Onun icin nasil bir yol izlemem gerek pekiinşaat oku mimarlığı da yandal yaparsın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onun icin nasil bir yol izlemem gerek pekiinşaat oku mimarlığı da yandal yaparsın
bir bilgim yok cnm netten araştırma yapablrsn snrmOnun icin nasil bir yol izlemem gerek peki
Ahh kafam iyice karistiİnşaat mühendisliğini övmüş arkadaşlar ama iş imkanlarının tatmin edici olduğunu düşünmüyorum ben. Çok düşük ücretlerle şantiyelerde işe başlıyorlar yeni mezunlar. İleriki yıllarda da yine benzeri ortamlarda çalışmanız gerekecek. Diyetisyenlik vs. Gibi alanlar varsa hele kafanızda sizi Mutlu edecek bir alan değil. 1 sene daha hazırlanmak uzun vadede kayıp asla olmayacaktır. Kararsız kalıp bir bölüme yerleşmeyin bence:)
Tamam canim tesekkur ederimbir bilgim yok cnm netten araştırma yapablrsn snrm
Kesinlikle sıkacak.ama sıkmadan da guzel seyler olmuyorTipik bir ikizler burcuysanız bir sene daha sınava hazırlanmak sizi sıkabilir. istediğiniz bölümse kesinlikle bu sene başlayın derim. ayrıca bazen aileler yanıltıcı olabiliyor bu konularda.
Bencede yapmalısın mühendis olacaksin insanlar tarafından sayılıp sevilen bi meslek öyle bi devirdeyiz ki is bulmak bütün bölümler de dert hadi bakalım sonucları bizede bildir :)Tesekkur ederim yazin icin tatlim.evet cok guzel bir bolum.banada uygunsa eger insallah cok guzel olur.ben yinede tercih yapicam bu aksam
Bildiririm canim ay heyecanlandim benBencede yapmalısın mühendis olacaksin insanlar tarafından sayılıp sevilen bi meslek öyle bi devirdeyiz ki is bulmak bütün bölümler de dert hadi bakalım sonucları bizede bildir :)
Kesinlikle katiliyorum zaten bunlari dusunerek kafama yatirmistim.ama mimarligi kafasina takmis bir baba dusun.yari burslu olarak gondermeye calisiyor.insaat muhendisliginden pisman olursan ozaman gorursun gibi sacma sapan tehditler.sirf bu yuzden bir defa da hazirlanip bambaska bir bolum dusundum ama sonradan bundan da cayiyorum.cok degisik bir insanim hic sabit kalmiyo fikrim.bir bakmissiniz kimya ogretmenligi yazmisim benden beklenirİnş Mühendisliği iyidir canım, KPSS ile devlet kurumları, belediyeler de alır, iş güvenliği sertifikası alırsan iyi parayla bu işi de yaparsın.
Bu ülke inşaat sektörüne dayalı bir ülke, devlet bile parayı inşaate döküyor, işsiz kalmayacağın nadir mühendisliklerden biri.
Mimarlık ve Hukuğa gelince, emin ol İnş Mühendisliğinden daha zor iş bulursun. Sülalemde mimarda, hukukçuda var ve aşırı az maaşlarla sektöre başlıyorlar. Devlet çok mimar almaz, avukat desen ortalık dolu ve asgari ücretle çalışırlar. Mimarlıkta da, avukatlıukta da büro açsan çevren yoksa iş yapamazsın. Ayrıca ücretleri de çok düşük. bi İnş Mühendisliğini küçümsüyorsunuz ama emin olun bu diğer iki meslekten daha önü açıktır.
