Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncelikle esim insaat muh . Ben matematikciyim . Ve simdiye kadar onlarca tercih yaptim . Ailenin degil senin ne istedigin onemli. Meslekte sen varsin annen yaninada degil . Mimarlik puaniyla ogretmenlige girdim cumle alem bni kinadi ama asla pisman degilim. Düşün bu senin meslegin sen yasiyorsun hayati ...Hi mimarlikla-insaat muh aman aman farkli degil mimarlar daha rahat ve insaat daha zor.Bana sorarsan insaat muh. Yerine o puana daha farkli seylere bakabilirsin.
Ayrica bir yer kesin geliyor diye birsey yok bazen abartili oynamalar olabilr . Senden once tercih edenlerin siralamasi yuksek olabilir.Istediklerini kagida yaz mantığını düşün yuksekten ucma ve ailenle konus orta yolu bul.
Benim eşimde inşaat mühendisliği okudu fakat okulda akademisyen olarak kaldı akademisyen olmayı düşenüebilirsin. Eşim çok memnun
Aile istiyo diye ikinci seneye kalmak dogru degil bence,cunku siz istemiyosaniz ders calismak zor gelecek,belki de her gun tercih yapmadiginiz icin pisman olacaksiniz.
Ama siz kalmak istiyorum,istedigim bolumu kazanmak istiyorum deseydiniz ,sonuna kadar sizi desteklerdim,bir sene cok buyuk bi kayip degil hatta kazandiginizda yasayacaginiz mutlulugun yaninda lafi bile olmaz.
Evet var ama ben bunu ona yaptırmak istemiyorum.Eminim bunun lafını bana dokunduracak bir yer bulur.Canim bak cok nadir insan ilk sene oturur calisir. Unide gevsersin biraz . Baban ozele yollamak mi istiyor gücü varsa adami birak yollasin .
Ne açıdan peki?Bir mimar olarak sana şunu soyleyebilirim ki, inşaat mühendisi ol![]()
Evet ben kafamı toplayabilirsem egerders çalışacak olan sizsiniz
kendinize sormalisinuz ben ne istiyorum diye
aileniz elbet size destek olacaklardır
önemli olan sizin mutlu olmanız yıllarca o mesleği yapacak sizsiniz
O zamn hic bulasma özele. Tavsiyem tercihini yap kararlarini uygula annenle konus bide belki o daha ilimlidir..Evet var ama ben bunu ona yaptırmak istemiyorum.Eminim bunun lafını bana dokunduracak bir yer bulur.
Değil aslında pek.Kendi hirslarini yapamadiklarini bana uygulatmaya calisan klasik ama hos olmayan bir ailem varO zamn hic bulasma özele. Tavsiyem tercihini yap kararlarini uygula annenle konus bide belki o daha ilimlidir..
Yalniz okul puaninin yarisi kiriliyor.bu dedigini yaparsamBelki benim dediğim çok zor olur ama kazandığın yere git yerleş. Inşaat mühendisi öğrencisi ol. Ondan sonra yine sınava hazırlanmaya devam et yine çalış, yani ikisini bi arada götürebilirsen eğer..
Yine sınava gir yine tercih yap, okuluna bi zararı olmuyor nasılsa. Taa ki tercihlerinden biri gelipte sen oraya kayıt yaptırmak isteyene kadar kendi okulunda kalmaya devam edebiliyorsun.
Böylelikle hem mühendisliği kacirmamis risk almamış hem de yeniden denemiş olursun. Elindekini kaybetmeden tekrar denemiş olursun. Bu temponun altından kalkarım diyorsan çok iyi olur böylesi. Sıfır risk.
Yalniz okul puaninin yarisi kiriliyor.bu dedigini yaparsam
Evet canim simdi ben tercih yapsam ve yaptigim yerlerden birine yerlesirsem istersem okula kayit yaptirayim istersem yaptirmayayim , ikinci sene sinava girersem okul puanimin yarisini kiriyolar.bu sene bana okuldan 50 puan geldi.seneye 25 gelmesi benim siralamami kotu etkiler.hem o hem o derken daha cok yipratici ve elde sifir durumu olabilir.insaat muhendisliginin dersleri de eminim zordur zaten.daha cok mezunu dusnuyor gibiyim.eksik derslerimden ozel ders alip daha rahat hazirlanibilirim gibi geliyor artik.dusundum de biraz. Diyetisyenlik icin cabalarim .sanki bana daha uygun gibiNasıl yani üniversite öğrencisiyken sınava girip tercih yapınca okul puanı mi kırılıyor? Çok mu fazla bi fark oluyor? En azından mühendisliği garantileyip öyle şansını denersin diye düşündüm hem ailen de bi şey diyemez o zaman..