• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yarimelmagonulalma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2021
39
-60
1
Sınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?

Sınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya bakın..

Hic mi hedefin yok? Onunde gelecegini belirleyecek sinav var ve sadece “vasat bir universitenin egitim fakultesi” mi olacak diyorsun 🤦🏼‍♀️

Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya
Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.

Ben bölümümü istediğim için okudum ve herhangi bir beklentim de yoktu. Ancak o kadar sene okuyup da işsiz kalmak insana aşırı koyuyor ve üniversiteden soğutuyor. Öte yandan öğretmen olan arkadaşlarımı düşünüyorum bu kişiler nasıl bunu başarmış diye. Aklınızda sadece öğretmenlik mi var?

Hic mi hedefin yok? Onunde gelecegini belirleyecek sinav var ve sadece “vasat bir universitenin egitim fakultesi” mi olacak diyorsun 🤦🏼‍♀️
Türkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.

Türkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.
Peki vasat bir okul dahi bitiremeyen lise mezunu milyonlardan biri olunca ne yapacaksınız?
Ticarete atılacak kadar paranız yada aile şirketiniz yoksa ne yapmayı planlıyorsunuz?

Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya bakın..
İhtiyacın kalmaması mümkün değil. Gerçek öğretmen açığı, açıklanan açığın onlarca katı. Gerçek öğretmen açığını ücretlilerle (özellikle de eğitim fakültesi mezunu ya da formasyonu olmayanlarla) doldurmak yerine sözleşmeli alımlarla kapatmaya çalışırlarsa yeterli düzeydeki herkes atanabilir. Ancak sözleşmeli ya da kadrolu bir öğretmene verilen maaşın yarısından bile azını vererek ücretli öğretmenleri almak mevcut hükümetin işine geliyor. Seçimden sonra ne olacak bilinmez.

Bu ülkede şu anki şartlara göre ya da geleceği öngörmeye çalışarak mesleki kararların verilemeyeceğini düşünüyorum. Bir geceden sabaha çok şey değişebiliyor.

Ben bölümümü istediğim için okudum ve herhangi bir beklentim de yoktu. Ancak o kadar sene okuyup da işsiz kalmak insana aşırı koyuyor ve üniversiteden soğutuyor. Öte yandan öğretmen olan arkadaşlarımı düşünüyorum bu kişiler nasıl bunu başarmış diye. Aklınızda sadece öğretmenlik mi var?
Bende bundan korkuyorum işte. 4 sene oku, onca masraf yap, ailene yük ol, sınav stresi çek; sonra işsiz kal. Ben kendimi enayi hissederim, öyle hissetmektense hiç okumam daha iyi. Yapanlar zamanında, nispeten kolayken yapmış. 4 sene sonra şartlar çok daha zorlaşacak bunun farkındayım.

Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
Öyle bir cümle kurdunuz ki. Binlerce yıldır var olan eğitim sistemi çöktü sayenizde. İkinci planınız bile yokken tıp fakültesinin bile önü kapanır demek fazla tezatlık içermiyor mu?

Okumayinca ne olacaksınız? Lise mezunu ev hanımı mı?

Okumak yalnizca diploma kazandirmaz.

Vizyon, özgüven, özyeterlik, para yönetme becerisi, bazi sorumluluklar da kazandırır.

Görüyorum ki pek umrunuzda değil bunlar.

O zaman zengin koca bulun, kolay yoldan kurtuluş olsun.

Vizyon, özyeterlik de başkasının olsun.

Son düzenleme:
Bende bundan korkuyorum işte. 4 sene oku, onca masraf yap, ailene yük ol, sınav stresi çek; sonra işsiz kal. Ben kendimi enayi hissederim, öyle hissetmektense hiç okumam daha iyi. Yapanlar zamanında, nispeten kolayken yapmış. 4 sene sonra şartlar çok daha zorlaşacak bunun farkındayım.
Tamam okumayın ailenize yük olmayın, peki evde oturunca ne olacak? Nasıl bir gelecek planınız var? Ne yapacaksınız da yük olmayacaksınız

Bu sene sınava girecek yeğenim. Tıp istiyor. Ama olmazsa bir sene daha bekleyecek takatim de yok diyor. Eczacılık ve dişçilikte de yazacak. Bu kadar umutsuz olmak yerine nereye girsem hani bölümü kazansam sonrasında bir yerden tutunurum diyor. Sizin de çalışmamak için bahaneleriniz bence bunlar. Çalışmak yerine evde oturmaya bahane arıyorsunuz.

Tamam okumayın ailenize yük olmayın, peki evde oturunca ne olacak? Nasıl bir gelecek planınız var? Ne yapacaksınız da yük olmayacaksınız
Birak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman olur muyum diye sormaya calisiyor 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X