Üniversite

lanet

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2011
61
74
298
Antalya
Merhaba arkadaşlar . bu Sene sınavlara girdim ve hedeflediğim puanı ve sıralamayı alabildim . Ama şimdide tercihler konusunda çok kararsızım . Hiçbirzaman kafamda belli bir meslek belirleyemedim. Şimdi benim sıralamam ısparta elektril elektronik mühendisliğini tutuyor. Çok güzel bir bölüm . Gitmeyide isterim . Ama diğer tarafta kocaeli üniversitesi gibi büyük bir üniversite ve elektrik elektronik kadar olmasada yine güzel bir bölüm olan Metalurji ve malzeme mühendisliği var .Şimdi ben tercih sırasında Metalurji ve malzeme mühendisliği daha yüksek puanda olduğu için (ıspartada daha düşük puan .) ilk sıraya bunu yazarsam büyük ihtimal gelicek . Ama bu sefer ıspartadaki elektrik elektronik bölümüne gidemicem . Yani kısaca iyi ünüverste kötü bölüm (diğerine göre) mü? Kötü ünüverste(diğerine göre) iyi bir bölüm mü? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bu benim ikinci senem .Pişman olacağım kararlar almak istemiyorum.

Eğer pişman olacaksanız iki bölümüde seçmeyin bu kararsızlıkla yanlış tercihler yapabilirsiniz,iyi düşünün iyi karar verin pişman olacagınız bir meslegi seçmeyin.Elektrik-elektronik mühendisligini seçersen digerini neden seçmedim diye pişman olursunuz diger bölümü seçerseniz de diger bölümü neden seçmedim dersiniz iyice kafanız karışır.İyi yada kötü üniversite olarak düşünme 4 yıllık yada 2 yıllık fark etmez çünkü hangi bölümü istedigin önemli.

sorun suki ben kendime meslek seçemiyorum .kocaeliye gidersem bölüm için pişman olurum . ıspartaya gidersemde üniversite yüzünden pişman olurum gibime geliyor .

Elektrik-Elektronik Mh..

Kocaeli Üni. , çok iyi bir üniversite ama Metalurji ve Malz. Mh. için yeterince iyi bir üniversite değil bence. Yeni yeni revaçta olmaya çalışan bölümler için teknik üniversitede her zaman 3-5 adım öndedir..
Ben olsam hiç düşünmez, direk elektrik elektroniğe atlardım. Güzel bir bölüm. Isparta da kötü bir memleket değil, samimi arkadaşım o ilde okuyor, pek mutlu. Okul da büyük, epeyce bölüm ve ciddi anlamda donanımlı hocalar var.

Yıldızla falan karşılaştırdım, arada aşırı derece puan ve sıralama farkı var. (Met. için) Ben o kadar değildir, belki ikinci öğretimden, ek yerleştirmeden zorlarsın diye düşünmüştüm ama, olmazmış.
Dediğim gibi elektrik elektronik candır. :)

Başarılar. :)

Önce bir düşün hangi mesleği yapmaktan mutlu olurum, hangi meslek ileride bana güzel bir kazanç, kariyer sağlayabilir. Sadece bölüm güzel olduğu için tercih yapmak çok yanlış. Aceleye getirilecek bir karar değil, bölümleri araştır, forum sitelerinden iyice bak insanlar bu bölümler ve okullar hakkında ne yorumlar yapmış, kararını öyle ver.

Canım ulkemızde cok daha guzel unıversıte ve bolumler var. Sana bır abla tavsıyesı eletronık muhendıslıgı ve metalurjı bolumunu secme sakın... Benım bır cok arkadasım ıs bulamadı. Puanını bosa harcama. Saglık oku derım. Hıc bosta kalmazsın. Yada daha farklı bolumler oku derım ama soyledıklerın revanjda olan meslekler degıl :)

Söylediğin okulların ilgili bölümlerinden mezun olmuş birileriyle iletişime geçmeni tavsiye ederim. Linkedin, Facebook gibi sitelerden arama yaparak bu kişilere ulaşabilirsin. İş bulmakta zorluk çekmişler mi, bölümden memnun kalmışlar mı vs. sormalısın.

Bu mesleklerin revaçta olmadığını söyleyen, dayanaksız konuşan insanlara da kulak asma. Bunlar oldukça geçerli mesleklerdir; ama bu bölümler çok mezun verirler, dolayısıyla işler için rekabet çoktur ve genelde işe alımda teknik üniversiteler tercih edilir. İş bulmak o sebeple sorun olabilir.