Kesinlikle katiliyorum zaten bunlari dusunerek kafama yatirmistim.ama mimarligi kafasina takmis bir baba dusun.yari burslu olarak gondermeye calisiyor.insaat muhendisliginden pisman olursan ozaman gorursun gibi sacma sapan tehditler.sirf bu yuzden bir defa da hazirlanip bambaska bir bolum dusundum ama sonradan bundan da cayiyorum.cok degisik bir insanim hic sabit kalmiyo fikrim.bir bakmissiniz kimya ogretmenligi yazmisim benden beklenircok tesekkur ederim yazin icin
Aynisini benim ailemde soyluyorBak canım en basiti kariyer.net'e mimar yaz ve kaç sayfa çıkıyor bak. Sonra inşaat mühendisi, civil engineer yaz kaç sayfa çıkıyor bak. İki katı çıkar. Devlette alımlara baktığında inş mühendisi çokça alınır, mimar çok az alınır. Ya da inşaat firmalarında 2 mimar varsa 10 in. mühendisi vardır. Belediyede de öyledir. Mimar sadece çizim yapar, yapı kontrol belki ama inş mühendisinin çalışma alanı daha geniştir bir firmada. Çizim yapan, kontrol yapan, şantiyede duran, isg işine bakan vs vs. Şantiye büyükse 2-3 inş mühendisi olur. Hem devlet hem özel kapısı açık bir sektör inşaat sektörü.
Kıyas yaparken bunları dikkate almalısın.
Çok yakınım mimarlar var, işlerini delice sevseler de mimarlık piyasası berbat, üç kuruşa proje çiziyorlar. :/ İnş oku ve iş güvenliği sertifikası al.
Ben de mühendisim, inş mühendisliği çok istedim ama ailem erkek mesleği bilmem ne dedi. Aklım karıştı yazmadım. Oysa ne piyasa biliyorlar ne tecrübeleri var. Aileni dinleme, kalbini dinle. Araştır, doğruyu bul...
Merhaba arkadaşlar.Ben bu sene üniversite sınavına girdim ,sonucum çok iyi değil.Bu sıralamamla erciyes üniversitesinde inşaat mühendisliğini kazanabiliyorum.Ama şu var ki, istediğim bölüm bu değildi.Aslında benim bir bölüm hedefim hiç yoktu.Tipik bir ikizler burcu olarak her zaman kararsızlık yaşayan , hiçbir zaman sabit bir şeye bağlı kalan biri değilim. Ailem benden daha iyi şeyler bekliyormuş ki yaşadıkları hayal kırıklığı her hallerinden belli oluyor.Ve lafları iğnelemeleri bana batıyor açıkçası.Sorunsa şurda başlıyor.Babam ısrarla benim hukuk yada mimarlık okumamı isteyen ücretli dahi olsa göndermeye çalışan biri.Insaat mühendisliğini istemiyor oluşu, bu meslek hakkında duyduğum çok güzel şeylerden dolayı isterken , bunu engelliyor."Sıralaman burayı tuttuğu için bunu istiyorsun, bunu yapamıcaksın, pişman olucaksın, bir sene daha hazırlan daha iyi bir yer kazan." Günlerdir tartışıyoruz ailemle.Tamam dedim tam.Ders çalışmaktan bıkmış olmama rağmen, ikinci sene hazırlanamıcakmışım pes edicekmişim gibi gelirken bile, insaat muh. soğuduğum icin tamam dedim.Mezuna kalıyorum.Bu seferde demez mi?! Ya ikinci sene de yapamazsan, inşaat mühendisliğini mumla ararsak.. Güzel kardeşlerim ben napayım sımdi.Umarım doğru düzgün atlamadan anlatabilmisimdir.bana bir akil verin.anlamadiginiz kisim olursada sorun aciklayayim. Kafam cok karisik.
Hayir tatlim mezunum. Ve simdiden cok iyi ilerliyorum. Ozel ders aliyorum. Bu sene cok daha iyi olacak biliyorum. Hedef ilk 10.000
sevindim tatlım :)Hayir tatlim mezunum. Ve simdiden cok iyi ilerliyorum. Ozel ders aliyorum. Bu sene cok daha iyi olacak biliyorum. Hedef ilk 10.000cok hirsliyim bu sefer