Üniversiteden mezun olalı 1.5 yıldır evdeyim.Hayatımda hiç bu kadar bomboş hissetmemiştim.Köydeki cahil insanlar arkadaşlarımın işe başlamaları...

Özür diliyerek söylüyorum böyle devam ettiginn surece aranamazsın. Şu dünyada kimin sorunu yok dertsiz insan mi var. Kendini topla ve sınava hazırlan ben iki çocuklu daha 26 yaşındayım erken evlendim birçok sorundan dolayı okulu dıştan bitirdim aile birsuru sorun anlatsam film e alırlar beni yasak elma dizisinden beter aşkı memnuy u geçer valla ama ne yaptın biliyor musun sadece çalışıyorum ders iki çocuğum için kendim için eşim için bakarsın atanırım bu sene olmazsa seneye umudumu kaybetmem bir an önce sende toparlan geçen yıllar gelmiyor.
azminize hayran kaldım . Başarılar dilerimm

Bir şey soracağım siz hastalarınızı bırakıp çalışmaya başlayamayacaksınız sanırım bir süre değil mi? Kpss ile atansanız bile?

Duygularım bile karışık artık. Biliyorum kiminiz evlisiniz kiminizin ailevi problemleri oluyor Kiminizin sevgilisiyle. Peki bu meslek hayatının içine nasıl girecegız arkadaşlar.Şimdi bana diye olacaktır özel sektörde başlayın ,evde iki tane yatağa bağımlı hastamız var ve bizden başka kimseleri yok. Babane ağır alzheımer ve sürekli ıhlıyor aşırı yüksek sesle. İnanın kafam kalmadı artık. İnsanın bir tane bile arkadaşı olmazmı yok işte. Aslında o kadar cana yakın bir insanımki kimseyi kırmam üzmem. Ama dostum olanda dert anlatır hep ben daha çok bunalıyorum.İnanın çok yoruldum hep buraya konuyu açıyorum. Kimilerinizin ilgisini çekmiyor biliyorum.. insan bu günlerin geçecegını bilmek istiyor. 2 yıldır birlikte olduğum sevgilim var. 1 yıldır uzak bir ilişki yaşıyoruz onunlada sürekli tartışmalıyız belki benden kaynaklıdır.Psikolojımın şu durumda pek iyi olmasını beklemiyorum kendimden elbette. Bir örnek vereyim mesela.Bu çocuk beni arıyor saatlerce konuşur ama gelipte bana bugün nasılsın. Neler yaptın? hastalar nasıl ? annenler nasıl ? ki annemle tanıştırdım. Yani bu şekil bir merakı yok . Olmuyorda . Başta anlatıyordum bunaldım felan diye artık anlatmıyorum.Hatta ona bu ilişkiyi istemediğimi söyledim.Başta direnirken seni seviyorum diye. Artık oda pes etti. Çünkü aradığında beni mutlu etmiyor. Diyelim 1 hafta çok iyiyse 2 hafta tartışma yaşıyoruz.İnanın Rabbim herkese sağlık versin. Bir hastan var ise sende onunla hasta oluyorsun. Kpss çalışmaya başlıyorum yine bırakıyorum sınıfımızdan mezun olan arkadaşlarım iş buldu ve şimdi atananlar var 30 kişi felan. Ben muhtemelen evdeyim yine. Allah aşkına ben napacağım. Bu sureç ne zaman bitecek ? Teşekkür ederim okuduğunuz için :KK43:
Bu surec siz kpss ye çalışıp yüksek puan alıp ataninca bitecek .köydeki cahil insanlar sözü hoşuma gitmedi.koylerdr ne cevherler var.at binenin iş bilenin kılıç kusananin.calisin sizin de olsun.30 kişi atanmış işte dönem arkadaslarinizdan

Duygularım bile karışık artık. Biliyorum kiminiz evlisiniz kiminizin ailevi problemleri oluyor Kiminizin sevgilisiyle. Peki bu meslek hayatının içine nasıl girecegız arkadaşlar.Şimdi bana diye olacaktır özel sektörde başlayın ,evde iki tane yatağa bağımlı hastamız var ve bizden başka kimseleri yok. Babane ağır alzheımer ve sürekli ıhlıyor aşırı yüksek sesle. İnanın kafam kalmadı artık. İnsanın bir tane bile arkadaşı olmazmı yok işte. Aslında o kadar cana yakın bir insanımki kimseyi kırmam üzmem. Ama dostum olanda dert anlatır hep ben daha çok bunalıyorum.İnanın çok yoruldum hep buraya konuyu açıyorum. Kimilerinizin ilgisini çekmiyor biliyorum.. insan bu günlerin geçecegını bilmek istiyor. 2 yıldır birlikte olduğum sevgilim var. 1 yıldır uzak bir ilişki yaşıyoruz onunlada sürekli tartışmalıyız belki benden kaynaklıdır.Psikolojımın şu durumda pek iyi olmasını beklemiyorum kendimden elbette. Bir örnek vereyim mesela.Bu çocuk beni arıyor saatlerce konuşur ama gelipte bana bugün nasılsın. Neler yaptın? hastalar nasıl ? annenler nasıl ? ki annemle tanıştırdım. Yani bu şekil bir merakı yok . Olmuyorda . Başta anlatıyordum bunaldım felan diye artık anlatmıyorum.Hatta ona bu ilişkiyi istemediğimi söyledim.Başta direnirken seni seviyorum diye. Artık oda pes etti. Çünkü aradığında beni mutlu etmiyor. Diyelim 1 hafta çok iyiyse 2 hafta tartışma yaşıyoruz.İnanın Rabbim herkese sağlık versin. Bir hastan var ise sende onunla hasta oluyorsun. Kpss çalışmaya başlıyorum yine bırakıyorum sınıfımızdan mezun olan arkadaşlarım iş buldu ve şimdi atananlar var 30 kişi felan. Ben muhtemelen evdeyim yine. Allah aşkına ben napacağım. Bu sureç ne zaman bitecek ? Teşekkür ederim okuduğunuz için :KK43:
Durumuna çok üzüldüm ben lise mezunuyum üniversitesite bilerek okumadim çünkü her üniversitesiteli bilim adami olmuyir maalesf sonuc yine issizlik ama senin durumun daha farkli agir sorumluluklarin var kafanin almamasi dikkatini verememn kazanamaman sebebi bunlar gayret etsen bile sürekli kafan hastalarla dolu arkadasim yok deme benimde öyle can cigrr bir arkadasim yok yalniz deilsin bende butun derdimi sıkıntımi içime atıyorum sen biraz kendini serbest birak herseyi kafana takma biliyorum demekle olmuyor ama denemeni öneririm..

