Üniversitede yalnızlık korkusu

golge8

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
21
0
86
.

Son düzenleme:
Sonuçta düşman değilsiniz yine gelecek senenin başlarında konuşursunuz,belki onlarla daha yakın olursun belki farklı insanlarla arkadaşlık kurarsın.Şimdiden bunları takıp moralini bozma.

Sonuçta düşman değilsiniz yine gelecek senenin başlarında konuşursunuz,belki onlarla daha yakın olursun belki farklı insanlarla arkadaşlık kurarsın.Şimdiden bunları takıp moralini bozma.

Öyle ama genede rahatsizligim etkisiyle felaket senaryolari kurmadan duramiyorum. Hani universitede gruplar birlikte geziyor ya birlikte oturma,yemekhanede birlikte yeme falan.Onu bile dert ettim .şimdi seneye onlarla mi oturucam yiyicem ya baskasiyla kaynasirsam onlara ayip mi olacak.Hâlbuki belki seneye onlar beni istemeyecek.

Birincisi neden istemesinler,düşman değilsiniz sonuçta oturur yersiniz.
İkincisi neden ayıp olsun çok yakın arkadaş değilmişsiniz.
Üçüncüsü doktora git.

Böyle korkularla hayat mi geçer? Ben de düşünsem korkacagim bir milyon tane konu bulurum. Anin tadina varmaya calisiyorum. Gelecek için endişelenmek sacmadir. Çünkü simdi yasadigim seylerin basima geleceğini eskiden tahmin bile edemezdim.

Bu konuda bakis acini gelistirmelisin.

Çok yakin degil derken surekli birlikteyiz okul basladi
Birincisi neden istemesinler,düşman değilsiniz sonuçta oturur yersiniz.
İkincisi neden ayıp olsun çok yakın arkadaş değilmişsiniz.
Üçüncüsü doktora git.

Çok yakın değiliz derken okul basladigindan beri birlikteyiz sürekli grup olarak takildigimiz icin . Ama iste digerlerine daha yakinim onlarinda ayni sekilde hissettigini dusunuyorum durum böyle oluncada ayıp olacakmış gibi geliyor.geçen sene tedavi görmüştüm iyiydim bayadir ama. gene başladı işte geçen gittim tekrar doktora

Deniyorum ama olmuyor gun icinde annemler le falan konusunca rahatliyorum.Ama bir anda gene seneye ne yapicam ya yalniz kalirsam vs.diye basliyorum sacmalamaya gene

Yalniz kalirsan o zaman dusunursun, belki de yalniz kalmazsin ama o zaman da su günlerine yazik olacak. Ayrıca saçma sapan ya da kotu insanlarla olmaktansa yalnizlik bin kat iyidir. Kaygilandigimiz seyler basimiza gelince aslinda o kadar da kotu olmadiklarini farkediriz bazen.

Hazirliktaki yakin arkadaslarim bolumde baska subede oldular. Aramizda hic sikinti yok. Oglen yemekhanede karsilasir yemek yeriz, birini gordugumde yanina gider kahve icelim mi derim. Ayni zamanda kendi sinifimda da yakin dostluklarim var. İnan yalniz kalmak istesemde kalamiyorum. Tanidigin birini gorunce gukumse, selam ver, yanina git, sinav zamani beraber calisin. Baginiz kopmaz merak etme

o gruplar kim bilir kaç kere değişecek ohoo sen bu anın tadını çıkar, inan bunları düşünmek için çok erken.

yalnız kalsanız ne olur ki? ya bi grubun yanına yaklaşırsınız ya sizin gibi tek birileriyle takılırsınız.

yalnızlıktan korkmak çok saçma geliyor bana. ben asıl gizli düşman olan dosttan korkarım. kendi isteğimle can ciğer olduğumuz grubumu bıraktım son sınıftayken başka bir çok arkadaşımla vakit geçirdim huzur buldum. çevrenizi geniş tutun, öyle kan kaynaması başka insanların kişilikleri başka. kanınız kaynadığını arkadan ayağınızı kaydırabiliyor, kimseye güvenmeyin hayatta yalnız kalmak da var.

Yalnız kalmaktan korkuyorsan üniversite okuma. Artık bir bireysin. Kuyruk gibi birilerine takılma,sürü şeklinde dolaşmak falan mı istiyorsun? Rahatla,sakin ol zamana bırak. Elbet kafana uyan birkaç kişi bulursun

dusun . ben onlisans son siniftayim .. yila baslarken kesin ayni kisilerle olurum hic yeni arkadasim falan olmaz diyordum. ama son siniftabile okuluma yatay gecis yapanlarda varmis. hem mutlaka tanimadigin bir iki kisi cikar. hem basklariyla arkadaslik etmek neden digerlerine ayip olsun ki ?. zaten hemen gidip sarilmayacan . zamanla once merabalarla baslar sonra ders notlariyla devameder sonra cafe sohbetleri olur oyle gider .... bide soye dusun orda birtek sen degilsin vede sen kimseden farkli degilsin. o zaman cekinecegin birsey de yok . guven kendine biraz:)

Bu kadar buyutulecek bi konu degıl.. Yenı arkadaslar edınırsın olur biter.. Ah bu anksiyete .. Mutlaka destek alın..

Kendime bunuanlatamiyorum insanlar hep grubuyla konusuyor suan okulda bende haliyle oyle tanimadigim kisilerle sohbetim 2-3 cümlenin ötesine geçmiyor bu yuzdende seneye siniflar degisiyor ama Sanki herkes gecen yildan tanidiklariyla olacak benide bu sene arkadaslik ettigim kisiler istemezse ya da ben onlari istemezsem napicam diye kendi kendimi yiyorum.Sanki başka birileriyle tanissamda oyle 1-2cumle konusup bitecekmiş gibi geliyor koca amfi yani sürekli birlikte oturup yemek yiyebilecegim bir arkadaşlığım olmayacakmis hissi var.Yalnız kalirsam,yalnız yersem insanlar tip tip bakacakmis gibi hissediyorum nefes alamiyorum artik düşünmekten kalbim sıkışıyor

Bu kadar buyutulecek bi konu degıl.. Yenı arkadaslar edınırsın olur biter.. Ah bu anksiyete .. Mutlaka destek alın..
Herkesin grup grup olması beni deli eden sey ben yeni birileriyle tanisamadan gene herkes grup olacak eski tanidiklarimla da ya ben istemiycem birlikte takılmak ya onlar beni istemeyecek samimi bir arkadas bulamayacak gibi hissedip kuruyorum kafamda.Farkındayım gelecek ne gosterir bilemeyiz simdiden plan yapmak cok sacma . Ama beynim bunu anlamiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…