üniversitede peçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nirvanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
22
-5
1
22
hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum

Dinde yüz kesinlikle mahrem bir yer değildir istediğin şekilde araştırabilirsin. Yüzü göstermekte herhangi bir sakınca yokken yüzü saklı gezmek yani bunu istemen. Ne diyim

Herkes carsaf ve pece ozelinde konusuyor, farkinda misin?

Konu biraz ortalık karıştırmak için açılmış gibi geldi, bunu bir tarafta tutup normal yorumumu yapacağım.

Açıksanız ilk önce kapanırsınız bu evreyi atlayıp direkt peçeye geçmek sürdürmesi zor bir karar olabilir. Bir tarafta peçeli yaşamaya çalışırken aile evine gidince açılacak mısınız? İki uçta yaşamak gibi olacak.
Tanınmamaktan bahsetmişsiniz mesela bir şeylerden kaçış için böyle bir karar vermek istiyor olabilirsiniz ama aileniz de dahil günlük hayatınızı çok zora sokmayacak şekilde bir başlangıç yaparsanız, zamanla fikirleriniz daha sağlam zemine oturur zaten.

Çok konuşan ama boş konuşanlardansın

neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
Niyetiniz bana hic "iyi" gorunmedi. Turban tamam artik ulkemiz icin olagan bir kiyafet, carsafa da kimse sasirmiyor artık ama pece?

Siz kendinizi guvende hissetmek istiyorsaniz direkt disari cikmayacaksiniz.

Amacım ortalığı karıştırmak değil konuyu açarken konunun bir din tartışmasına dönmesini istemedim ve kaba yorumlar yapılmadan sadece saygı çerçevesinde fikir verilmesini istedim. ailem normal tesettür giyime de karşı olduğu için eve o giyimle giremem şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak için

neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
Afganistan'da Pakistan'da sizin arzu ettiğiniz gibi kapanıyor kadınlar ve bu onları korumuyor. Bu kapanmayı inanç için değil ruhsal huzursuzluk, güvensizlik duyduğunuz için istiyorsunuz.Önce bir doktorla konuşun sonra dilerseniz kapanın bu hayat sizin.....

Tesettürlü biri açılmak istediğini yazıp aile baskısından bahsetseydi acaba böyle mi konuşurdunuz? Ne kadar boş yorum var ya. Bu kadar da din düşmanlığı olmaz gerçekten.
Allahın emrini yerine getireceğim bunu aileme nasıl söyleyebilirim dememiş. Zaman kötü, kimse beni tanımasın vs vs burdan yürümüş

Bir yerden başlamak dediği de en üst seviye ama
Siz en üstten mi başlarsınız?
Başlayacaksanız normal kapanın, direkt yüzü gözü kapatıp normal demeyin yani.
Şalvar takke çarık gezen adamlar kadar anormal yani. Onlara da tuhaf bakıyorum şu zamanda bir tuhaf geziyorlar sokakta.

Allahın emrini yerine getireceğim bunu aileme nasıl söyleyebilirim dememiş. Zaman kötü, kimse beni tanımasın vs vs burdan yürümüş
Bak ne diyor canım, işinize geldiği kadarını okuyorsunuz

kimse girmedi kendim videolar izleyip sohbetler dinleyip bu kararı verdim. biri bana emir vermediki şunu yap bunu yap diye
Ama sanki sohbetlere gittikten sonra bunu düşünmeye başlamışsınız gibi. Sizin olmayan fikirlerden etkilenerek yapma ihtimaliniz de olabilir. Önce bunların net bir şekilde ayırdına varın derim. Bir de güvende olmak için bu yolu tercih ediyormuşsunuz gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Güvende olmak için seçilecek bir olgu değil kapanmak. Böyledir demiyorum sadece konuya biraz dışardan bakmayı deneyin..

şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak için
Bir yerden "başlamak" peçe mi? Peçe genelde son adim degil mi?

Kapanmak istiyorsanız kapanirsiniz. Kendi kararinizdir kimse karisamaz. Ama kararinizin altindaki sebepler saglikli degil.

Bu kadar istiyorsaniz once normal bir tesetture girin

Cok konusuyosun ama cokta güzel konusuyosun khomyuk yoldas, hatta birsey diyeyim az bile konusmussun.

sizin adınıza üzüldüm o zaman çünkü ben mini etekli hanım ya da giyimi topluma göre tuhaf olan bir bey görsem rahatsız olmasınlar diye bilerek onların yüzüne ve giyimine bakmıyorum karşılarından geçerken özellikle buna dikkat ediyorum ki rahatsız olmasınlar diye.

Tesettürlü biri açılmak istediğini yazıp aile baskısından bahsetseydi acaba böyle mi konuşurdunuz?
Evet

Ohooo abla buyuk oynuyor, olayi pece-mini etek duzlemine cekmesi toplamda 10 dk surdu.

Ben konudan kacar, belliki amac dini tartisma çıkarmak ve belliki yine burayi kasimaya calisanlar var.

Mune 'cugum burada sorun var.

Gencecik yaşınızda sizi sohbete çağırıp hayatınızı çok etkileyecek kararlar aldırdıkları için kendinize üzülebilirsiniz bence.

fikir almak için açtığım bu konuda özellikle amacım dini tartışma değil diye belirtirken böyle yorumlara maruz kalmama şaşırdım üstelik şikayet etmişler. kimsenin giyiminden söz açmazken tartışmayı başlatan ve bu giyimdeki kişileri küçümseyen anormal gören tuhaf bakıyorum diyen kişilere de bir ceza gelecek mi tartışmayı açan ve konuyu sabote eden bu insanlara?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…