Üniversitede yalnızım

Yok o da sizin gibi ilk sene gitmedi sonra kendi alt sınıflarıyla okudu şu an 3. Senesi
Yurtta kalıyorsanız aslında daha rahat arkadaş edinirsiniz
Benim.kardesim.bir de yanına ailemi goturdu o yolu da kapatti
Sizin kardeşiniz bir sene komple gitmemiş yani anladım. Yok ben de yurtta kalmıyorum ailemleyim.

Çevre edinmek isteyen taraf kimse atılgan olmak zorundadır. İkinci seçenek de insanların sizinle iletişime geçmesini sağlamak yani öyle biri olmalısınız ki insanlar sizi yanında istemeli. Birine selam vermeniz bile onlar için kıymetli olmalı.
Çevre edinmek için en iyi yol bir merhabadir. Sohbet etme sorunu yaşıyorsanız bol kitap okumanızı öneririm
İlk zamanlar daha kimse kimseyi tanımazken bu benim için de çok kolay olurdu ama artık çok zor geliyor problem bu.

İlk zamanlar daha kimse kimseyi tanımazken bu benim için de çok kolay olurdu ama artık çok zor geliyor problem bu.
Bakın aynı durumu yaşadım. Herkes yurtt kalırdı. İlk yıldan evde kalan tek kisi bendim. Onlar sanki liseden arkadaş gurubu komple gelmiş gibiydiler. Bir süre gözlemledim sonra benim hayata bakisima yakın insanlarla iletişime geçtim, ders notlarim da iyiydi sonra onlar da benimle iletişime geçtiler. Bugün 32 yaşındayım giriskenim rezil olma korkum yok ama o zaman sessiz , çekingen özgüveni olmayan biriydim. Ben yaptıysam herkes yapar. Bilmeniz gereken tek şey istekleriniz için çaba sarf etmeniz gerektiğidir

Bakın aynı durumu yaşadım. Herkes yurtt kalırdı. İlk yıldan evde kalan tek kisi bendim. Onlar sanki liseden arkadaş gurubu komple gelmiş gibiydiler. Bir süre gözlemledim sonra benim hayata bakisima yakın insanlarla iletişime geçtim, ders notlarim da iyiydi sonra onlar da benimle iletişime geçtiler. Bugün 32 yaşındayım giriskenim rezil olma korkum yok ama o zaman sessiz , çekingen özgüveni olmayan biriydim. Ben yaptıysam herkes yapar. Bilmeniz gereken tek şey istekleriniz için çaba sarf etmeniz gerektiğidir
Böyle bir değişimi ben de isterim tabii ama pat diye olacak bir şey de değil benim için. Normalde de çok arkadaşa sahip değilim.

Merhabalar. Sosyoloji 2. Sınıf öğrencisiyim. 1. Sınıfta bazı sebeplerden dolayı okulun ilk başları derslere giremedim ve sonuç olarak ben okula gittiğimde herkes kaynaşmıştı kendime arkadaş bulamadım. Bi kaç konuştuğum tanıştığım elbet oldu ama o kadarla kaldı. Şimdi 2. Sınıfa geçtim derslere de girdim yeni gelen biri de bulamadım bu böyle gitmeyecek gibi hissediyorum. Bölümümü ve okulumu seviyorum ama yalnızlık her şeyi zorlaştırıyor. Atılgan bir tip de değilim ama biri konuşmak isterse asla çekinmem sadece konuşmayı başlatan taraf olamıyorum insanlar alaya alacak gibi geliyor çünkü sınıfın çoğunluğu o tipte insanlar gözlemim kadarıyla. Aslında sınıftan değil okuldan bile bulsam yeter ama hiç çevrem yok nasıl yapabilirim ki. En azından yalnızken yapabileceğim canımın sıkılmaması için bir şey tavsiye etseniz bile yeter.
Grup halinde hazirlanan proje vs var mi?

Ya da beraber odev yapma var mi? Ben en yakin arkadasima, matematik dersinde odev icin yardim isterken edinmistim

Okulunuzun mutlaka ücretsiz sosyal imkanları vardır, bi araştırın. Güzel dernekler var, felsefe derneği, Atatürkçü düşünce derneği, tiyatro, edebiyat toplulukları, gezi kulüpleri vs.. bu yerlerde gruplaşma olmaz pek, her gelene kucak açar, sohbetlerine dahil ederler. Güzel programları olur. İlgi alanınıza uygun olanı seçin ve katılın. Hem kişisel zevklerinize yakın kişilerle tanışmış olursunuz böylece

Dert etme kimse kimseyi hatırlamıyor şu an üniversiteden.

