üniversite okumayan sevgili sorun mu?

kültür olarak bi farklılık oluşmucaksa ve aileniz oglanın başına veya herhenagi bi kavgada siz onun gururunu incitmicekseniz nedenolmasın :)

aynı şey değil
eczacılık saygın bir meslektir, esnafçılık değil o
eczacılık okumak her yiğidin harcı değildir

Tabi ki öyle de bunun sevgiyle aşkla veya evlenmekle ne ilgisi varki? Eğer kafalar uyuşuyorsa körcahil değilse tabi.. Bütün mesleklerin kendine göre saygınlığı vardır bunu ayırt edemeyiz. Küçümsemek kimseye göre değil. Doktoruda çalışıyo ihtiyaçlarımızı gideriyo bakkalıda. her taraf eczacı dolsun kuaför kasap manav olmasın olurmu ?

Kuaförlükte bir meslek eczacılıktı herkesin uzmanlık alanı farklı.

Eğer anlaşabiliyorsanız uyumlu iseniz evlenin.

Aileler maalesef bu konularda ön yargılı.

Ama meslekleri kapıştırmıyoruz,iki insanın mutluluğundan bahsediyoruz.

Umarım bunu anlarlar.

eski erkek arkadaşım elektrik elektronik mühendisiydide ne oldu diyorum kendi kendime ömrümü yedi 7 yıl boyunca... kültürel bi fark oluyo ister istemez ama sonuçta başka şelerden de konuşabliyoruz en azından başbaşayken gülüyoruz zaten kendisi müthiiş bi insan sarrafı öngörülü.gezmesini eğlenmesini de biliyor...hayat tecrübesi olgunluğu hepsini seviyorummm.sizce okusa sorunlar ailem tarafından biraz kalkar mı?

Kuaförlükte bir meslek eczacılıktı herkesin uzmanlık alanı farklı.

Eğer anlaşabiliyorsanız uyumlu iseniz evlenin.

Aileler maalesef bu konularda ön yargılı.

Ama meslekleri kapıştırmıyoruz,iki insanın mutluluğundan bahsediyoruz.

Umarım bunu anlarlar.

Kesinlikle katılıyorum. Üni. okuyan dirsek çürütüyorda kuaför olan berber olan direk usta olarak dükkan açmıyor heralde kimse çalışmadan bi yerlere gelemez. Ben eşim kuaför bile demiyorum berber diyorum hiçte gocunmuyorum. Allaha şükür evlerimiz herşeylerimiz var BERBERlikle kazanılan.

eski erkek arkadaşım elektrik elektronik mühendisiydide ne oldu diyorum kendi kendime ömrümü yedi 7 yıl boyunca... kültürel bi fark oluyo ister istemez ama sonuçta başka şelerden de konuşabliyoruz en azından başbaşayken gülüyoruz zaten kendisi müthiiş bi insan sarrafı öngörülü.gezmesini eğlenmesini de biliyor...hayat tecrübesi olgunluğu hepsini seviyorummm.sizce okusa sorunlar ailem tarafından biraz kalkar mı?

Ailenizin tek derdi çocuğun okumamış olması ise kalkar.
Ama birde sevgilinizin düşünceleri var o okumak istiyor mu
İstemiyorsa bu zorlama ile gitmez.
Ailenize bu konuyu açtınız mı tanıştırdınızmı belki düşünceleri sizin korktuğunuz kadar keskin değildir ?

Kesinlikle katılıyorum. Üni. okuyan dirsek çürütüyorda kuaför olan berber olan direk usta olarak dükkan açmıyor heralde kimse çalışmadan bi yerlere gelemez. Ben eşim kuaför bile demiyorum berber diyorum hiçte gocunmuyorum. Allaha şükür evlerimiz herşeylerimiz var BERBERlikle kazanılan.

