üniversite

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhaba arkadaslar, universite hazırlık okuyorum ve sozel ogrencisiyim.Hepinizin maglumu sozelde pek bolum yok. Ben edebiyat okumayi dusunuyorum ama icinizde bu konuda deneyimli buyuklerim oldugunu umdugum icin sormak istedim sozelden okunmasi mantikli bolumler nelerdir acaba ?

ben eşit ağırlığım
gazetecilik iyi diyorlar
tarihi en son tercih olarak görüyorlardı
ama bence halkla ilşkiler iletişim çok güzel bir bölüm
aslında hepsi kötü bi tıp olmayınca çokta önemi yok açıkcası
bir de ts1 ts2 vs diye şeyler varmış onları araştır
sözelde kendi içinde ayrılıyor matematik netine göre falan

Bazen keske sayisal yapabilseydim diyorum hani esit agirlikta bir suru secenek var ama sozelde yok resmen ayrica yuksek de puan yapmamiz gerekiyor kazanabilmek icin bu durum cok uzuyor beni
eşit ağırlıkta ne var ki tatlım
hukuk pdr en iyileri tabi gerisi fısss

Türkçe öğretmenliği iyiydi ama artık onun da ataması zor. Ygs sözel puanından zihinsel eng. öğretmenliğini tercih edebilirsin. Fen edebiyat bölümlerine hiç bulaşma Boğaziçi olmadığı sürece. İletişim fakültesi de öyle kendini çok iyi yetiştirip çok iyi bir okuldan mezun olman gerekiyor.

Bendeeeee Aynen Matematikten anlamiyoruz diye neden meslek sahibi olamiyoruz
En kolay turkce bolimunden atanirsin edwbiyatin atamasi dusuk cografyanin atamasi da yuksek sanirim pek bilgim yok bende sosyal bilgiler okuyorum

canım bende sözelciydim ama eşit agırlık bölümü seçtim mat2 olmadıgı sürece sıkıntı yaşamazsın

giderek okumak zorlaşıyo ya ben açıktan sosyal hizmet okudum 2 yıllık önlisanstan kpss ye girdim atandım dgs ile de 4 yıllıga tamamlıyorum şimdi , sosyal hizmet önceden sözeldi şimdi eişt agırlıga kaydırmışlar kötü olmuş, ya bence çocuk gelişimi oku 55 le falan atanıyorlar Allah aşkına ataması olmayan bölüm okuma gerekirse iki yık üç yıl hazırlan ama dandik bölümleri okuma edebiyatta zaten bol mezun var hiç bulaşma, çocuk gelişimi atatürk üniversitesi sınavsız alıyor hatta oku 4 yıl sonra mis gibi işin garanti ..

Bazen keske sayisal yapabilseydim diyorum hani esit agirlikta bir suru secenek var ama sozelde yok resmen ayrica yuksek de puan yapmamiz gerekiyor kazanabilmek icin bu durum cok uzuyor beni

Ben sayisalcilari seçilmiş insanlar olarak goruyorum. Dunyadaki en sansli insanlar bence :)
Yani öğretmenlik güzel meslek aslında ama atamasi sorun diyorlar.
Gazetecilik falan bunlar da güzel ama torpilin olacak diyorlar. Tabi ki calismadan kimse bi yerlere gelemez ama hayat sozelciysen daha zor be .

Mesela ben resim ciziyorum ic mimarlik okumak isterdim Ama gel gör ki matematikim izin vermiyor. Resim cizmekle matematik ne alakaysa alt tarafi cetvel tutuuyo olacaksin. Hukuk icin çene gerekli yani sozelcilere gore. Felsefe gurubu derslerini sozeller goruyo ama meslek olarak secemiyo vs vs iste.
Gerçi bana gore doktor olmak içinde matematik gerekli degil
Matematik dedigin dort islemdir gerisi boşş onu da herkes yapar zaten

Hani herkesin yapabilecegi meslek vardir ya iste cocuk gelisimi benim yapabilecegim turden degil yapabilseydim ona giderdim zaten cok rahat yerlesiyolar :)

aynen ya biz felsefe grubu derslerini görüyoruz ama okuyamıyoruz kaldı ki hukuk eskiden sözelden alırdı ne oldu da acaba eşit ağırlıktan aldılar. sanki onlar böyle yaptıkca matematik yapamayan biri tutucak lys hepsini yapacak, saçma işler bunlar şu anda sözelden okuyan bi öğrenci dört yıl okuyup açıkta kalıyosa değişmesi gereken şeyler vardır

Bunu bi de milli eğitim gorse cok iyi olacak

Üniversiteye mi hazırlanıyorsun,yoksa kazandında hazırlık mı okuyacaksın üniversite hazırlık okuyorum demişsin böyle yazdığına göre üniversitede olmalısın galiba.

Sözelde bölüm sıkıntısı var ama ben edebiyat okumanızı önermem formasyonu kpssi ataması.
Kendim de o fakültelerden birindeyim sayısalım özel sektör düşünüyorum.Eğer temeliniz iyi ise matematik çalışıp PDR yazmanızı öneririm. Hep aklımda bir bölümdü maalesef geç kaldım.Kendi bölümümüde seviyorum ama alternatifim olsaydı seçerdim hem iş imkanı da çok geniş.ataması iyi.

Iletisim fakultesi bolumleri ve edebiyat öğretmenliği tavsiye edebileceğim bir sey.
aman siz siz olun fen edebiyat fakultesinden okumayin :)) sonra atanamayip kalirsiniz..
Bir de sosyoljiye bakin meslek alani daha genis..
Ayrıca bazi insanlar da sözelin s sini bile yapamıyor yetenek meselesi

Bana kalırsa uniyi açıktan oku iyi bi bölümde, kamu yönetimi olabilir onu bi araştır. Bence dil geliştir. İngilizce almanca fransızca.. Tercümanlık yaparsin iyi parası var dille ilgili her alana rahatça girersin. Ben hemşirelik okumasam öyle yapardim. Geleceği olmayan bölümler seçip pişman olmaktansa bence bu çok mantıklı olur. Bazen bana okumak çok bos geliyor çünkü geleceği olan çok az meslek var onları okumadiktan sonra gerisi bos geliyo

eğitim fakülteleri de hep kapandı çoğunu fen edebiyata çevirdiler ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…