• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteyi bırakma düşüncem? Okulumu sevmiyor oluşum...

Bölümümün puanları düşük değil hanımlar dediğim gibi ama yine de şehrime,okulun genel yapısına ısınamadım.

Nedir bu ısınamadığın şeyler

Şehre ısınmak ya da ısınamamakta yok ki

İnsana ısınacaksın çevren gelişince şehre ısınırsın

Benim Ankara da okuyan tüm arkadaşlarım ahhh Ankara çok iyiydi diyor ama Ankara ya sonradan giden bir çok kişi de burada konu açıyor vah Ankara çok kötü diyor

Özetle şehir değil yaşanmışlıklar önemli

Okulun genel yapısı deşiğin nedir

Yani düşündüm düşündüm anlam veremedim

Okuldaki öğrenci profili mi hoca profili mi ders içerikleri mi derslerin teoriği fazla pratiği az mı

Yoksa online yaşam dönemi üzerine birinci sınıfın bilinmezliği mi

Çoğu bölümde (mühendis değilim ) ilk sene alınan bazı dersler yapılacak iş ile alakasız gelir yanı bana bunları neden öğretiyorlar zamanımı öldürüyorlar üniversitede bunları mı öğrenecektik hissi olur

Hatta inkılap tarihi ve Türkçe dersleri vs her yerde var ama bazı hocalar özellikle zorlar vs olay olur bölümlerde

Sorununu üniversite ile değil de sıkıntı bazında ifade edersen farklı farklı bilgilere ulaşabilirsin

Bak Kocaeli nde okuyanlar yazdı

Boğaziçi ODTÜ okuyanlar yazdı hatta daha küçük illerde okuyanlar da vardır

Sorunu netleştirerek sor önünü gör sonra yine istersen hazırlan ama yollar sonra aynı sorunu bu seferde o üniversitelerde yaşamamak için sorununu somutlaştır

Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
Notları iyi tut yatay geçiş yap istediğin okula

Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
Bence çok güzel bir bölüm, iş olanakları nedir şuan için bilmiyorum sen daha iyi bilirsin. Düşüncelerin değişmiş ve gayet normal. Okurken tekrar hazırlanman daha mantikli gibi geldi cunku ulkede ne olacagi belli degil, zaman kaybi yasamani istemedigim icin bu daha mantikli gibi geldi.

Öncelikle merhaba 👋🏻 o kadar güzel bir bölüm okuyorsun ki.. Bayıldım. Bu yüzden, azmin için seni canı gönülden tebrik ediyorum. Evet sınava hazırlanırken, hayeller ve hedefler doğrultusunda ilerlemeye çalışıyor olabiliriz. Sınava girdiğimiz zaman, asıl noktanın o andan itibaren olduğunun farkını varıyoruz. Olabilir ODTÜ, boğazici veya Marmara. Ama sen gayretinle harika bir mesleğe adım attığının farkına varmanı isterim. Sakın bırakma derim..

İş hayatnda kmse okuluna bakmayacak herkes bölümüne bakacak bunu bil ve okulı bırakma

okulu mu beğenmiyorsun mesleği mi?

Ben de once o dedigin universitelerden birini kazanmayi cok isterken baska bir universiteyi kazanmistim ilk basta. 1 yil okulu dondurup yeniden sinava girdim ve o saydigin okullardan birini, istedigim okulu kazandim. Mezun oldum. Yuksek lisans ve doktora yaptim.
Seni anlayabiliyorum. Universite insana sadece meslek kazandirmiyor, bakis acisi da veriyor. Universite ayni zamanda bir kultur.
Bunun kararini sen vereceksin. Ya yeniden sinava gireceksin ya da okuluna devam edeceksin.

Back
X