıştı o 19du ve biz de bu üniversite meselesi yüzünden biraz sorun yaşamıştık ben üniversiteye başlayacağım dönem fakat 5 yılı geçkin süredir devam ediyoruz ve ilk günden beri uzak mesafe ilişkisi bizimkisi gerçekten sevgi,saygı ve bağlılık varsa mesafeler önemsiz oluyor, gerçekten. inan bana üniversiteyle hiç ama hiç alakası yok değişmenin. değişim olur o da olgunlaşma gibi olur. sevgisi değişmez insanın... sevgisi, ilgisi değişiyorsa o kendisinden kaynaklanıyordur. tercih döneminden sonraki süreç sınava hazırlandığı süreçten bin kat daha streslidir. sen sadece olumlu konuşarak destek ol ya da baktın olmuyor çok üstüne gitmeden bir sorunun olup olmadığını sor kendisine bence sen şimdiden canını sıkma ve ona destek ol, buna ihtiyacı var. yeni bir şehir, yeni bir ortam ve yalnızlık... en çok senin desteğine ihtiyaç duyacaktır, aklına kötü şeyler getirme ve mutluluğunun tadını çıkar.

üniversite insanı değiştirir ki hele ilk sene zaten kişi kendini belli eder o özgürlük fena baş döndürür aile yok karışan görüşen yok sonuçta ve içinde de varsa arkadaş çevresinin verdiği şekli almaya başlar.

çok teşekkür ederim, Allah sizlere sabır dayanma kuvveti ilişkinize de uzun ömürler versin. Böyle mesajlar okuyunca kendime olan güvenim artıyor.. :)

çok teşekkür ederim, Allah sizlere sabır dayanma kuvveti ilişkinize de uzun ömürler versin. Böyle mesajlar okuyunca kendime olan güvenim artıyor.. :)

teşekkür ederim canım, amin elbet zor süreçler olur ama sevginize sarılın derim ben çünkü ikiniz de değişeceksiniz ister istemez. 1-2 sene sonra dönüp baktığında sen kendinin de değiştiğini göreceksin, ama gerçek sevgi asla değişmez... Allah ikiniz için de hayırlısını versin tatlım, canını sıkma

Bence her şekilde değişir değişmek istemese bile değişir önemli olan iyi yönde değişmesi üniversite insanı olgunlaştırır ayaklarının üstünde durmayı zorluklarla savaşmayı öğretir bide şu var üni.yi bir kaçış özgürlük eğlence olarak görüyorsa pek iyi yönde değişmez ama okumak meslek sahibi olmak için giderse başka bi amacı yoksa o zaman korkma ben de üniversiteye başlayacağım yıl sevgilim çok sorun çıkardı sen değişirsin beni sevmezsin beni bırakırsın gibi şeyler söyledi bende değişmem dedim sonra ben haklı çıktım şimdi ilişkimiz eskisinden daha sağlam orda onun istemediği hiçbirşey yapmadım fakat tabiki değiştim kendimi savunmayı hakkımı aramayı öğrendim olgunlaştım bunlar onu rahatsız etmedi yani uzun lafın kısası gerçekten seni seviyorsa değişse bile ilişkinize zarar gelmez...

Üniversitenin insanı değiştirdiğine kesinlikle inanıyorum bu bir karaktersizlik falan da değildir, kendin de göreceksin bunu. Lisede beraber olup üniversiteye geçerken ayrılan birçok çift gördüm, ayrılmaz dediğim... Ama ben kısmet olduğuna inanıyorum her şeyin yine de. Kısmetse bir şekilde bütün zorluklara rağmen devam eder zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun, sıkma canını. Senden yaşça çok büyük değilim ama 17li yaşlar daha bi başka oluyo gerçekten, lise yılları apayrı, özleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…