üniversitede peçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nirvanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
22
-5
1
22
hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum

Ne zaman şu Suriyeli Afgan akını oldu, ülkede radikal, teröristliğe yatkın şeyler normalleşti. O çok özendiğin çarşafın reelde karşılığını söyleyeyim ben. Dün sahile gittim, Suriyeli karı koca, adam denize giriyor yüzüyor. Karısı 2 çocuğuyla ağzına kadar kapalı çarşafı ile oturmuş, orada çocuk oyalıyor. Adam kumsala gelince de sırtını siliyor, ayı kendini silemiyormuş gibi. Arap mısın, Afgan mısın? Türk isen Türk kültürünü, Kürt isen Kürt kültürünü koru. Radikal İslam Arap emperyalizmidir. Arap kültürünü yaymak asıl amacıdır. Bugün bir Iraklı ile bir Faslı kadına bakınca farkı ayırt edemiyorsan, artık ne Farsça ne de Irakça diye dil kalmadıysa sebebi budur! Eskiden,Arap emperyalizminden önce bunların hepsi farklı diller konuşan kendi kültürünü koruyan toplumlardı, artık dilleri bile yok, hepsi Arapça konuşuyor!

1- Her türlü dini ve siyasi konu ve yorum yasaktır.
kurallarda dini konu yasak diyor

dini anlamda sakıncası var mı diye merak etmiştim. allah razı olsun

şöyle peçe farz değil bunu biliyorum ama sohbetlerde bazı hocalar zamanın kötü olduğu devirlerde takılmasının tavsiye edildiğini söylüyor. dini sebebim bu.

Evet kurallarda dini konu yasak diyor ve siz bu kuralı okuduğunuz halde dini konu açıyorsunuz.
Örtünme dinidir, ibadetleri yerine getirmek dinidir, konuyu dinen sakıncası var mı diye açmışsınız ama amacınızın dini olmadığını söylüyorsunuz, bu nasıl bir çelişkidir?

Din hassas bir konudur, burada konuşulması uygun değildir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…