Bu üklenin kuaförlere ihtiyacı var.
Saygın meslek tabirine hiç katılmıyorum eczacılık saygın kuaförlük değil gibi bir mantık işliyor maalesef.
Herkes Eczacı,Doktor Mühendis olsa nasıl olacağız.
Kuaförede,Kasabada,temizlikçiyede ihtiyacımız var.
İşini alın teri ve namusuyla yapan her emekçi saygın bir mesleğe sahiptir.
Umarım arkadaşın aileside böyle düşünür.
Sevgilisinin kişiliği ve karakteride arkadaşımıza uygun ise evlenip mutlu olurlar.

arkadaşlar benim çokkkk önemli bir derdim varrr.Hayatımda yaklaşık olarak 8 aydır mükemmel bir insan var ve çok iyi anlaşıyoruzzz.ve evlenmek isityoruzz. daha öncede çokkk uzun süren ve beni yıllar boyunca çok üzen çok yıpratan bir ilişkim oldu.şuan hayatımdaki insanla bi insana değer vermek neymiş mutlu etmek anlaşmak neymiş onu öğrendim.ama aramızdaki sorun onun kuaför ve okumamış olması benim ise eczacılık fakültesini bu yıl bitiriyor olmam.ailem bu durumu çok ama çok takar.sizce bu aramızda ilerde sorun olurmu ciddi bi şekilde aileme açılmayı düşünüyoruz onlara bunu nasıl kabul ettirebilirim.yardımmmmmm

cnm aynı durum benım basımdan da gectı 10aylık bı ılıskım vardı ılk zamanlar cok cok ıı gıdıyodu ama daha sonraları su son bı ay benı yıldırdı artık yanı olmuyo ben de oncelrı dıyodum kı ınsanları okudukları olkula gore yargılamamak lazım dıyodum ama ole degılmıs son aylarda daha bı kendınıgotermeye basladı ııce kıskanclıkları arttı evlenırsek calısmana vs karısmam dıyodu ama son bı ay resmen 360drc dondu dıyebılırım kesınlıkle calıstırmam bılmem ne demelere basladı ya kı sana sunu soleyım sakın ama sakın sadeceduygularınla hareket etme sakın !:( bak ılerde sen eczacı olcaksın gec gelcen gunler olcak eve yemek yapamıcan cok yogun olcan gunler gelcek belkı cok uzulerek soyluorum ama hala calısmasını ıstemeyen ya da ıstıyomus gıbı gorunupte evlendıkten snr kensını gosteren baylar var :((( bazı seyler ufak detaylar da olsa cok cok onemlı unı gormus bırının unı gormus bırısıyle evlenmesı daha dogru kesınlıkle ohavayı soluması gerekıyo ınsanın kımse yanlıs anlamasın namusuyla gecınen her ınsan degerlı benım gozumde ama arkadaslar dengı dengıyle evlenmelı yoksa sorunlar cıkıyo gercekten .(

Ailenizin tek derdi çocuğun okumamış olması ise kalkar.
Ama birde sevgilinizin düşünceleri var o okumak istiyor mu
İstemiyorsa bu zorlama ile gitmez.
Ailenize bu konuyu açtınız mı tanıştırdınızmı belki düşünceleri sizin korktuğunuz kadar keskin değildir ?

evet o liseyi dışardan bitirecek istiyor üniyide belki çünkü aynı zamanda da çalışçağı için zor gibiii

evet o liseyi dışardan bitirecek istiyor üniyide belki çünkü aynı zamanda da çalışçağı için zor gibiii

cnm senı uzmek ıstemem ama aynısını bana demıstı hatta acık ogretım lısesıne bıle yazılmıstı ıslerım yogun dıye calısmadı hıc hep kaldı sadece uc dersınden gecebılmıstı ve de dondurdu son olarak .evet cok uzuldum agladım ayrıldıgımızda ama kendı kasındı okulumu bırakmamaı ısteyerek sımdı dusunuyorum da ııkı de bıtmıs hıc pısman degılım

Ara sayfaları okumadım ama sorunuza cevap vermek istedim.
Bunun sorun olup olmaması karşınızdaki kişiye bağlı ailenizden fazla.
Erkekler genelde kadınların kendilerinden üstün olmasını kabullenemezler.
Sizin erkek arkadaşınız da bu yapıdaysa sorun yaratabilir ileride, ama
değilse sorun çıkacağını sanmıyorum.