Tecrübeli kişilerden, ilk ağızdan dinle, ona göre seçim yap.

staj yapmadan, çalışmadan ben şu meslegi seviyorum şuna uygunum diye anlayabilen varsa beri gelsin
ben mezun oldum, bu meslege uygun olmadıgımı yeni anladım

şu bi gerçek ki ülkemizde hayal ederek bile bir bölüme yerleşen memnun olmuyor,
çoğumuz puanımız nereye yeterse girdik ve mezun olduktan sonra aslında olmak istemediğimiz yerde olduk.
meslek tanıtımı çok iyi yapımıyor,sağdan soldan şu iyiymiş bu iyiymiş diye duyup tercih yapıyoruz.

benim tavsiyem sağlık bölümlerinden birini okuman olur,sağlık sektöründe her zaman açık vardır,iş bulmak için kara kara düşünmezsin.
tahmin ediyorum ki şimdi aklın o branşın yanındaki mühendislik ünvanında ama emin ol ülkemizde çoğu mesleğin değeri bilinmiyor.
zaten bir çok mühendis de devlete girmek için uğraşıyor,özelde çok parlak işler yok,hele bir bayan için çok çok bezdirici.
o yüzden çok iyi düşün.bölümün adına,havasına kapılma.gerek özel sektör gerek kamunun zorluğu o havayı söndürüyor malesef..

Öncelikle hangi mesleği yapmak istediğinizi, işe gidip gelirken kafanızın nasıl daha rahat olacağını düşünün. Sonrasında Türkiye'de yaşadığınızı ve mezun olduğunuzda hangi alanda daha rahat iş bulabileceğinizi sorgulayın kendinize... 2 sene okuduktan sonra pişman olup Tıp fakültesini terk eden ve bu meslek bana göre değil diyerek yeniden sınava giren ve bilgisayar mühendisi diplomasını aldım ben. Pişman mıyım? Asla... Çok mutluyum işimi yaparken, iyi de kazanıyorum çok şükür.

Metalurji ağır bir bölüm, bayan olduğunuzu da hesaba katarak sonrasında bunalır mısınız? Ağırlıklı üretim prosedürlerini biliyor olacaksınız ve en iyi ihtimalle otomotiv, sanayii, demir çelik vb. platformlarda çalışacaksınız. Yapabilir misiniz?

Türkiye etiket dünyası ve maalesef üniversitenin adı da işe girişlerde etkili ancak bir o kadar da bölüm etkili. Baktığımda elektronik mühendisliği kesinlikle iyi bir bölüm ancak bilgisayar mühendisliği de bir o kadar keyiflidir, puanınız yetebilir diye düşünüyorum. Bir alternatif olarak söylemek istedim.

Bu bölümlerden mezun olmuş kişilerle bir şekilde iletişime geçip, iş olanaklarını araştırmanı öneririm. Sorduğun soru içinde, hangi bölümden çok hangi üniversiteden mezun olduğuna daha çok bakılıyor benim gözlemlerime dayanarak. Çok alakasız bölümler çok alakasız işler yapabiliyorlar. Mühendislik mezunu, çok büyük bir şirkette satış pazarlama yapıyor. Veya uluslararası ilişkiler mezunu yine büyük bir şirkette insan kaynakları yapıyor gibi..

Okulun ismine gerçekten de bakıyorlar, özellikle yabancı şirketler. İş görüşmelerinde pat diye suratıma söylediler gelecekteki title için üniversite adının ne kadar önemli olduğunu..

Kuzum benim , ben teknik universiteden ve muhendislikten mezunum, metalurjide tanidigim kimse is bulamadi. Tanidikla torpille devlete kapagi atanlar oldu, birkac tane fabrikada is bulan, onun disinda yok Ustelik Ankara'nin guzide teknik universitesinden mezunum, dusun, ulkemizdeki en yuksek puanli metalurji bolumu.

Ikincisi, elektronik zamanla sevebilecegin ve zevk alabilecegin bir meslek olabilir, kisiligine uygunsa. Fizik+matematik derslerini seviyorsan, ilgini cekiyorsa hic durma yaz. Ben o bolumden 2 ders almistim, ikisinden de cok zevk aldim gercekten. Lakin bu konular ilgini cekmiyorsa bir dusun, sen nasil bir insansin? Saglik sektorune yatkin misin? Sosyal yonu gelismis bir insan misin, isletme, endustri muhendisligi stili meslekler ilgini ceker mi?

Gordugum kadariyla muhendislik istiyorsun, bilgisayar muhendisligini ister misin?

Soyledigin karar gercekten zor, yani bilemedim. Yine de bana elektronikte is bulma sansin daha cok gibi geldi, yolun acik olsun.

Bu arada, bu nasil bir nick, lanet ne

Son düzenleme:
Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim :) kararımı verdim ve tercihim ısparta olucak . :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…