Bana aşırı radikal geliyor mesela.Ben açik giyinildiği için taciz olayı yaşanılıyor demedimki neden konuyu dağıtıyorsunuz. ben bu şekilde giyinmek böyle yaşam tarzıyla yaşamak istiyorum dedim ama karşılacağım durumlar hakkında bir tavsiye ve fikir istedim
Cidden anne baba olmak çok zor ya.benim ailem istemiyor maalesef normal tesettürü dahil
zorla bir insan giyimini değiştirseydi dediğinize katılırdım ancak insan kendi rızasıyla istiyorsa bence bunu dememelisiniz. ne hayırlı bilemezsiniz anne baba da olsanız. okulumu okumama eğitimime engel değil.Cidden anne baba olmak çok zor ya.
Çocuk büyütüyorsun, okusun kendi ayakları üstünde dursun diye bir şehre gönderiyorsun. O Afganistanlı kadınlar gibi radikal kapanmalara giriyor sohbetler yüzünden. Çok zor.
Siz yuzunuz kapaliyken kendinizi guvende hissedeceginiz icin mi pece takmak istiyorsunuz? Tam olarak pece takmak istemenizin amaci ne? Cok merak ettim. Yuzunuz acikken yasadiginiz bisey mi tetikledi? Dini sebeplerden degil diyorsunuz, ne o halde?aslında zaten yurtta kaldığım için bunu denemek ve yaşamak istedim. aile evine sık gidip gelmiyorum. yurttakiler muhtemelen namaz kıldığımda dahi şaşıracak tepkiler ne olacak hiç bilmiyorum. ama çok fazla istiyorum bunu. güvende olmaktan kastım sadece toplumsal olarak değil her açıdan. bana iyi geleceğini düşünüyorum. ama güvenlikten geçerken sıkıntı olup olmayacağını bilmiyorum yoksa sokakta gezerken sıkıntı yaşamam zaten
Kızım olsaydı ve peçeyle gezseydi kahrımdan ölürdüm herhalde. Bunun zorla olmasıyla alakası yok.zorla bir insan giyimini değiştirseydi dediğinize katılırdım ancak insan kendi rızasıyla istiyorsa bence bunu dememelisiniz. ne hayırlı bilemezsiniz anne baba da olsanız. okulumu okumama eğitimime engel değil.
şöyle peçe farz değil bunu biliyorum ama sohbetlerde bazı hocalar zamanın kötü olduğu devirlerde takılmasının tavsiye edildiğini söylüyor. dini sebebim bu. diğeri ise daha toplumsal öncesinde toplu taşımada sokakta örneğin arkadaşımla birlikteyken yanımıza gelen tanışmak isteyen olmuştu bir kaç defa. etraflıca düşününce bunun daha hayırlı ve doğru olduğunu düşündüm. kimsenin görmemesi tanımaması daha iyi güvende olduğum hissi veriyor kötü bakışlara maruz kalmayacağımı düşünüyorumSiz yuzunuz kapaliyken kendinizi guvende hissedeceginiz icin mi pece takmak istiyorsunuz? Tam olarak pece takmak istemenizin amaci ne? Cok merak ettim. Yuzunuz acikken yasadiginiz bisey mi tetikledi? Dini sebeplerden degil diyorsunuz, ne o halde?
Pece takmaniz cevrenizdekileri huzursuz edebilecegi icin tam tersi bi sekilde daha cok dikkat cekeceksiniz. Malum, carsafli bir cok kadin hirsizlik yaparken kameralara takildi. Onlarin da motivasyonlari dini sebepler degil, hirsizlikti. Ister istemez insanlar sizden de suphenecek ve potansiyel suclu muamelesi goreceginiz ortamlar olusacak.
Tesettürlüyüm ama sırf gizlilik güven vs bunlar için peçe takmak çok sıkıntılı bir düşünce. İnancımdan dolayı takıcam desen tamam ama bu niyet çok değişik geldi bana. Yine de özgürsün nasıl istiyosan onu yaphanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum
Dini konu açmayın artık.yasak yasak.hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum
O kötü zamanı besleyen şey işte bu tarz düşünceler. Açın istatistiklere bakım, taciz tecavüz olayları kapalı toplumda mı daha çok açık toplumda mı?şöyle peçe farz değil bunu biliyorum ama sohbetlerde bazı hocalar zamanın kötü olduğu devirlerde takılmasının tavsiye edildiğini söylüyor. dini sebebim bu. diğeri ise daha toplumsal öncesinde toplu taşımada sokakta örneğin arkadaşımla birlikteyken yanımıza gelen tanışmak isteyen olmuştu bir kaç defa. etraflıca düşününce bunun daha hayırlı ve doğru olduğunu düşündüm. kimsenin görmemesi tanımaması daha iyi güvende olduğum hissi veriyor kötü bakışlara maruz kalmayacağımı düşünüyorum
bu da aşırı değil ki bana göre bu bir tercih
neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmınasıl aşırı değil?
peçeden önce destek alın bence sağlıklı düşünmüyorsunuz.
neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
Evet cilbab diyorlar çeşitli renkleri oluyor bazı kişiler peçe de takıyor onun üstüne ondan bahsetmiştim. Teşekkür ederimtam çarşaf pece değil de jilbab mıydı neydi onunla başlasan hem dikkat cekmez hem de seni rahatsız edecek şeyler söylemezler galiba. bende üniversite zamanında ailemden uzaktayken tesettüre girmiştim. nasıl iyi hissedeceksen o şekilde giyin
Evet aşırı.neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?