Canım sana tavsiyem güzelce araştır mesala devlet her sen kaç tane arkeolog alıyor benim bildiğim çok çok az, iibf dışında ne yazarsan yaz sana tavsiyem , yani git orman,maden mühendisliği oku atıyorum benim arkadaşım devlette orman müh, mis gibi çalışma alanı var zaten görmüşşündür her ilde ormanlık bakan. böle yemyeşil doğanın içinde.yada matematik öğretmenliği herzaman ihtiyaç var bide zevkli bir meslek, beslenme uzmanlığıda güzel ama şöyle düşün her hastanede 1 taneden fazla dietisyen olmaz,ama yok ben kendimi geliştirip özel hastanelerde de çalışırım diyosan bilemem, birde fizik tedavi uzmanlığını da öneririm alımın ve ihtiyacın çok olduğu bir meslek bir çok arkadaşım vardı okuyan zaten eğitimleri tiıpa yakın yani hep insan vücudu, sana tavsiyelerim bunlar canım mutlaka ama mutlaka araştır sor et o bölümden mezun insanları bul onlara sor vs..
En iyi kararı puanın gelince karar verirsin
Arkadaş doğru söylemiş.Ama benim bir hedefim olsunda bu doğrultuda çalışıyım dersen kişiliğine en uygun yapınca işkenceye dönüşmeyecek hatta zevk alacağın bir mesleğe yönelmelisin.Ben fen lisesi çıkışlıyım bu sene 2. senem ama sayısaldaki çoğu mesleğin bana uygun olmadığını anladım hatta şimdi iyiki birdaha sınava hazırlanıyorum da geçen seneki puanımı yakmışım diyorum.Bu senede dönem başında pilotaj istiyordum( özel üni.olduğu için giden çoğu kişinin bursunun kesildiğini duydum giderde bursum kesilirse bnm ailemin kaldırmayacağı kadar yüksek ücreti ) vazgeçtim şimdi de psikoloji için çalışıyorum cnm .Umarım açıklayabilmişimdir ,şimdiden başarılar
seneye sınava girecegim ve hala kendime gore bi meslek bulabilmis degilim bu benim motivasyonumu cok etkiliyor
sayısal bolumdeyim
bazı insanlar var ki tutturmus tıp okuyacagım diye iste ben oyle degilim hic bir meslek icin tamam iste bu bunu sıkılmadan yapabilirim diyemiyorum istedigim mesleklerin de calısma alanı yok
arkeoloji jeofizik genetik muhendisligi gibi
beslenme ve diyetetik var birde ama is imkanlarından emin degilim yani torpilsiz bir sey yapamazsın diyorlar of kafam cok karısık napcam ben(
canım ben bilgisayar mühendisiyim,çok iyi bir puan almıştım sınavda ve en yüksek puanlı üniversiteleri tercih ettim.Daha yetmedi itü de yüksek lisans yaptım..Şu anda özelde çok iyi para kazanıyorum.Çok kolay iş buldum ,ara sıra başka yerlere de başvuruyorum işimi değiştirmedim ama genelde hep olumlu sonuç alıyorum.İş sıkıntım yok.Amaaaa şimdi tekrar liseye dönsem kesinlikle istediğim şeyi seçerdim.Mesela matematiğe kafam çok iyi basıyor diye gidip sayısal bölümü seçmezdim.Kesinlikle sözel bölüm seçerdim.Ve sanatla ilgili eğitim alırdım.Sen ne kadar iyi para kazanırsan kazan hergün nefret ettiğin bir yere gidip ömrünü harcaman gerekebiliyor.Bunun yerine severek yapabileceğin bir meslek seçmelisin.Çok para kazanıp mutsuz olacağına az para kazan ama mutlu ol.Eğer zaten çalışkan biriysen aç ya da işsiz kalmazsın merak etme.Hele hele gelen puana göre tercih yapma ,yani tek kriterin bu olmasın.Keşke ben de sınavda daha az puan alsaydım,şu anda daha kolay ve daha stressiz bir iş yapıyor olurdum en azından.Belki daha az kazanırdım ama sorun değil.Zaten saraylarda büyümedim,normal bir memur maaşıyla da gayet güzel yaşardım.Hergün eve migren ağrılarıyla gitmezdim(Bakma her zaman bu kadar nefret etmem işimden ama şu anda moralim çok bozuk,hem işyerinde sinirim bozuldu bugün hem de beşiktaşa)
Kesinlikle neye ilgin varsa o bölümü seç derim ben,şunu okursam şurda işe girebilir miyim ,bunu okursam işsiz kalır mıyım diye düşünme.Onlar okulun bittikten sonra düşünmen gereken şeyler.Ayrıca unutma ,en olmadı 4 yıllık bi bölüm bitirsen kpssde de ortalamanın üstü puan alsan zaten devlet memuru olabilirsin.
seneye sınava girecegim ve hala kendime gore bi meslek bulabilmis degilim bu benim motivasyonumu cok etkiliyor
sayısal bolumdeyim
bazı insanlar var ki tutturmus tıp okuyacagım diye iste ben oyle degilim hic bir meslek icin tamam iste bu bunu sıkılmadan yapabilirim diyemiyorum istedigim mesleklerin de calısma alanı yok
arkeoloji jeofizik genetik muhendisligi gibi
beslenme ve diyetetik var birde ama is imkanlarından emin degilim yani torpilsiz bir sey yapamazsın diyorlar of kafam cok karısık napcam ben(
keşke bende okusaydımda sevmediğim meslek olsunn ama keşke çalışsaydımm diyorumm keşke okusaydımm ah kafam ahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?