- 25 Mayıs 2018
- 748
- 366
- 33
- Konu Sahibi mellifluous
-
Seni kendine biz değil Kendin getirmen gerekiyor Hayatının geri kalanını başka birinin eline bakarak mı yoksa kendi paranı kendin yemeyi mi tercih edersin
Sana şunu söyleyebilirim ki üniversite sınavına 2 sene hazırlandım dershaneye giderek ama hiç hırslanamadım elimden geldiğince güzel bi bölüme girdim ama benim aydınlanmam kpss ile oldu.dershaneye gitmeyip evde hazırlandım YouTube da çok iyi ders anlatan hocalar var izlemeye başlayınca yavaş yavaş motive oldum programı en başta yapmadım kendi kendine oluştu günde kaç video izleyebilirim test çözebilirim vs. Video izleyip not tutup testlerde kalem kıpırdatabilince hırslandım devam ettim.facebookta gruplar oluyor soru çözüm onlara üye ol çalışan insanları görünce gaza gelirsin ve hayal et üniversiteye gittiğini derslere girdiğini.ya da en güzeli o son sınavdan çıktıgında yaptım be demeyi.otoriteye gerçekten gerek yok eger sen kendini hazırlamazsan hiç bir işe yaramaz.kendine güven
Ilerde neden yapmadim biraz calisip rahata ermedim diye pisman olursun ama is isten gecmis olur. Ve o zamani geri alamazsin.
Zorla kendini bak ben otuz yasindayim, ve sirf iyi ve düzenli bir isim olmadigi icin basima o kadar seyler geldiki. Bu yasimda okumaya basladim tekrar. Yapma, sonra cok pisman olursun. Kendine bir plan yap cok agir olmasin, az az basla tekrardan.çok haklısınız ya.. ama bilmiyorum içimden gelmiyo bi türlü
Üniversite sınavına kadar bende de hırs Yoktu istiyordum ama hırs olmuyordu..en çok istediğim şey öğretmen olmaktı ..bir gün bulunduğum şehrin eğitim fakültesine gittim bilerek insanları izledim ve kıskançlık huyum olmamasına rağmen onları o kadar çok kıskandım ki bende orda olmak istedim o gazla baya aylarca çalıştım ara ara o günü düşündüm ve başardım..hayırlısıyla rabbim herkesin başarısını daim etsin ..
Eğer masanın başında durmak sana hiç fayda sağlamıyor öylece duruyorsan kalkabilirsin masanın başından. Aklında ne varsa düşün, yapmak istediğin bir şey varsa yap. Belki 3 4 gün belki 1 hafta.. Ne kadar ihtiyacın varsa. Demek ki aklın o an onu yapamayacak o yüzden kendini germe. Bu süreyi kendine verince rahatlayacaksın zaten. Ama sonrasında çok çok iyi başlayacağına inan ve hedefler belirle kendine. Mesela 100 soru çözünce ........ yapıcam gibi. Bir de stres yapıp başka şeyleri düşünmekten olabildiğince uzaklaşmaya çalış. Sınavın önemli, zaman da önemlii. Yapabilirsin
Bi kere yapmaya başlayınca durduramıyorum ya çok dizi film izliyorum
Seni oyalayan şeyleri hayatından çıkar .
Ne işin var burda mesela.
Hedefin var mı? Yoksa zaten çalışmazsın... eski sevgilin üniversiteye gider seneye de oturur dizilerin yeni sezonunu izlersin mezuna kalırsan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?