Bunun sadece maddi kazançla alakası yoktur. Örneğin yeri gelir bir laf söylersin,
ne dediğini anlamaz "tabiiii ben üniversite mezunu değilim ya bilmem" diyebilir.
Yaşayanları çok gördüm bunları. Karşınızdaki kişiyi iyi analiz etmeniz gerekiyor.
Bunun için de 8 ay bence az.

önemli olan adam gibi adam olması ..ne üniversite mezunu insanlar gördüm insan demeye bin şahit isteyen .......önemli olan insanın özüdür mesleği değil ...seni mutlu ediyorsa kafanız uyuyorsa gerisi ayrıntı :34: ailene uygun bir dille anlat eminim onlarda senin mutlu olacağına inanırlarsa sorun çıkartmayacaklardır :32:hakkınızda hayırlısı olsun :21:

cnm aynı durum benım basımdan da gectı 10aylık bı ılıskım vardı ılk zamanlar cok cok ıı gıdıyodu ama daha sonraları su son bı ay benı yıldırdı artık yanı olmuyo ben de oncelrı dıyodum kı ınsanları okudukları olkula gore yargılamamak lazım dıyodum ama ole degılmıs son aylarda daha bı kendınıgotermeye basladı ııce kıskanclıkları arttı evlenırsek calısmana vs karısmam dıyodu ama son bı ay resmen 360drc dondu dıyebılırım kesınlıkle calıstırmam bılmem ne demelere basladı ya kı sana sunu soleyım sakın ama sakın sadeceduygularınla hareket etme sakın !:( bak ılerde sen eczacı olcaksın gec gelcen gunler olcak eve yemek yapamıcan cok yogun olcan gunler gelcek belkı cok uzulerek soyluorum ama hala calısmasını ıstemeyen ya da ıstıyomus gıbı gorunupte evlendıkten snr kensını gosteren baylar var :((( bazı seyler ufak detaylar da olsa cok cok onemlı unı gormus bırının unı gormus bırısıyle evlenmesı daha dogru kesınlıkle ohavayı soluması gerekıyo ınsanın kımse yanlıs anlamasın namusuyla gecınen her ınsan degerlı benım gozumde ama arkadaslar dengı dengıyle evlenmelı yoksa sorunlar cıkıyo gercekten .(

Hiç katılamıyorum! sana canım, böyle bi genelleme yapmamalısın bence. Bak sende üni okumuşsun bende üni okudum ama ikimizin karşılaştığı insanlarda belli ki çok farklı.. Senin bu işten ağzın yanmış benim ise hem aileler hem ilişki bakımdan oldukça iyi giden bir beraberliğim var:nazar: Senin sevgilin çalışmanı istemiyorum demeye başlamış son zamanlarda, benim sevgilim 5 senedir "sen çalışmazsan zaten zor geçiniriz" deyip duruyor öyle ki bana iş bile arıyor okulu bitirdim ama işsizim. (babamın dükkanında babama yardım ediyorum iş bulana kadar :34: babamda bana haftalık verir formaliteden :1: sözlüm çalışmasına rağmen maaşının büyük bir bölümü borçlara gidiyor ben aldığım o 3 kuruş haftalıkla bile buluştuğumuz zaman oluyor kendisi de " iyi ki iş bulana kadar ordasın bak sen babanın yanında çalışmasan buluşamıcaz bile belki" diyor ). Ayrıca maşallah benden kültürlü herşeyi paylaşabiliyoruz benim bilmediğim konularda o beni aydınlatıyor onun bilmediği konularda ben onu.. Biraz da açık görüşlülükle alakalı bu durum. Demek istediğim uzun lafın kısası genelleme yapmamak en güzeli bence kimi arıza olur kimi melek..

