• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversitede peçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nirvanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
22
-5
1
22
hanımlar merhaba forum sitesine öncesinden denk gelmiştim ve ara ara okurdum kurallarda dini konu yasak diyor ve amacım dini konuları tartışmak değil asla tüm hayatımı etkileyecek bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. 24 yaşıma gireceğim, bir özel üniversitede okuyorum ve aile evinden uzaktayım yurtta kalıyorum. bu aralar psikolojik olarak boşluktaydım ve zor dönemler yaşadım, çok hatalar yaptım. bir arkadaşımın gittiği sohbetler varmış, ben de dini konularda bazı videolar izlemeye başladım. tesettürlü bile değilim ancak içimden peçe/çarşaf giyinmek geliyor. bunun nedeni onu giyindiğimde kendimi daha güvende hissediyorum, dışarıda gezdiğimde insanların yüzüme bakmasını ve tanınmayı istemiyorum. dini zorunluluk olmadığını biliyorum bunun altını çizeyim ancak böyle giyinerek yaşamak istiyorum. asla birinin yönlendirmesi ile değil. sohbete giden arkadaşım var ancak tek bir yönlendirme yapmadı sen de bunları yap diye, onu da belirteyim ama sohbetlere bende gitmeyi düşünüyorum haftasonları. ancak bazı sıkıntılar var, ailem öğrense katiyyen izin vermez ve muhtemelen babamla annem kalp krizi falan geçirir. ve okuduğum okulda maalesef hiç böyle bir öğrenciye denk gelmedim. nasıl karşılanır bilmiyorum. yurda giriş çıkışta okul içinde ne gibi şeylerle karşılaşırım hiçbir fikrim yok muhtemelen güvenlik sıkıntı edebilir ya da kimlik ister. oda arkadaşlarımla birkaç senem geçti ve şimdi beni bambaşka bir halimle görecekler. derslere katılırsam yüzüm açık gitmeyi düşünüyorum tabii ki ama okul dışında peçe takmak istiyorum sokak, toplu taşıma, halka açık yerlerde. tepkilerden ve neler olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. aile evine dönmem gerekirse de binaya girdiğimde üstümdekini çıkartıp öyle eve girmek aklıma geldi. kızılcık şerbeti görkemin konusu gibi oldu konu ikili bir hayat yaşamak gibi evet ama içimden gelen şey bu ve fikirlerinizi bekliyorum

Size helal olsun, ve Rabbim muvaffak etsin demekten başka birşey bulamıyorum.
Hep olumsuzlukların yayıldığı bir zamanda bu olumlu olaylar elhamdülillah dedirtiyor.
Dediğimgibi ben diş hekimiyim ve peçeliyim. Korkmadan güzel şeyleri yayalım. Birbirimizize destek olalım.
Olabilir Siz isterseniz Rabbim imkansız dediği şeyi yaratır.
Namazlarınıza dikkat edin kaçırmayın
teşekkür ederim çok mutlu oldum. demek ki hiçbir mesleğe de engel değilmiş bunu da görmüş olduk. bir de bilginiz varsa diye soruyorum ders esnası ve okul içinde peçesiz olup bunu okul dışında yabancı alanlarda takmamın her hangi bir sakıncası var mı?

Ben tesettürlüyüm. Bol ferace giyip büyük örtü takıyorum. Universitemi de öyle okudum. Ama peçe gerçekten ilk kapanan insan için uç geldi. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bunun için kendine biraz zaman tanımalısın . Peçe takip sonra çıkarmak daha kötü benim düşüncem. En güzeli bol elbise ve başörtüsü takıp hem kendini hem aileni tesettüre alıştırman. Namazlarını düzenli kılman.
Sonrası sonra. İstersen zamanla peçede takarsın. Ailen ve çevren bu çerçevede olsaydı belki peçe takmak yine sıkıntı olmazdı. Emin ol ferace ve başörtüyle de o güveni elde ediyorsun.

teşekkür ederim çok mutlu oldum. demek ki hiçbir mesleğe de engel değilmiş bunu da görmüş olduk. bir de bilginiz varsa diye soruyorum ders esnası ve okul içinde peçesiz olup bunu okul dışında yabancı alanlarda takmamın her hangi bir sakıncası var mı?
Neden olsun ki, özgür bir ülkede yaşıyoruz.
Önce Allaha, sonra kendinize güvendikten, Allahtan her daim yardım istedikten sonra, ben olmayacak bir durum göremiyorum.

Herkese sallamışsınız 7 sene Kur'an kurslarına giden, farklı dini gruplarda bulunan ve şuan ilahiyat öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki kapanmak için öncelikle peçeden başlanmaz. Nefsinize en ağır gelecek olan giyim tarzıdır. Öncelikle başörtü benimsenir zamanla tesettür oturur. Ortalık karışırmak için ya da başka amaçlar itibariyle açılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Siz giderken biz dönüyoruz.

Yanlis birsey soylememisler mi yorumlari iyi oku bence sirf dini inanci olan insanlari taşlamak asagilamak?? Madem laik ulke götünu açmakta ozgurse herkes tesettür de de özgür olmali öyle degil mi? Niye herkes acik gezerken özgür de kapanmsk isteyen biri olunca konu kendi kararin mi kafan mi karisik vs diye yaftalaniyor hristiyana gidip niye hristiyansin görevlerini yerine getirme diyemiyorlar ama is muslumana gelince herkeste bi desitlik başlıyor
Sinirden ne dediğinizi bilmiyorsunuz siz bütün üyelere dinsiz gibi birşey dediniz olmaz bu şekilde ben insanca birşey yazdım bana bile tepkiniz olmadı yani bu kadar öfkelenecek ne var kapansın kapanmasın kendi bilir konu sahibi peçe demiş rahatsızlık duyuyorum demiş ona göre yorumlar yapılmış siz niye bu kadar yukseliyorsunuz ki

1000147006.webp

dini anlamda sakıncası var mı diye merak etmiştim. allah razı olsun
Ben dini anlamda sakıncasıni bilemem. Ama tutarlı bir durum olmadığı için sizi yorar.
Yavaş yavaş adım atmanızı, üni bitince de tam anlamıyla istediğiniz şekilde giyinmenizi tavsiye ederim

Emin olmadığınız noktalar ve hevesinizde var belli ki o halde evde deneyin
Önümüz kış belki sorun olmaz ama bunun haziranı temmuzu ağustosu var iyi düşünün derim.
Üstelik neden peçe? Gözler daha esrarengiz ve güzel gözüküyor diye mi?

Herkese sallamışsınız 7 sene Kur'an kurslarına giden, farklı dini gruplarda bulunan ve şuan ilahiyat öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki kapanmak için öncelikle peçeden başlanmaz. Nefsinize en ağır gelecek olan giyim tarzıdır. Öncelikle başörtü benimsenir zamanla tesettür oturur. Ortalık karışırmak için ya da başka amaçlar itibariyle açılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Siz giderken biz dönüyoruz.
Üstat kapanışı yaptın 💮sakin bebişi düşün ❤️

Sinirden ne dediğinizi bilmiyorsunuz siz bütün üyelere dinsiz gibi birşey dediniz olmaz bu şekilde ben insanca birşey yazdım bana bile tepkiniz olmadı yani bu kadar öfkelenecek ne var kapansın kapanmasın kendi bilir konu sahibi peçe demiş rahatsızlık duyuyorum demiş ona göre yorumlar yapılmış siz niye bu kadar yukseliyorsunuz ki
Bütün üyeler demedim geneli dedim yorumlara iyi bakin hala yapılmakta olan o zaman dediğimi daha iyi idrak edersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X