Durumuna çok üzüldüm ben lise mezunuyum üniversitesite bilerek okumadim çünkü her üniversitesiteli bilim adami olmuyir maalesf sonuc yine issizlik ama senin durumun daha farkli agir sorumluluklarin var kafanin almamasi dikkatini verememn kazanamaman sebebi bunlar gayret etsen bile sürekli kafan hastalarla dolu arkadasim yok deme benimde öyle can cigrr bir arkadasim yok yalniz deilsin bende butun derdimi sıkıntımi içime atıyorum sen biraz kendini serbest birak herseyi kafana takma biliyorum demekle olmuyor ama denemeni öneririm..
teşekkür ederim. Elbette okumak veya okumamak herkesin kendi secimidir.Çogu üni bitirenin durumu ortada. Kafam çok yorgun dedğin gibi biraz toparlamaya ihtiyacım var :)

Merhaba Y yalnizlikcaa
Büyükbabam alzheimer hastasıydı. Aynı zamanda yatalakti. Onu o kadar çok seviyordum ki altını da yıkadım, banyosuna da yardım ettim. Onunla konuşmak tatlı tatlı saçmalıklarını dinlemek hep çok hoşuma gitmiştir. Çayımı hep onunla içtim, saatlerce konuştum. Bazen bagirirdi korkardı birşeyler den onunla uyurdum bazen benden de korkardı. Yasamak onun için oldukça guclesmisti son zamanlarında, ona haksızlık gibi de olsa yazdıklarım keşke olsaydı. Keşke gene baksaydik. Yeri yatağı bomboş. Ben ona hastalığı boyunca sadece bir kez bağırdım. O hep içimde yara. Belki farketmedi bile ama asla unutamıyorum. Demek istiyorum ki evinde ki hastalara merhamet göster hayır dualarını al. Onları sevmeyi dene. Onlar yük değil bizim buyuklerimiz canımız. Diğerleri bakmıyor ilgilenmiyor diye bizde mi bakmayalim ? Herkes kendinden meşul. Her koyun kendi bacağından asılmiyor mu?
Bende büyüklerini yük olarak gormesen herşey daha kolay olur.
Çevre hangimizi eleştirmedi ki ? Herkesin dedigiyle yikilsaydik ayakta insan kalmazdi. Değer vermedigin dış insanlarin motivasyonunu dusurmelerine izin verme.

Ve bir yerden basla. Aslında olumsuzluk olarak nitelendirdigin şeylere olumlu yönleriyle bak. Allah sana ve ailene buyuklerinizin mukafatini kat be kat versin insallah

Bakın mezun olduktan sonra işe girememiş olmanızı çok iyi anlıyorum, bende mezun olduktan sonra bir süreç geçirdim ki bizim ülkemizde mezun işsiz sayısı o kadar fazla ki, haberlerden bir habersiniz, gündemi okunuyorsunuz sanırım? Yada görmek istediğinizi görüyorsunuz, kpss çalışıp atanmayı deneyin? O sizin elinizde olan birşey mesela burda kendinizi eleştirebilirsiniz, evde istediği kadar hasta insan olsun, evet sorumluluk gerektirir ama tek odalı evde bile çalışıp kazananlar bile var, buda bir örnek olsun size mesela.,
Bence bakış açınızı biraz daha genişletmelisiniz aksi halde sadece kendinize ve ilişkinize zarar veriyorsunuz ki değmez zaten
Sizi her konuda anlıyabilirim ama açtığınız başlık konusunda anlıyamam, köy derken? Köydeki insanların sizden daha zeki ve azimli olmadığını savunabilirsiniz, ve savunduğunuz tezi ispatlıyabilirmisiniz? Tabiki de hayır
Köyler istediği kadar küçük olsun, istediği kadar az insan az olanak olsun hiç farketmez, insanlar kısmetini ve azmini yaşar, maddi durumu olmayıpta okuyamayanlar peki? Hiç onları düşünüp şükür ettiniz mi?
Benim eşim köyde büyümüş ben köy nedir bilmem, eşimle aramda 1 yaş fark var, ama eşim benim yanından bile geçemediğim bir üniversite ve bölüm mezunu, benden kat kat daha iyi meslek sahibi ve öğrenimi var, ama köyde yaşamış, hep 1.5 saat yol gitmiş gelmiş 7 yaşından 18 yaşına kadar, demem o ki o köydeki arkadaşlarınız sizden daha çok haketmiş ve kazanmış, dilerim psikolojinizi bozmak yerine onların azimlerini örnek alırsınız, bol şanslar ve başarılar

Ya konu sahibi, naptın sen? cahile cahil denir mi hiç? Böyle bir şey görülmüş müdür nasıl büyük bir hata bu... 'Köydeki alimler dedikodumu yapıyor' demeliydin. Kkdaki alimler taşlar işte böyle seni...

Back
X