Herkes carsaf ve pece ozelinde konusuyor, farkinda misin?Tesettürlü biri açılmak istediğini yazıp aile baskısından bahsetseydi acaba böyle mi konuşurdunuz? Ne kadar boş yorum var ya. Bu kadar da din düşmanlığı olmaz gerçekten.
Çarşaf ve peçeye şuan girmen çok doğru gelmedi. Fazlasıyla zorlanabilirsin. Bana şuan için biraz heves etmişsin gibi geldi. Eğer gerçekten kapanmak istiyorsan normal bir şekilde tesettüre gir önce.
Ayrıca gittiğin sohbetlerdeki insanlara çok bağlı kalmaszın umarım. Kendi yolunda gitmen daha iyi olur
eminim bunlar kendi fikrinizdironu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum
Çok konuşan ama boş konuşanlardansınEvet aşırı.
Yüzünüzü bile göstermeden kendinizi bir obje gibi saklıyorsunuz. Kadınların toplumda görünür olmaması kimin işine geliyor sizce?
Kadınlığı utanç verici saklanması gözden uzak hale getirilmesini normalleştirmeyin
Niyetiniz bana hic "iyi" gorunmedi. Turban tamam artik ulkemiz icin olagan bir kiyafet, carsafa da kimse sasirmiyor artık ama pece?neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
Amacım ortalığı karıştırmak değil konuyu açarken konunun bir din tartışmasına dönmesini istemedim ve kaba yorumlar yapılmadan sadece saygı çerçevesinde fikir verilmesini istedim. ailem normal tesettür giyime de karşı olduğu için eve o giyimle giremem şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak içinKonu biraz ortalık karıştırmak için açılmış gibi geldi, bunu bir tarafta tutup normal yorumumu yapacağım.
Açıksanız ilk önce kapanırsınız bu evreyi atlayıp direkt peçeye geçmek sürdürmesi zor bir karar olabilir. Bir tarafta peçeli yaşamaya çalışırken aile evine gidince açılacak mısınız? İki uçta yaşamak gibi olacak.
Tanınmamaktan bahsetmişsiniz mesela bir şeylerden kaçış için böyle bir karar vermek istiyor olabilirsiniz ama aileniz de dahil günlük hayatınızı çok zora sokmayacak şekilde bir başlangıç yaparsanız, zamanla fikirleriniz daha sağlam zemine oturur zaten.
Afganistan'da Pakistan'da sizin arzu ettiğiniz gibi kapanıyor kadınlar ve bu onları korumuyor. Bu kapanmayı inanç için değil ruhsal huzursuzluk, güvensizlik duyduğunuz için istiyorsunuz.Önce bir doktorla konuşun sonra dilerseniz kapanın bu hayat sizin.....neden aşırı peki size göre? böyle giyinen milyonlarca insan sizce aşırı ve tuhafmı
Allahın emrini yerine getireceğim bunu aileme nasıl söyleyebilirim dememiş. Zaman kötü, kimse beni tanımasın vs vs burdan yürümüşTesettürlü biri açılmak istediğini yazıp aile baskısından bahsetseydi acaba böyle mi konuşurdunuz? Ne kadar boş yorum var ya. Bu kadar da din düşmanlığı olmaz gerçekten.
Bir yerden başlamak dediği de en üst seviye amaAmacım ortalığı karıştırmak değil konuyu açarken konunun bir din tartışmasına dönmesini istemedim ve kaba yorumlar yapılmadan sadece saygı çerçevesinde fikir verilmesini istedim. ailem normal tesettür giyime de karşı olduğu için eve o giyimle giremem şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak için
Amacım ortalığı karıştırmak değil konuyu açarken konunun bir din tartışmasına dönmesini istemedim ve kaba yorumlar yapılmadan sadece saygı çerçevesinde fikir verilmesini istedim. ailem normal tesettür giyime de karşı olduğu için eve o giyimle giremem şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak için
Bak ne diyor canım, işinize geldiği kadarını okuyorsunuzAllahın emrini yerine getireceğim bunu aileme nasıl söyleyebilirim dememiş. Zaman kötü, kimse beni tanımasın vs vs burdan yürümüş
Ama sanki sohbetlere gittikten sonra bunu düşünmeye başlamışsınız gibi. Sizin olmayan fikirlerden etkilenerek yapma ihtimaliniz de olabilir. Önce bunların net bir şekilde ayırdına varın derim. Bir de güvende olmak için bu yolu tercih ediyormuşsunuz gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Güvende olmak için seçilecek bir olgu değil kapanmak. Böyledir demiyorum sadece konuya biraz dışardan bakmayı deneyin..kimse girmedi kendim videolar izleyip sohbetler dinleyip bu kararı verdim. biri bana emir vermediki şunu yap bunu yap diye
Bir yerden "başlamak" peçe mi? Peçe genelde son adim degil mi?şuan şehir dışında olduğum için yapmak istedim bir yerden başlamak için
Cok konusuyosun ama cokta güzel konusuyosun khomyuk yoldas, hatta birsey diyeyim az bile konusmussun.Bir yerden başlamak dediği de en üst seviye ama
Siz en üstten mi başlarsınız?
Başlayacaksanız normal kapanın, direkt yüzü gözü kapatıp normal demeyin yani.
Şalvar takke çarık gezen adamlar kadar anormal yani. Onlara da tuhaf bakıyorum şu zamanda bir tuhaf geziyorlar sokakta.
sizin adınıza üzüldüm o zaman çünkü ben mini etekli hanım ya da giyimi topluma göre tuhaf olan bir bey görsem rahatsız olmasınlar diye bilerek onların yüzüne ve giyimine bakmıyorum karşılarından geçerken özellikle buna dikkat ediyorum ki rahatsız olmasınlar diye.Bir yerden başlamak dediği de en üst seviye ama
Siz en üstten mi başlarsınız?
Başlayacaksanız normal kapanın, direkt yüzü gözü kapatıp normal demeyin yani.
Şalvar takke çarık gezen adamlar kadar anormal yani. Onlara da tuhaf bakıyorum şu zamanda bir tuhaf geziyorlar sokakta.
EvetTesettürlü biri açılmak istediğini yazıp aile baskısından bahsetseydi acaba böyle mi konuşurdunuz?
Aileniz konusunda da tam tersi durumda, yani aile kapanma baskisi yaparken acik kalmak/acilmak isteyen insanlara yaptigim yorumu yapacagim yine. Hayat sizin hayatiniz. Anne babaniz fikir beyan edebilir, hoslanmayabilir ama hayatinizi nasil idame ettireceginiz sizin kararinizdir.
Gencecik yaşınızda sizi sohbete çağırıp hayatınızı çok etkileyecek kararlar aldırdıkları için kendinize üzülebilirsiniz bence.sizin adınıza üzüldüm o zaman çünkü ben mini etekli hanım ya da giyimi topluma göre tuhaf olan bir bey görsem rahatsız olmasınlar diye bilerek onların yüzüne ve giyimine bakmıyorum karşılarından geçerken özellikle buna dikkat ediyorum ki rahatsız olmasınlar diye.
Aynen, kız yanlışlar yaptım tanınmak istemiyorum diyor.Herkes carsaf ve pece ozelinde konusuyor, farkinda misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?