• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite sorunu

Bitince donmesem dersin ahh ah. Birde ucak biletlerini takip et kampanyalar oluyor cok guzel. Bak misal su an pegasus da vardi. 7eylule kadar biket alirsan 1 kasim bilmem kac mart arası 30 liradan başlıyor. Hem zaman az hem fiyat uygun. Misal yilbasi icin alabilirsin bile:-D

Ne güzel Antalya gibi bi şehirde okuyacaksınız çok da fazla mesafe yok aslinda tadını çıkarın bence en güzel yillariniz :KK25:

o gecis isine falan cok bel baglamayin. cok calisirim kasarim gecerim diyen bir suru arkadasim vardi bir o kadar da ilk haftadan tanidigim insan, hepsi batti gitti. yani cok ustun bi basari sergilemeniz gerekiyor. Ayrıca bunlari neden tercih yaparken dusunmuyor insanlar anlayamiyorum.

Notlarını çok yüksek tutman lazım. Bütün derslerin çok iyi olmalı.Çalışırım yaparım diyebilirsiniz ama gerçekten çok çok zor. Hem bizim sınıfta 17 saatlik mesafede olanlar haline şükret bence :KK66:

[QUOTE="tavsannn, post: 36792362, member: 578]o gecis isine falan cok bel baglamayin. cok calisirim kasarim gecerim diyen bir suru arkadasim vardi bir o kadar da ilk haftadan tanidigim insan, hepsi batti gitti. yani cok ustun bi basari sergilemeniz gerekiyor. Ayrıca bunlari neden tercih yaparken dusunmuyor insanlar anlayamiyorum.[/QUOTE]
Benim icin sartlar bunu gerektirdi dusunmeme gibi bi durum soz konusu degil. Bide merak ettigim hepiniz cok zor demisiniz bu bolum icin mi gecerli yoksa yatay gecis olayi mi gercekten cok zor

o kadar dert etme. 4 yıl sonra da eve dönmek istemeyeceksin :)

Bahsettiğin okulun hatta bölümün hergün önünden geçiyorum.Eğer sosyal imkanları iyi bir yer istiyorsan bahsettiğim yerleşkedeyse bölüm 2 kat düşün.Ben de şehir dışından geldim oldukca sıkıcı.Tabi kariyerine etkisi olur mutlaka okul isminin.
Okulun bölümün web sitesinden yatay geçiş ile geçenlerin puanlarına bakabilirsin.Artık çok yüksek puanlar olmadan da geçiş yapılabiliyor bazı bölümlerimize.Bol şans. Ortalamanı iyi tut tabi bi 3.00 üstü sana avantaj sağlar :)

bir de bildigim kadarıyla sizin okul uygulamalı bilimler y.o içinde istanbul ise ulaştırma ve lojistik y.o
okul farklılıgından dolayı geçiş mümkün mü bir araştırın isterseniz.okulu da arayabilirsiniz. tabi pek bir yardımcı olduklarını söyleyemeyeceğim

Benimde hicbir fikrim yok o yuzden sormustum gecebilir miyim diye yani puan falandan ziyade gecis imkani varmi diye.

ilk 1 ay çok ağlayacaksın geri dönecem diyeceksin hep ailene sonra kalabalık bir arkadaş grubun olacak zaman geçtikçe eliye eliye çekirdek grubun oluşacak. ve bu grupla 4 yıl boyunca her şeyi yapacaksınız. aşık olacak, içecek, yeri gelince ağlayacak ya da deli gibi güleceksiniz. o yıllarınız en güzel yıllarınızdan biri olacak. hepimiz başlarda zorlandık sakın bırakim falan deme. ayrıca yatay geçişi üniversiteye başlayan herkes vizelere kadar düşünür. çok çalışıcam yaa kesin geçicemler havada uçuşur bi bakmışssın 4 sene hepsiyle beraber okuyosun :d

ilk 1 ay çok ağlayacaksın geri dönecem diyeceksin hep ailene sonra kalabalık bir arkadaş grubun olacak zaman geçtikçe eliye eliye çekirdek grubun oluşacak. ve bu grupla 4 yıl boyunca her şeyi yapacaksınız. aşık olacak, içecek, yeri gelince ağlayacak ya da deli gibi güleceksiniz. o yıllarınız en güzel yıllarınızdan biri olacak. hepimiz başlarda zorlandık sakın bırakim falan deme. ayrıca yatay geçişi üniversiteye başlayan herkes vizelere kadar düşünür. çok çalışıcam yaa kesin geçicemler havada uçuşur bi bakmışssın 4 sene hepsiyle beraber okuyosun :d
:) dediginiz gibi olur umarim tabi ilk 1 ay kismi pas gecerek

ilk 1 ayı da hepimiz yaşadık şaşmaz :d çünkü ailenden sıcak yuvandan ayrılıyorsun çok normal. yeni insanlar yeni ortam illa ki uyum süreci yaşayacaksın. çok güzel anılar yaşaman dileğiyle :KK54:

Ben İstanbul da oturuyrm okulum da İstanbul da ama çok uzak 2 saat gidiş gelişse 2bucuk 3 saati buluyor. Her gün kita degistiryrm. Marmara üniye geçmeyi düşünmüştüm ama 4 üzerinden 3.50 yle aliyomus benim ort geldi 3.20 gecemedim. Ama iyi ki de gecememisim yurtta kalicam bu sene eve pek gelmeyi dusunmuyrm çünkü okul ortami guzel evden uzak olmak çok uzmez beni sen de ilk bir ay zorlanirsin bence sonra okul ortamıni öyle bi seversin ki eve dönesin gelmez, okulun antalya gibi bi yerde çıkmış ne eglenirsin ordaa :)

[QUOTE="tavsannn, post: 36792362, member: 578]o gecis isine falan cok bel baglamayin. cok calisirim kasarim gecerim diyen bir suru arkadasim vardi bir o kadar da ilk haftadan tanidigim insan, hepsi batti gitti. yani cok ustun bi basari sergilemeniz gerekiyor. Ayrıca bunlari neden tercih yaparken dusunmuyor insanlar anlayamiyorum.
Benim icin sartlar bunu gerektirdi dusunmeme gibi bi durum soz konusu degil. Bide merak ettigim hepiniz cok zor demisiniz bu bolum icin mi gecerli yoksa yatay gecis olayi mi gercekten cok zor[/QUOTE]

sizinle alakali bir durum degil her giden ilk seferde boyle düşünüyor. ve bolumle alakali degil bu is cok zor yani baya baya derece istiyor. ayrica dediginiz mesafe cok uzak degil. ben 6 saatte gidiyorum memleketime. yani o yola ciktin mi 6si 10ufarketmiyor. sadece hafta sonu için bile gidebilecek mesafedesin. benim oda arkadasimin memleketiyle arasinda 17 saat mesafe vardi. sen gozunde cok buyutmussun sadece. gidince anlayacaksin normal oldugunu

Gidince gorecegiz. Bende memlekete 17-18 saatte gidiyorum yani uzun yola alisigim ama baktiginiz zaman ist. 2 saat istesem cuma cikip pazar donerim istesem gunluk gelirim e boylede bi imkan olunca kullanmak isterim sormamin nedeni budur yani

Back
X