Üniversite Tercihi

Velovis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
227
318
53
Kızlar Merhaba,

Okul tercihi konusunda kafayı yemiş durumdayım. Ne kadar araştırsamda hiçbir şeyi netleştiremedim kafamda.

Yönetim Bilişim Sistemleri okumak için Dgs sınavına girdim. Fakat geç çalışmaya başlamam ve sınavda süreyi yetiştiremem nedeni ile ortalama bir puan aldım.

Işık Üniversitesi- ingilizce tam burslu
Sakarya Üniversitesi
Uludağ Üniversitesi
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve birkaç okula daha puanım yetiyor.

Sakarya üniversitesi YBS öğrencilerine Endüstri Müh. bölümünde çap yapma imkanı sunuyor ve bölümde 3 adet prof. bulunuyor.

Işık Üniversitesi ise İngilizce eğitimi ile aklımı çeliyor.

Bahsettiğim üniversiteler hakkında tecrübeleriniz veya önerileriniz varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Eğer içime sinmezse önümüzdeki sene tekrardan sınava girmeyi planlıyorum.

Işık Üniversitesi nerede oturduğunuza bağlı bence. Kampüsünün nerde olduğunu incelediniz mi?

Bursa Uludag Universitesi mezunuyum. Bursa pahali bir sehirdir. Ogrencilerin yasadiklari bolgelerde kiralar ucmus durumda. Devlet yurdunda kalirim derseniz kafadan 2000 lira kardasiniz demektir. Okul guzel,okumasi kolay. Tepkisiz degisik bir sehir.

Sakarya üniversitesinde okuyorum tavsiye ederim. Ama insanları çok muhazafakar. Yani ilk geldiğinde afallayabilirsin.

Bursa Uludag Universitesi mezunuyum. Bursa pahali bir sehirdir. Ogrencilerin yasadiklari bolgelerde kiralar ucmus durumda. Devlet yurdunda kalirim derseniz kafadan 2000 lira kardasiniz demektir. Okul guzel,okumasi kolay. Tepkisiz degisik bir sehir.

Işık üniversitesi ile karşılaştıracak olsanız hangisinden yana olurdu tercihiniz?

Sakaryanın sundugu imkân guzel görünüyor. Sanırım bulunduğunuz sehre de yakın.

Sakarya üniversitesinde okuyorum tavsiye ederim. Ama insanları çok muhazafakar. Yani ilk geldiğinde afallayabilirsin.
Evim Sakarya Üniv. yakın o yüzden orada yaşamayacağım. Eğitimi hakkında biraz tereddütlerim var açıkcası :/

Sakaryanın sundugu imkân guzel görünüyor. Sanırım bulunduğunuz sehre de yakın.
Evet yoksa Sakaryayı hiç düşünmezdim bile.

Işık Üniv. henüz görüşmedim onunda psikoloji ile çap yapma imkanı var. Belki müh. imkanıda vardır.

Evim Sakarya Üniv. yakın o yüzden orada yaşamayacağım. Eğitimi hakkında biraz tereddütlerim var açıkcası :/
Eğitimi güzel ama her bölümün eğitimi bir değil. Müh. Bölümü güzel diye biliyorum. Myo'larındaki bölümler o kadar iyi değil. Ben ferizli myo'ya gidiyorum arada,orası güzel mesela.

Işık Üniv. henüz görüşmedim onunda psikoloji ile çap yapma imkanı var. Belki müh. imkanıda vardır.

Tabii ki İngilizce eğitim. Hem burslu olunca yurt ve yemek de ücretsiz olur sanırım. Ayrıca kesin çift anadal ve Erasmus imkanı da vardır.Ama siz yine de hem Işık’ın hem Sakarya’nın kampüslerine gidip, asistanlarla, bulabildiğiniz öğrencilerle konuşun.

Ben tercihimi devlet universitesinden yana yapardim. Kocaeli-gebze taraflarinda olması iş ve staj imkanları açısından da cazip geldi

Işık üniversitesi ile karşılaştıracak olsanız hangisinden yana olurdu tercihiniz?
İsik universitesini tercih etmem. Sonucta ozel. Bir Koc bir Sabanci olsaydi kesinlikle ozeli secin derdim ama bu durumda devlet universitesini secmek bana daha mantikli geldi. Ama bu Uludag mi olur bilemedim ;) sanirim Sakaryayi tercih ederdim

Tabii ki İngilizce eğitim. Hem burslu olunca yurt ve yemek de ücretsiz olur sanırım. Ayrıca kesin çift anadal ve Erasmus imkanı da vardır.Ama siz yine de hem Işık’ın hem Sakarya’nın kampüslerine gidip, asistanlarla, bulabildiğiniz öğrencilerle konuşun.
Haklısınız, en kısa zamanda iki üniversiteyi gidip yerinde görmek en iyisi olacak.

İsik universitesini tercih etmem. Sonucta ozel. Bir Koc bir Sabanci olsaydi kesinlikle ozeli secin derdim ama bu durumda devlet universitesini secmek bana daha mantikli geldi. Ama bu Uludag mi olur bilemedim :KK66: sanirim Sakaryayi tercih ederdim
Işığı seçmek aklımın ucundan geçmezken komşum aklıma soktu. Yoksa bende Sakarya Üniv. daha yakındım.

Çok köklü bir okul olduğunu ve kurucuların yahudi kökenli olduğunu söyledi. İngilizce eğitim alırsan Amazon'da işe girmen için referans olurum vs. diyince kafa karman çorman oldu bende işin özeti :)

En iyisi bir sene daha hazırlanmak galiba.

Işığı seçmek aklımın ucundan geçmezken komşum aklıma soktu. Yoksa bende Sakarya Üniv. daha yakındım.

Çok köklü bir okul olduğunu ve kurucuların yahudi kökenli olduğunu söyledi. İngilizce eğitim alırsan Amazon'da işe girmen için referans olurum vs. diyince kafa karman çorman oldu bende işin özeti :)

En iyisi bir sene daha hazırlanmak galiba.
Bir sene daha beklemeyin bence. Akli basinda bir ogrencisiniz. O kaybettiginiz yila uzulursunuz sonradan. Hem bir devlet uni secince cift dal veya yan dal yapabilirsiniz. Bu daha cazip gelir bence size

Bir sene daha beklemeyin bence. Akli basinda bir ogrencisiniz. O kaybettiginiz yila uzulursunuz sonradan. Hem bir devlet uni secince cift dal veya yan dal yapabilirsiniz. Bu daha cazip gelir bence size
Devlet daha mantıklı olucak gibi duruyor. Teşekkür ederim önerileriniz için :)

Yoksa ben bu kararsızlıkla tercih falan yapamayacaktım.

Back
X