Üniversite okumak istemiyorum.

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Öncelikle merhabalar.
Ben çok güzel bir üniversitede Uluslararası ilişkiler okuyorum 1.sınıftayım isteyerek yazmadım ama okuyorum işte bizimkilerin kırılmaması için. Artık bıktım okulu da bölümü de sevmiyorum finallerim başladı dersin başına oturamıyorum bile. Şöyle bi düşünüyorum da ben gerçekten üniv okumak istemiyorum çünkü ilgimi çeken bir meslek yok, ilerde kendimi nasıl görmek istediğimi bile bilmiyorum. İlla okuyacaksam bilgisayar üzerine olsun ama şu saatten sonra bi 4 yıllık okuyamam iyice masraf olmak istemiyorum. O kadar sinirli ve stresliyim ki yanıma kimseyi yaklaştırmıyorum okulda 1 tane bile arkadaşım yok. Sizce napmalıyım? Teşekkürler şimdiden.

Edit: Okulu bırakmıs bulunmaktayım. Allahım pısman etmesın....

Son düzenleyen: Moderatör:
Once ne istedigine karar ver benc.cok kararsiz oldugun yazdiklarindan belli.
Universite okumadin diyelm.olabilir yani herkes uni mezunu olucak diye bisey yok ama bi b planin varmi.evde bosbos durmak icinmi birakicaksin okulu:20:
Son sozum ileride pisman olma olasiliginin pisman olmama olasiligndan yuksek oldugu...

insanların bile degisik yonlerini kesfettikce seviyoruz,
bazılarını da cok severken rahatsız eden yonlerini gorup hayatımızdan cıkarıyoruz.

bir sure sabret, okudugun alanın farklı yonlerini kesfetmeye calıs,
derslere ilgili degilsen, cok yuksek not aldıgın halde bile mutlu olmuyorsan bunu daha sonra tekrar dusunursun.

çok güzel bir üniversitede uluslarası ilişkiler kim okumayı istemez ki:53:
Benimde ikinci üniversitem :1:
ilkini ben çok istiyodum ailem istemiyodu bırakıp dönmüştüm bu bölümü ailem istiyodu ben istemiyodum:1:
Ama şimdi şartlar değişti okulumuda bölümüde çok seviyorum:1:

Hem okumayıp napcaksın ki oturduğun yerden meslek sahibi olamazsın:ssz:

Canim suan stres yuzunden fevri kararlar vermeni istemem ilerde pisman olmaman icin okulunu dondurmani tavsiye ediyorum dusuncelerin netlesmis olur bu zaman da iyi bi universite kazanmak kolay degil

Once ne istedigine karar ver benc.cok kararsiz oldugun yazdiklarindan belli.
Universite okumadin diyelm.olabilir yani herkes uni mezunu olucak diye bisey yok ama bi b planin varmi.evde bosbos durmak icinmi birakicaksin okulu:20:
Son sozum ileride pisman olma olasiliginin pisman olmama olasiligndan yuksek oldugu...

Ne istediğimi bilmiyorum işte sorun orda tek bildiğim bu bölümü istemediğim.

Uluslararasi Iliskiler sevilmeye sevilmeye okunabilecek bir bölüm degil gercekten. Benim senin gibi bir arkadasim vardi, istemeye istemeye de olsa bitirdi sonunda. Onun aklinda farkli bir bölüm vardi ve bir sene daha masraf olmasin diye, ailesi de istedi diye devam etmisti. Su an bankada calisiyor.

Uluslararasi Iliskilerin en iyi yani, issizler ordusuna katiliyor olman. Belli bir meslek dali degil cünkü. Bitirince hersey olabilirsin. Cagri merkezinde calisanindan, kendi pastanesini acanina, matematik ögretmeni olanina kadar her cesidini biliyorum. :) Fakat günümüzde diplomanin varligi -kendince- önemli bir faktör, her ne kadar issizler ordusuna katiliyor olsak da.

Sana tavsiyem, bitirmeye calis. Bitirirken de yavas yavas neye ilgi duydugun sekillenecektir bir sekilde. Kendini o yönde gelistirir, o yönde stajlar yaparsin ve bitirdiginde istedigin alana atlarsin. Bir mühendislik degil ya da ögretmenlik degil. Uluslararasi Iliskiler mezuniyetini istedigin yere cekmek senin elinde, bu acidan bak birazcik.

Hatta eger politika, siyaset ilgini cekmiyorsa, secmeli derslerini farkli bölümlerden tamamlayabilirsin.

insanların bile degisik yonlerini kesfettikce seviyoruz,
bazılarını da cok severken rahatsız eden yonlerini gorup hayatımızdan cıkarıyoruz.

bir sure sabret, okudugun alanın farklı yonlerini kesfetmeye calıs,
derslere ilgili degilsen, cok yuksek not aldıgın halde bile mutlu olmuyorsan bunu daha sonra tekrar dusunursun.
Sabretmek istiyorum, istiyorum ama şu an hiç enerjim kalmadı okulumdan memnun değilim, insanlarıyla zaten işim olmaz. Tabi bu yüzden yüksek not benim için hayal oluyor. Teşekkür ederim cevabınız için..

ee sende okulu bırakıp yeni sınava gir o zaman başka bölüm okursun. bi de istemeyerek nasıl bi bölüm yazabiliyosun ki anlamadım :44:

Ortalamanızı ilk sene yüksek tutun.

Çift anadal veya yandala başvurup daha çok ilginizi çeken ikinci bir bölümü okumaya başlayın. Ancak maalesef uluslararası ilişkileri de okumak zorundasınız aynı anda.