Gündelik konuş işte insanlarla ödevdi, dersti, dışarıdaki hayat, çay kahve.. Ama illa samimi olacağım diye de çok takılma. Herkesle samimi olmak zorunda değilsin. İki espri yap, hocaları çekiştirin hahah. :KK53:

Akışına bırak. İnan böyle çok kasarsan daha eğreti durur. Sıkılıyorsan telefonda takıl, git kantinde çay kahve iç, ne bileyim kütüphanede eksiklerini tamamla.

Yalnız takılmak daha cool bana kalırsa :KK69:
Yahu ben olucaktim kampüsü birbirine kırk kere bağlamıştım🤣yavrum gencsiniz güzelsiniz ne var sohbet etmekte.birsuru konuşulacak konu var bu bitkinlik çekingenlik nedir yaa.benimde iki kızım var umarım bana çekerler🤭gençle genç yasliyla yaşlı çocukla couckca sohbet ederim

Okulunuzun mutlaka ücretsiz sosyal imkanları vardır, bi araştırın. Güzel dernekler var, felsefe derneği, Atatürkçü düşünce derneği, tiyatro, edebiyat toplulukları, gezi kulüpleri vs.. bu yerlerde gruplaşma olmaz pek, her gelene kucak açar, sohbetlerine dahil ederler. Güzel programları olur. İlgi alanınıza uygun olanı seçin ve katılın. Hem kişisel zevklerinize yakın kişilerle tanışmış olursunuz böylece
Kulüpler harici pek bilgim yok ama araştıracağım

Yahu ben olucaktim kampüsü birbirine kırk kere bağlamıştım🤣yavrum gencsiniz güzelsiniz ne var sohbet etmekte.birsuru konuşulacak konu var bu bitkinlik çekingenlik nedir yaa.benimde iki kızım var umarım bana çekerler🤭gençle genç yasliyla yaşlı çocukla couckca sohbet ederim
İnanın normalde ben de konuşmayı çok severim ilkokul ortaokul lise yıllarımda derslerde sürekli arkadaşlarımla çok konuştuğum için azar yerdim öğretmenlerden ama ünide nasip olmadı bu.

Merhabalar. Sosyoloji 2. Sınıf öğrencisiyim. 1. Sınıfta bazı sebeplerden dolayı okulun ilk başları derslere giremedim ve sonuç olarak ben okula gittiğimde herkes kaynaşmıştı kendime arkadaş bulamadım. Bi kaç konuştuğum tanıştığım elbet oldu ama o kadarla kaldı. Şimdi 2. Sınıfa geçtim derslere de girdim yeni gelen biri de bulamadım bu böyle gitmeyecek gibi hissediyorum. Bölümümü ve okulumu seviyorum ama yalnızlık her şeyi zorlaştırıyor. Atılgan bir tip de değilim ama biri konuşmak isterse asla çekinmem sadece konuşmayı başlatan taraf olamıyorum insanlar alaya alacak gibi geliyor çünkü sınıfın çoğunluğu o tipte insanlar gözlemim kadarıyla. Aslında sınıftan değil okuldan bile bulsam yeter ama hiç çevrem yok nasıl yapabilirim ki. En azından yalnızken yapabileceğim canımın sıkılmaması için bir şey tavsiye etseniz bile yeter.
Bende üniversiteye iki hafta geç başlamak zorunda kalmıştım millet sevgili yapmış ayrılmış ikinciyi yapmıştı :D Tabi bana bakışları, aralarında fısıldamaları '' Allah'ım lise 5 bu '' diye düşündürdü. Ama sonra ek tercih ile gelenler tam kafa dengimdi zamanla buluyorsun diyeceğim 2. sınıfa başlamışsınız zaten. Okulun etkinliklerine katılın ben fotoğraf delisi olduğum için fotoğrafçılık kulübündeydim tahmin edemeyeceğim şekilde inanılmaz çevrem olmuştu tabi bunlar ömürlük olmuyor ama ünv hayatı içinde güzel anılar biriktirmeni sağlıyor. O yüzden biraz atılgan olmanız konuşurken özgüvenle güler yüzle cevap verirseniz ki nasıl bir ifadeniz var bilmiyorum ama bi tık samimi olmanız daha iyi olur sizin için. Benim en unutulmaz anlarım hep üniversitede olmuştur çok özlüyorum o günleri :)

Öğrenci kulüplerine katılın.

O tipten insanlarla arkadaşlık kurmayın boşverin iki gün sonra daha çok üzülürsünüz. Yurtta kalıyorsanız yurttan arkadaş edinin bence veya yukaridada yazmışlar kulüplere katılın oralardan da arkadaş edinebilirsiniz. Ben de unideyken sınıf arkadasligim çok yoktu çünkü hepsi Bi tuhaftı lise öğrencisi gibilerdi kafam hiç sarmazdi. 10 yıl geçmiş hala can ciğer kardeş gibiyiz yurttan arkadaşım hepsi sınıftan ise görüştüğüm bir Allahını kulu yok.

Back
X