üniversitede peçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nirvanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
22
-5
1
22
hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum

Hemcinsimin istediği gibi özgür iradesiyle yaşama stiline saygı duyulmasını istiyorum.
İnanabiliyormusunuz
Hekimsiniz
Çarşaflısınız
Noterde size okuma yazman var mı diye soruyor tatlış hemcinsim
Yaw bu ne biçim düşünce tarzı
Noter hanımın ben mini eteğini eleştirmişmiyim
Rahatsız olmuş muyum
Bu neyin rahatsızlığı
Bi salın ya
Walla

Kapalı giyinmek istiyorsanız radikal değişimler sürdürülebilir olmuyor. Gözlemlerim bu yönde. Evet erkeklerle tabi ki bir mesafeniz olsun ama bu kadar da öcü gibi görmeye gerek var mı? Sonra bir gün gelip çatacak kendime göre biriyle tanışamıyorum, evlenemiyorum diye kendi kendinizi yiyeceksiniz.

Hadi diyelim giydiniz ailenizin yanına gidince kapıda çıkarınca ne olacak ? Bir açık bir kapalı arada mi kalacaksınız. Öyle olmaz. Önce uzun elbise giyin üstüne başörtü biraz alışın, ayrıca bir kişi tanışmak istedi diye peçe mi takılır. Daha çok küçüksünüz büyük ihtimalle. İslam'ı daha iyi araştırın namazı da bırakmayın. İyi geceler

Yazmayayım dedim ama peçe nedir allahın aşkına, Arabistanda bile peçe kalmadı Veliaht Prens Salman modernleşmeye kadın haklarından başladı, önce kadınlara araç kullanma hakkını tanıdı, bugünlerde de kıyafetle ilgili bazı haklar tanıdı. Suudi Arabistan bile modernleşme çabalarındayken,
Türkiye gibi modern, aklı başında, demokratik bir ülkedeki kadınların peçe gibi korkunç bir kılığa meyletmesini aklım almıyor.

Banlayan banlasın, taşlayan taşlasın peçe dediğin korkunç bir kılık. Insanın imzası yüzüdür, kadınlar şeriat adı altında, yüzyıllarca yüzlerini kapatmaya , kimliklerini kaybetmeye zorlandılar. Bugün burda eşit, çağdaş vatandaş olan bir Türk kızı ben de kimliğimi kaybetmek istiyorum kaybolayım toplumdan yazıyor. Buna nasıl tepki vermem Katarlısı, Suudi Arabı, hepsi Türkiyenin 100 yıl önce geldiği yere gelme derdinde. Shekha Mozahsı, Prens Salmanı kadınlar da insan gibi yaşasın diye debeleniyor. 1923te verilen hakların degerini bilmeyenler toplumdan kaybolsun gitsin ne diyeyim. Türkiyede doğduğum için Allaha şukrediyorum, ne mutlu Türküm diyene!!!

Allah yardımıcınız olsun korkunc kötü niyetli bi zihniyetiniz var

37 _34
4 yillik

Eşimin ego yüklü,kaba olduğunu düşünüyorum.tartismalar çok büyüyor burnundan kıl aldirmiyor.nisanli iken ipuçları vardı ama üzerinde durmadım

Çalışıyor musunuz?

Bencede öyle yavruların büyümesini bekliyorum
34 yaşında, 4 yıllık evli, 15 ay arayla 2 çocuk sahibi, mezun olduktan sonra evlenmiş bir kadınsınız.

Çalışma hayatının içinde peçeli bir giyim tarzıyla yer almamış ve hatta öncesinde de çalışmamış olmanıza rağmen; neden aklı karışık bir insanı yanlış yönlendiriyorsunuz ?

allahı kandırmak değil haşa ailem izin vermez buna ama ben engel olmalarını istemiyorum şuanda onlardan ayrı olduğum için böyle yapmaya karar verdim. günlük ibadetleri yerine getiriyorum normaldede
şuan yaşadığın bunalımdan dolayı böyle düşünüyorsun zannettiğin kadar kolay değil hatta hiç kolay değil hele hele çevrende ailende bçyle insanlar yoksa. tanınmamak istiyorum diyorsun da daha çok dikkat çekeceksin. muhtemelen tüm okulda da konuşulacaksın. dışarı çıktığında da dikkat çekeceksin. yaniisteklerinle uyuşmuyor peçeli çarşaf.

