Welcome to the hell.
Bilmiyorum İstanbul'a aşinamısın ancak bilgilendireyim bölümünüz fen fakültesindeki tek avcılar kampüsünde olan bölüm.
Avcılar kampüsü güzeldir, klupler falan var bir sürü, spor tesisleri de orada, genelde mühendislik bölümleri avcılarda (veterinerlik de orada) ancak şehir merkezine çok uzak. (En azından benim fikrime göre. En az 1 saat taksim/kadıköy gibi yerlere.) Ama avcılar kampüsünde daha rahat yurt çıkar. Yarı özel yurtları baya güzel diye duymuştum biz veznecilerde sürünürken ne kadar doğru bilemeyeceğim.
Direk bölümün puanı öğretmenliklere göre daha düşüktür ama dersleri daha ağırdır. (Bana göre - öğretmen lisesi çıkışlıyım pedogojik formasyon aldım buna dayanarak söylüyorum.) Hele heke hocaların idealist biz bilim insanı yetiştiriyoruz kafasındalarsa. (Kimya bölümünün hocalarını tanımıyorum ben genetik okuyorum, en azından bizimkiler öyle.)
Bizim bölüm formasyon alamadığı için şuan bölümler formasyon alabiliyor mu hiçbir fikrim yok.
Nasılsa kimya kazandım matematikle işim olmaz diye düşünme fizikokimya diye bir şey var aklın çıkıyor...
İngilizce dışında ikinci bir dil öğren. (tercihen almanca)
2 yılını daha verip yüksek yaparsan yaptığın alana göre (mesela farmakoloji, ne bileyim gıda vs.) iş bulma kapasiten kat kat artar.
Nerde çalışmak istediğine karar ver, labratuarda mı çalışmak istiyorsun yoksa fabrikada mı yoksa bir şirkette kalite kontrol mü... Bunun kararını 2.-3. senende ver ve ona göre hayatını yönlendirmeye başla.
Şimdiden kolay gelsin. :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.