Dikey geçiş yapabilirsiniz, kendinize daha yakın hissettiğiniz bir bölüme.

Ayrıca daha ilk yılınız, eğer bu sene tekrar girip daha çok hoşunuza giden bir bölümü kazanırsanız bir yıl kaybınız olur sadece. İstemeyerek, okulu uzata uzata okumaktan iyidir.

Ama bir mesleğiniz olmak zorunda maalesef. İster üniversitelerde bölümü olan bir meslek, ister yetenek gerektiren, ister zanaat.

Sabretmek istiyorum, istiyorum ama şu an hiç enerjim kalmadı okulumdan memnun değilim, insanlarıyla zaten işim olmaz. Tabi bu yüzden yüksek not benim için hayal oluyor. Teşekkür ederim cevabınız için..

okulu binayı ve insanları sevmesen bile evde önünde acık duracak kitabın bunlarla ilgisi yok.
belki baska uni.ye gecis yaparsın...
sen derslerine calısmaktan vazgecme. zaten arkadas ortamın olmadıgı icin gezeyim tozayım heveslerin de olmayacak.
evde rahat ve bol zamanın var... bunu avantaja cevir ve degerlendir :34:

Genelde Uni birinci sinifta klasik ruh halidir..

Ancak sorumluluk ustlenmelisiniz. Su dakikada n sonra ben Uni okumayacagim demeniz sizin zarariniza olur..

Ya sinava girin tekrar.. Ya notlarinizi yuksek tutup geçiş yapin ya da bolumunuzu okuyup kendinizi geliştirip güzelce Bitirin..

Ben okumayacagim ancak bir kacis olabilir.. Çözüm kesinlikle değil.

Canim suan stres yuzunden fevri kararlar vermeni istemem ilerde pisman olmaman icin okulunu dondurmani tavsiye ediyorum dusuncelerin netlesmis olur bu zaman da iyi bi universite kazanmak kolay degil

Dondurmayı ben de düşündüm amma velakin bunun için sağlık raporu istiyorlar...

Ben seneye mezun olucam inşallah ama bıraksalar bir 4 sene daha okurum. Ögrencilik gibisi varmı gez toz sinemaya tiyatroya git ama vize final dönemleri sık dişini. Okulu bırakıp eve dönsen bu seferde çalış diyecekler üniversite mezunları iş bulamıyo sen nasıl bulacaksın. Deseydinki bölümümü sevmiyorum o zaman bırak derdim ama böyle bir amacın da yok. madem girdin kazandın oku. Ayrıca ilk sene olur böyle kolay birley değil ama alışırsın sık dişini

canım ben de ua ilişkiler mezunuyum,bence hiç ön yargılı yaklaşma çünkü çok seçeneğin var önünde...

Gerçekten çok zevkli bir bölüm bir kere çoğunlukla güncel konuları takip ediyorsun derslerde de,Hukuktan ekonomiye iktisattan işletmeye yabancı dile kadar herşeyin dersini alıyorsun herşey hakkında fikrin oluyor :) ben çok severek okudum bölümü,bankada staj falan yaptım,sen de mezun olduktan sonra bankada kambiyo bölümünde çalışabilirsin önü çok açık mesela kambiyonun.

İdari hakim de olabiliyorsun bölümden mezun olunca,hukukçular çok kızardı bize,biz o kadar kitap okuyoruz çalışıyoruz siz hukuk okumadan hakim olabiliyorsunuz diye :) ki idari hakimlik dışında yanılmıyorsam deniz hukuku üzerine uzmanlaşabiliyorsun ki şu dönemde en çok aranan mesleklerden.

Ya da kendini biraz daha kasıp kpss ye girip bakanlıklar veya kalkınma ajansları için uğraşabilirsin...

Sen ne oldun diye soracak olursan ben master yaptım pazarlama üzerine,şu anda ua bir şirkette uluslararası pazarlama departmanında çalışıyorum

olay tamamen senin ne istediğine bağlı ama küstüm oynamıyorum demekle de hayatta kendi ayakların üzerinde duramıyorsun maalesef.

Bende şuan hiç istemediğim bir bölümü, sırf bir yıl daha üniversite sınavına hazırlanmaya üşendiğim için okuyorum. Bende sevmiyorum. Ama bu okulu bitirme niyetindeyim kesinlikle. Asıl hedefim olan bölümü de açıktan okuyorum. Uluslararası ilişkiler bitirdin diye istemediğin bir mesleği yapacak değilsin, bence okulunu bitirmeye adapte ol, ilerde içine sinecek bir meslek seçersin. Eğer ki ideallerin doğrultusunda yol kat edebilirsen tabi. Sana bölümü bırakmamanı tavsiye edebilirim ancak. Bir de bir an önce hedef belirlemeni..

mutsuzlugun universiteye degil
bolume olsa gerek bence ilk yapman gerek kendin icin en uygun meslegi secmek illa sana gore vardir bir bolum ben bu bolumu aklimin ucundan gecirmedim ama simdi iyiki burdayim diyorum aslinda kusmet birazda ;)
tabi maddi durumunuzu bilemem ama dershaneler cok ucuz artik aylik taksitleri 100 tl olanlar var.
sen istedigin bolumu bul hirslanirsin. benim arkadasimda seninle ayni durumda bolumunden nefret ediyor ve 1. sinifi okuyup birakcak okulu sinava gircek yine cunku hedefi belli
umarim ikinizde mutlu olursunuz:)
allah kolaylik versin

Back
X