Bu ulkede prof.um diye tv lerde roportaj veren lise mezunu, psikologum diye tv lerde ahkam kesip ozel hasta alan sosyolog vardi ve birkac yil sonra sikayet uzerine dolandirici oldukları anlasildi. Maalesef boyle seyler şikayet uzerine arastirilmayla ortaya cikiyor ve ceza aliyorlar. Inanmayacaksiniz ama ben hekimim deyip populer gunduz kusagi kanallarina 200, 300 lira vererek cikabilirsiniz, sikayet olmadigi surece de o programlara yillarca cikabilirsiniz. Isinin ehli denen birsey var bu da meslek kanunlariyla bellidir. 2 yil iki latince kelime ezberleyerek hasta tedavi edilemez. Bir fizik tedavi hekimi 10 yil tip egitimiyle uzman olur. Bir fizyoterapist 4 yil lisans egitimiyle fzt olur ve bu camiyadaki cogu insan yuksek lisansla 2 yil daha egitim alir. Yani bunun önemini anlamak için insanlar illa kendine yada yakinina birsey olmasini beklememeli. Tedavi oldugunu zanneden insanlarin yerine kisiler kendini koymali. Fzt den gordugu iki hareketle hasta tedavi ettigini iddia eden bu insancıkların gercekten vicdani merhameti yoktur. Parasi ve zamani giden bizim annemiz babamizda olabilirdi. Siz atiyorum saati 200 liraya tedavi olsaniz 4 yil ftr 2 yil master alan insana mi tedavi olmak istersiniz yoksa hic bir yeri kazanamadigi icin 2 yil okuyan onlisans mezununa mi? Fizik tedavi uzmani genelde özelleşmiş tedavileri yapar, tani koyar o yuzden fizik tedavi hekimini bu ornekte saymıyorum. Uzun oldu ama sunu soylemeden de geçemeyeceğim, bu sekilde insanlari dolandiran sozde uyaniklar kendilerinin yeterli oldugunu iddia edip biz 2 yila sikistirilmis egitim aliyoruz derler, biraz ustlerine giderseniz de "ne var canim alti ustu 2 hareket" deme cahiliyetini gosterirler ve o insanlar o cahillere tedavi oldugunu zannederek dunya para verir.