Son düzenleme:
cnm bende senin gibi eczacilik okuyorum sevgilimde ortaokul mezunu. Kendi isinin basinda ve Allah´a sükür cokta güzel geliri var. Ben de ayni senin gibi iliskimizin en basinda ailem sorun eder mi diye aklimdan geciriyordum. 1 bucuk yillik cok güzel giden bir iliskimiz var. Allah nazarlardan saklasin! :nazar: Her konuda anlasiyoruz, bir cok ortak noktamiz var ve birbirimizi gercekten cok seviyoruz. Ben artik ailemin sevgilimin okumamis olmasini sorun yaratacagini sanmiyorum cünkü bence bir aile önce damadinin kizlarina verdigi SAYGI, SEVGI, HUZURa bakarlar. AHLAKina önem verirler. ISi de varmis bak ne güzel geliri de vardir kuaförse. Takma kafani bunlara cnm.
Okumak istiyor demissin. Merak ettim sen mi önerdin bunu ona?

Hiç katılamıyorum! sana canım, böyle bi genelleme yapmamalısın bence. Bak sende üni okumuşsun bende üni okudum ama ikimizin karşılaştığı insanlarda belli ki çok farklı.. Senin bu işten ağzın yanmış benim ise hem aileler hem ilişki bakımdan oldukça iyi giden bir beraberliğim var:nazar: Senin sevgilin çalışmanı istemiyorum demeye başlamış son zamanlarda, benim sevgilim 5 senedir "sen çalışmazsan zaten zor geçiniriz" deyip duruyor öyle ki bana iş bile arıyor okulu bitirdim ama işsizim. (babamın dükkanında babama yardım ediyorum iş bulana kadar :34: babamda bana haftalık verir formaliteden :1: sözlüm çalışmasına rağmen maaşının büyük bir bölümü borçlara gidiyor ben aldığım o 3 kuruş haftalıkla bile buluştuğumuz zaman oluyor kendisi de " iyi ki iş bulana kadar ordasın bak sen babanın yanında çalışmasan buluşamıcaz bile belki" diyor ). Ayrıca maşallah benden kültürlü herşeyi paylaşabiliyoruz benim bilmediğim konularda o beni aydınlatıyor onun bilmediği konularda ben onu.. Biraz da açık görüşlülükle alakalı bu durum. Demek istediğim uzun lafın kısası genelleme yapmamak en güzeli bence kimi arıza olur kimi melek..

tabıkı herkesın olaayı ruh halı baska cnm ama solekıbana de okucaksın dıyen vızelerımım fınallerımı kontrol eden adam sonra okuma demeye basladı demem o kı degısebılırler hıc bellı olmaz

tabıkı herkesın olaayı ruh halı baska cnm ama solekıbana de okucaksın dıyen vızelerımım fınallerımı kontrol eden adam sonra okuma demeye basladı demem o kı degısebılırler hıc bellı olmaz

Bu da oldukca ilginc bi durum hakikatten ya! Seninki 180 derece dönmüs birden. Ama kesin biseyden dolayi birden düsüncesi degismistir diye düsünüyorum. Ne bileyim cevresinde onu etkileyen bir duruma tanik falan mi oldu ki acaba?! Sözünden dönmek bu resmen:20:

Bu da oldukca ilginc bi durum hakikatten ya! Seninki 180 derece dönmüs birden. Ama kesin biseyden dolayi birden düsüncesi degismistir diye düsünüyorum. Ne bileyim cevresinde onu etkileyen bir duruma tanik falan mi oldu ki acaba?! Sözünden dönmek bu resmen:20:

bısey derken bılemıyorum benım acımdan yoktu ama onun kafalarına bırı gırdı de ole oldu demekkı ama hıc bı fıkrım yok onunla ortak arkımız yoktu cunku cnm hıc

Aman aman Allah kimseyi böyle bir hayal kirikligina ugratmasin! Adami seviyorsun, ona güveniyorsun beraber bir yola cikmaya kalkissiyorsun sonra destek degil köstek olabiliyor bazilari demek.

Back
X