İyiymiş üniversite okumayip evde somurtalim hep beraber madem

beş yıl edebiyat öğretmenliği okudum ben. Annemden uzak bir şehirde bir başıma yurt köşelerinde kaldım. Daha 17'me yeni basmıştım gittiğimde sudan çıkmış balık gibiydim. Parasızlığı gördüm, arkadaş seçiminin önemini anladım. Okulumu bitirdim atanamama stresini de çektim. 9 yıllık öğretmenim şimdi. Kız lisesinde çalışıyorum hiçbir öğrencime de üniversite okuma amann ne yapacaksın iş de bulamazsın boşver demem diyemem, hiçbir işe yaramasa bile üniversite hayali erken evliliklerin önüne geçer. Kızlar dünyayı tanır. 18' inde evlenecegine 22'sinde evlenir o da bir şey. Ben artık çalışır mı çalışmaz mı sorgusundan önce kızlarımız dünyayı ne kadar tanıyabilir derdindeyim.
Sınava giren herkes üniversiteye giriyor zaten. Bilim aşkıyla da gitmiyorlar okula o da doğru. Ama gençliğini de yaşıyor o yaşlar biraz zaten başı boş kendince özgürce yaşanmasi gereken zamanlar. Sosyal etkinliklere katilacaksin, arkadaş çevresi edineceksin, gücün yettiğince gezeceksin, kimse okula git o kafeden bu kafeye gez demiyor. Gerekirse part -time iş bulur tecrübe kazanırsın. Sosyal kulüpler farklı kapılar da açabilir. Artık gerisi hayal gücüne kalmış.