bu da aşırı değil ki bana göre bu bir tercihTesettüre girmek istiyorsan bunu aşırıya kaçmadan dikkat çekmeden yapabilirsin.
Hani insanlardan çekiniyorsan demek istedimbu da aşırı değil ki bana göre bu bir tercih
tepkiler konusunda kafam karışık bir de izin veriyorlar mı bilmiyorum internetten baktım ama sorun teşkil etmediği yazıyorduHani insanlardan çekiniyorsan demek istedim
Ne değişik bir konu, ne yorum yapsam bilemedim.hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum
İyi düşün araştır ölçülü ol. Her şeyde aşırılık kötüdür. Ha canım istedi yaptım yaparım dersen de kimse bişey diyemez. Okul ve yurt için de güvenlikte yüzünü gösterir sonra tekrar kapatırsın. Ama iyi araştır öyle hareket et.hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum
Aşırı olmadığını düşünüyorsanız neyi soruyorsunuz tam olarak?bu da aşırı değil ki bana göre bu bir tercih
O zaman tercihine göre yasa, bir öyle bir böyle olmak biraz zor, milletin yorumundan çok iç huzurun ne istiyor onu düşün bence, birilerinin düşüncesine göre hareket etme.bu da aşırı değil ki bana göre bu bir tercih
aslında zaten yurtta kaldığım için bunu denemek ve yaşamak istedim. aile evine sık gidip gelmiyorum. yurttakiler muhtemelen namaz kıldığımda dahi şaşıracak tepkiler ne olacak hiç bilmiyorum. ama çok fazla istiyorum bunu. güvende olmaktan kastım sadece toplumsal olarak değil her açıdan. bana iyi geleceğini düşünüyorum. ama güvenlikten geçerken sıkıntı olup olmayacağını bilmiyorum yoksa sokakta gezerken sıkıntı yaşamam zatenDini sebeple degil, kendinizi guvende hissetmek icin dusunuyorsaniz bu saglikli bir dusunce degil.
Aileniz konusunda da tam tersi durumda, yani aile kapanma baskisi yaparken acik kalmak/acilmak isteyen insanlara yaptigim yorumu yapacagim yine. Hayat sizin hayatiniz. Anne babaniz fikir beyan edebilir, hoslanmayabilir ama hayatinizi nasil idame ettireceginiz sizin kararinizdir.
Bu sebeple ailevi zorluk yasayacaksaniz okul bitip hayatinizi elinize alana kadar birkac sene bekleyebilirsiniz.
Üniversiteden üniversiteye değişir göreceğiniz tepki. Ben rahatlıkla peçesiyle çarşafıyla kampüste gezen hiçbir zorluk yaşamayan çok kız gördüm. Ancak ben sizin bu kararınızın sağlam bir zemine oturacağını hissedemedim, sonradan pişman olacak birisi izlenimi verdiniz bana. Bir anda alınmış tesettür ya da açılma kararı genelde insana aksi şekilde zulüm gibi hissettirebiliyor, istisna olabilirsiniz ama dediğim gibi sizden o izlenimi almadım. ani bir karar verip pişman olmak yerine bence biraz sadece kendinize odaklanın, gölge arketip çalışmaları yapın ve kendinizden eminseniz bu yolda devam edin.hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum
allahı kandırmak değil haşa ailem izin vermez buna ama ben engel olmalarını istemiyorum şuanda onlardan ayrı olduğum için böyle yapmaya karar verdim. günlük ibadetleri yerine getiriyorum normaldedeNe değişik bir konu, ne yorum yapsam bilemedim.
Emin olduğum tek bir şey var; eğer başörtülü veya başörtüsüz her ne yapmak istiyorsaniz bunu Allah'ın rızası için yapın. Canınızın istediği yerde açılıp başka yerde kapanınca tövbe haşa Allah'ı mi kandiracaksiniz.
Once bir ne istedigine karar ver, gerekiyorsa psikolojik destek al. Belli ki boşluktasin.
Ben direkt pecenin çok radikal bir karar olduğunu düşünüyorum.allahı kandırmak değil haşa ailem izin vermez buna ama ben engel olmalarını istemiyorum şuanda onlardan ayrı olduğum için böyle yapmaya karar verdim. günlük ibadetleri yerine getiriyorum normaldede
Kim girdi aklınıza allah aşkınaallahı kandırmak değil haşa ailem izin vermez buna ama ben engel olmalarını istemiyorum şuanda onlardan ayrı olduğum için böyle yapmaya karar verdim. günlük ibadetleri yerine getiriyorum normaldede
ailem tesettüre dahi izin vermez bu yüzden mecburen onlardan uzakta olduğum için bunu yapmak istiyorum. günlük ibadetlerimi yerine getiriyorum. ders içinde zaten peçe takamam peçe dini olarak da dışarıda tanınmamak yabancılar tarafından ve zamanın kötü olduğu devirlerde takılıyor.Derdinizin dinle olmadığı belli.(Peçeyi tak-çıkar şeklinde kullanmayı düşündüğünüz ve motivasyonunuz garip olduğu için yapıyorum bu yorumu)
Tanınmak istemiyorsanız şapka takın, insan daha güvende olmak istiyorum diye peçe mi takar. belli yerlerde onu yaparım şurada şunu yaparım diyorsunuz, bu hevesiniz çok uzun sürmez gibi. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum ama çevrenizin gözünde bir gün kara çarşaf giyen öbür gün fikir değiştiren garip bir kız olacaksınız.
Derdinizi tam anlamadım, anladığımı da nasıl ifade ederim bilemedim. Bence başka sorunlarınız var. Boşluktasınız, heyecan aramayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?