üniversite sınavı, beni kendime getirin

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
33
Merhaba bu sene üniversite sınavına gireceğim, bir ara düzenli çalışıyordum ama okulda yaşanan birkaç olay yüzünden 2 haftadır moralim çok bozuk hiç ders çalışamıyorum hep boş geçiyor masa başındaki saatlerim,en temel konulara bile başlayamadım her gün düşüyorum ve hedefimden uzaklaşıyorum tatil başlayalı kaç tane program yaptım uyamadım, kendi kendimi yönetemiyorum destek alabileceğim bir kursa vs. gidemiyorum ne yapabilirim, sabahtan beri boş boş oturuyorum masaya geçemiyorum gerçekten kafayı yiyeceğim sürekli çözüm aramaktan yoruldum gerçekten bana yardımcı olabilecek biri var mı bir otoriteye ihtiyacım var yoruldum artık
çok samimi söylüyorum allah rızası için birisi yardımcı olsun beni gaza getirsin şimdiden teşekkürler

Sana şunu söyleyebilirim ki üniversite sınavına 2 sene hazırlandım dershaneye giderek ama hiç hırslanamadım elimden geldiğince güzel bi bölüme girdim ama benim aydınlanmam kpss ile oldu.dershaneye gitmeyip evde hazırlandım YouTube da çok iyi ders anlatan hocalar var izlemeye başlayınca yavaş yavaş motive oldum programı en başta yapmadım kendi kendine oluştu günde kaç video izleyebilirim test çözebilirim vs. Video izleyip not tutup testlerde kalem kıpırdatabilince hırslandım devam ettim.facebookta gruplar oluyor soru çözüm onlara üye ol çalışan insanları görünce gaza gelirsin ve hayal et üniversiteye gittiğini derslere girdiğini.ya da en güzeli o son sınavdan çıktıgında yaptım be demeyi.otoriteye gerçekten gerek yok eger sen kendini hazırlamazsan hiç bir işe yaramaz.kendine güven

çok haklısınız ya teşekkür ederim

Ilerde neden yapmadim biraz calisip rahata ermedim diye pisman olursun ama is isten gecmis olur. Ve o zamani geri alamazsin.

çok haklısınız ya.. ama bilmiyorum içimden gelmiyo bi türlü
Zorla kendini bak ben otuz yasindayim, ve sirf iyi ve düzenli bir isim olmadigi icin basima o kadar seyler geldiki. Bu yasimda okumaya basladim tekrar. Yapma, sonra cok pisman olursun. Kendine bir plan yap cok agir olmasin, az az basla tekrardan.

Üniversite sınavına kadar bende de hırs Yoktu istiyordum ama hırs olmuyordu..en çok istediğim şey öğretmen olmaktı ..bir gün bulunduğum şehrin eğitim fakültesine gittim bilerek insanları izledim ve kıskançlık huyum olmamasına rağmen onları o kadar çok kıskandım ki bende orda olmak istedim o gazla baya aylarca çalıştım ara ara o günü düşündüm ve başardım..hayırlısıyla rabbim herkesin başarısını daim etsin ..

Ya tebrik ederim<3

Rabbimin izniyle sende yapabilirsin bi amacın olsun yeterki aman hangi bölüm olursa olsun dersen bu gevşekliktir belirli hedeflerin olsun yüksek ya da alçak..sağlam bi çalışmayla neden olmasın .. tv de LGs sınavında 1. Olan çocukları gösterirler her yıl yavrum koyun gütmüş tarlaya gitmiş ama bi yandan da çalışmış yapabilmiş zor olmaz dememiş ..sen bak masa başında oturuyorsun şu an aç çok kısık bi müzik al çayını 45 dk çalış yarım saat dinlen sonra yine saatlerce masa başında gerek Yok bence ..hadi rabbim kolaylık versin ..

Eğer masanın başında durmak sana hiç fayda sağlamıyor öylece duruyorsan kalkabilirsin masanın başından. Aklında ne varsa düşün, yapmak istediğin bir şey varsa yap. Belki 3 4 gün belki 1 hafta.. Ne kadar ihtiyacın varsa. Demek ki aklın o an onu yapamayacak o yüzden kendini germe. Bu süreyi kendine verince rahatlayacaksın zaten. Ama sonrasında çok çok iyi başlayacağına inan ve hedefler belirle kendine. Mesela 100 soru çözünce ........ yapıcam gibi. Bir de stres yapıp başka şeyleri düşünmekten olabildiğince uzaklaşmaya çalış. Sınavın önemli, zaman da önemlii. Yapabilirsin

Bi kere yapmaya başlayınca durduramıyorum ya çok dizi film izliyorum

okulda beni psikolojik olarak etkileyen olaylar/kişiler var bu arada kendime de kızıyorum düşünme diye ama çok düşünüyorum işte

Bi kere yapmaya başlayınca durduramıyorum ya çok dizi film izliyorum

Okuldan gelince yemek yerken vs izleyip sonra dersine başlasan, çalışıp bişeyler halledince atıyorum yarım saat dizi. ama fazlasını izlememeye kendini alıştırman lazım. O hafta ödev ver kendine bunları yapınca haftasonu şu gün şunu izlicem gibi. ama yapmazsan izlemek yok. Ödül ve ceza yap güzelim, kendini zorlamadan olmuyor.

Ama bunlara başlamadan birkaç gününü hiç dersi düşünmeden kafanı boşaltmanı tavsiye ederim, fazla olmamak kaydıyla. O canını sıkan durumları düşün mesela. Bu sınav bitene kadar seni etkielemesini izin vermeyeceğine inandır kendini ve öyle yap. Şurda birkaç ay sonra okul bitecek yüzlerini bile görmeyeceğin insanlara zamanını harcamamak için zorla kendini.

Seni oyalayan şeyleri hayatından çıkar .
Ne işin var burda mesela.

Burda yazılan şeyleri okumayı seviyorum zaten az giriyorum buraya keşke tek oyalayan şey bu olsa
ben okuldaki olayların etkisinde kalıyorum eski sevgilim başkasını buldu mesela bu çok üzüyo beni onları görmek etkiliyo

Hedefin var mı? Yoksa zaten çalışmazsın... eski sevgilin üniversiteye gider seneye de oturur dizilerin yeni sezonunu izlersin mezuna kalırsan.

Hedefin var mı? Yoksa zaten çalışmazsın... eski sevgilin üniversiteye gider seneye de oturur dizilerin yeni sezonunu izlersin mezuna kalırsan.

Var ama çok net değil bölüm hedefim kesin de üni olarak çok emin değilim..yazdığınız biraz kendime getirdi beni bu arada ya teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…