İncelemeniz harika
Sizin hayatınızı da birileri inceler

Benim fikrim canim her şeyi yavaş yavaş yapman, eğerki içinde böyle bir istek varsa. Pat diye radikal bir değişiklik belki sende kötü bir etki bırakabilir. Ben açığım, hatta baya baya açığım. Ama hep aklıma gelir keşke kapansam kapanabilsem diye. Çarşaf veya tesettür diye ayırt ederek diye değilde genel istiyorum hep içimde var . İnşallah Allah bana da nasip eder birgün.

Tabiki temkinli giderek yavaş yavaş.

Bütün üyeler demedim geneli dedim yorumlara iyi bakin hala yapılmakta olan o zaman dediğimi daha iyi idrak edersiniz
Valla benim okuduğum yüzümün görünmesini tanınmak istemiyorum diye bir yorum yapmış onun üstünden konuştu üyeler yoksa isterse eldiven de taksın yani.Simdi bu iki kelime olunca birseymi var birseymi yaşadın olumsuz diye sorulması doğal kendi kafası karışık emin değil gibi bir izlenim oldu fakat din dediğin Allah ve kul arasında bu kadar insanların üzerinde sen asagiladin sen bilmemne bana doğru gelmiyor Allah bile son kararı insana bırakmış kimse kimse gibi olmak zorunda değil fakat saygı şart kapl kırdıktan sonra dinde doğru çizgide olnuyoruz bence .Daha çok din üzerinden bir asagilama gidiyor fakat ben bilirim sen ne anlarsın dinden gibi .Allah bilir içinizi hayırlı geceler

Benim yorumum biraz farklı gelebilir bende hep şu düşünce vardır. Bir şeyi yapacaksan tam yapmalısın. Şimdi konu sahibi sen diyorsun ki peçe takacağım yurtta çıkaracağım okulda çıkaracağım ee ne anlamı kaldı o zaman? Eve gidince tesettür den açılacağım sence bu mantıklı mı? Sende bir çelişkidesin bence.

Önce giyim tarzını değiştir bol pantolon bol tunik başörtüsü. sonra başörtüsü ferace sonra cilbab en sonda peçe. Nefsine ağır gelebilir birden böyle kapaman.

Bu arada peçe hakkında kendi yorumumu eklemek istiyorum. Bence çok dikkat çekiyor. Örtünme nin amacı dikkat çekmemek benim eltilerin ikiside kapalı sokakta yanından geçse hatırlamazsın. Ama insan nefsi peçenin ardını merak ediyor buda dikkati daha çok çekiyor bence.

Hakkında hayırlısı olsun bu konular birden bire verilecek karar verilecek konular değil iyice düşünmeni tavsiye ediyorum.

Peçe dediğin şey daha çok dikkat çeken bakmasa bile insana baktıran bir kapanma şekli bence normal olarak kapanabilirsin ne güzel madem içinde de var ailende normal kapanmana zaten izin verir peçe denilen şeyi de destek alarak psikologdan yardım alırsın bu süreç gelip geçici bundan 5 yıl sonra bu yaptıklarını zaten yapmıcaksın

Hemcinsim için şartlar ve koşullar onun ideolojisine uygundur
Nasıl istiyorsa öyle yaşasın
Ki sanırım urfada üniversitede intihar eden bir kızcağız vardı o da çarşaflı peçeliydi
Demek ki üniversite de giyilebilir
Türkiye bir mağduriyetler ülkesidir ve mağdur olan hep kadındır
Mağduriyet mi yarıştıralım sana binlerce mini etekli mağduriyeti çıkarabilirim
Gençlerin mutlu refah güzel ortamları olsun
Bana yeter

Korkunç olan sizin zihniyetiniz ya. İsteyen istediğini giysin demek çok mu zor. Bunu da ne mutlutürküm diyene diye bağladınız valla helal ya fjdjdhd
Lgbt bana ters bir durum ama hiç kimseye korkunc veya kılık falan diye aşağılamadım.
Çook açık insanlara da aynı şekilde
Ben de açığım. Yazlık yerde baya açıldığım da oluyor.
Ama kimseye ne hakaret ettim ne bu zihniyetle yaklaştım. Sizin kafa açığada lgbt ye de her türlü düşünce ve anlayışa hakarete kadar gider

Herkes istediği gibi giyinsin bu ülke özgür bir ülke . Kadına en büyük kötülüğü yine kadın yapıyor valla bravo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…