üniversitede peçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nirvanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
22
-5
1
22
hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum

Kim girdi aklınıza allah aşkına
Şu tarikatlardan cemaatlerden uzak durun
Kendiniz araştırarak öğrenin
kimse girmedi kendim videolar izleyip sohbetler dinleyip bu kararı verdim. biri bana emir vermediki şunu yap bunu yap diye

Bence bir anda hayat tarziniza gore cok radikal bir karar veriyorsunuz.

Daha namaz bile kilmiyorken, tesetturlu degilken bir anda carsaf pece cok ani bir degisim. Once normal tesetture alisip sonradan carsafa gecmeniz daha makul.

Okul ve yurt girişlerinde yüzünü açman gerekir
tanınmamak isterken bir anda herkesin odağı haline gelirsin.
Sınavlara muhtemelen peçe ile giremezsin
Tanınmamak gözükmemek istiyorsan evden çıkmamaya ne dersin daha güvenli değil mi?
Okula falan niye gidiyorsun ki?
Peçe ile çalışamazsın da
Ben peçeli biriyle aynı ortamda bulunmak istemem. Sen kendini güvende hissedeceksin diye ben güvensiz hissedemem

Bir şey mi var? Yani insanların sizin yüzünüzü tanıyıp da rahatsız olacağınız bir şeyler mi oldu? Eğer böyle bir durum varsa kendinizi güvende tutmanız için bence olabilir. Ama diğer türlü aşırıya kaçmak çok mantıksız geliyor bana.

Hayat sizin, istiyorsanız yapın. Ama yarın öbür gün bu kararınızdan vazgeçeceksiniz, belli. İnsanlar da arkanızdan gülecekler, bunu bilerek yapın, sonra başınız ağrımasın.

hayır tabi ama kötü bir devirde yaşıyoruz. toplu taşımada bakan erkekler insanlar.. dinde de bu yüzden tavsiye ediliyor kötü devirlerde. derslerime yüzüm açık gireceğim zaten normal peçesiz tesettür ile ancak okul dışında yabancı ortama gireceğim zaman bunu uygulamayı düşündüm.

Üniversitede belli bir dönem bir arkadaşımızın kafası da böyle karismisti. Hiç unutmam bana bir kere "okula bugün açık mi gitsem kapali mi" demişti
Bence senin de kafan cok karisik. Tesettüre girmek istiyorsan buna da saygı duyulur elbet ama yine diyorum bence şu anda bosluktasin

Ay böyle şeylere şükreder olduk. Amerika’da cinsiyet değiştirip bir de bundan pişman olan o kadar çok çocuk var ki. Geri dönemez değişimler değil en azından kapanmak açılmak

Erkek canlisi carsafli peçeli kadina bakmiyor mu saniyorsunuz?

Ay böyle şeylere şükreder olduk. Amerika’da cinsiyet değiştirip bir de bundan pişman olan o kadar çok çocuk var ki. Geri dönemez değişimler değil en azından kapanmak açılmak
Orası öyle tabii ki. Yine diyorum her ikisi de kendi tercihi. Bana veya bir başkasına laf demek düşmez ama karşı tarafın bence kafası karışık

Büyük bir taciz olayı mı yaşadınız?
Erkeklerin taciz sebebi kadınların kıyafeti değil adamların zihniyeti çünkü.
Afganistan’da burkayla geziyorlar ama taciz
Tecavüz hala yaygın. Hatta meşhur bir fotoğraf var, motorla geçen iki adam burkalı kadının sandaletinden görünen topuğuna ayı gibi bakıyor.
Sizi koruyacak olan şey bu değil yani.
Bana daha ziyade bir psikolojik desteğe ihtiyacınız var gibi geldi

Her devirde kötü insanlar vardı. Yüz kapatmak İslamda nasıl olabilir aklım almıyor. Yok benim inandığım İslamda böyle bir şey. Aşırıya kaçmak da yok dinimizde. Geniş giyin kapan yeter. Ama bana kalırsa önce ahlak örtüsü sonra beden. Bir insan açık diye daha az müslüman olmuyor.
Kendiniz bilirsiniz ama daha çok dikkat çekersiniz

Ben açik giyinildiği için taciz olayı yaşanılıyor demedimki neden konuyu dağıtıyorsunuz. ben bu şekilde giyinmek böyle yaşam tarzıyla yaşamak istiyorum dedim ama karşılacağım durumlar hakkında bir tavsiye ve fikir istedim

Taninmak istememe sebebiniz nedir? Belliki sizin derdiniz din, ortu, tesettur degil bende o sebeple -benide hic ilgilendirmedigi icin- isin bu kismini soruyorum.

Tesettüre girmek istiyorsanız pece ile değil normal başörtüsü ile baslayın elbise/etek/pantolon/tunik tarzı .

Birde şunu pek anlamıyorum aile yanına gidince acılma bir tandığım kadında yaptı bunu yıllar önce ki onun yaşı o zaman 35 ti kapanmayı istedi tesettüre girdi onun ki carsaf değil di pantolon/tunik tarzı ama annesinin yanına gidince acılıyordu ama annesi zaten öğrenmiş sonuç annesi birsey demedi senin kararın dedi kadına oda artık annesinin yanında kendi kıyafetleri ile gitmeye basladı.

benim ailem istemiyor maalesef normal tesettürü dahil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…