Merhaba arkadaşlar.Ben bu sene üniversite sınavına girdim ,sonucum çok iyi değil.Bu sıralamamla erciyes üniversitesinde inşaat mühendisliğini kazanabiliyorum.Ama şu var ki, istediğim bölüm bu değildi.Aslında benim bir bölüm hedefim hiç yoktu.Tipik bir ikizler burcu olarak her zaman kararsızlık yaşayan , hiçbir zaman sabit bir şeye bağlı kalan biri değilim. Ailem benden daha iyi şeyler bekliyormuş ki yaşadıkları hayal kırıklığı her hallerinden belli oluyor.Ve lafları iğnelemeleri bana batıyor açıkçası.Sorunsa şurda başlıyor.Babam ısrarla benim hukuk yada mimarlık okumamı isteyen ücretli dahi olsa göndermeye çalışan biri.Insaat mühendisliğini istemiyor oluşu, bu meslek hakkında duyduğum çok güzel şeylerden dolayı isterken , bunu engelliyor."Sıralaman burayı tuttuğu için bunu istiyorsun, bunu yapamıcaksın, pişman olucaksın, bir sene daha hazırlan daha iyi bir yer kazan." Günlerdir tartışıyoruz ailemle.Tamam dedim tam.Ders çalışmaktan bıkmış olmama rağmen, ikinci sene hazırlanamıcakmışım pes edicekmişim gibi gelirken bile, insaat muh. soğuduğum icin tamam dedim.Mezuna kalıyorum.Bu seferde demez mi?! Ya ikinci sene de yapamazsan, inşaat mühendisliğini mumla ararsak.. Güzel kardeşlerim ben napayım sımdi.Umarım doğru düzgün atlamadan anlatabilmisimdir.bana bir akil verin.anlamadiginiz kisim olursada sorun aciklayayim. Kafam cok karisik.