Universte sınavı ve meslek secimi

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
seneye sınava girecegim ve hala kendime gore bi meslek bulabilmis degilim bu benim motivasyonumu cok etkiliyor
sayısal bolumdeyim
bazı insanlar var ki tutturmus tıp okuyacagım diye iste ben oyle degilim hic bir meslek icin tamam iste bu bunu sıkılmadan yapabilirim diyemiyorum istedigim mesleklerin de calısma alanı yok
arkeoloji jeofizik genetik muhendisligi gibi
beslenme ve diyetetik var birde ama is imkanlarından emin degilim yani torpilsiz bir sey yapamazsın diyorlar of kafam cok karısık napcam ben (

Canım sana tavsiyem güzelce araştır mesala devlet her sen kaç tane arkeolog alıyor benim bildiğim çok çok az, iibf dışında ne yazarsan yaz sana tavsiyem , yani git orman,maden mühendisliği oku atıyorum benim arkadaşım devlette orman müh, mis gibi çalışma alanı var zaten görmüşşündür her ilde ormanlık bakan. böle yemyeşil doğanın içinde.yada matematik öğretmenliği herzaman ihtiyaç var bide zevkli bir meslek, beslenme uzmanlığıda güzel ama şöyle düşün her hastanede 1 taneden fazla dietisyen olmaz,ama yok ben kendimi geliştirip özel hastanelerde de çalışırım diyosan bilemem, birde fizik tedavi uzmanlığını da öneririm alımın ve ihtiyacın çok olduğu bir meslek bir çok arkadaşım vardı okuyan zaten eğitimleri tiıpa yakın yani hep insan vücudu, sana tavsiyelerim bunlar canım mutlaka ama mutlaka araştır sor et o bölümden mezun insanları bul onlara sor vs..

İlgi alanının ne olduğundan emin değilsen , bununla ilgili analiz testleri var
Onları çözerek neye yatkın olduğunu neler yapabileceğini görebilirsin..

Sevdiğin meslek kısmına gelince neyi seversen sev o iş sana görev olarak geldiğinde sıkıcı olur.
Görevin bütün gün tv karşısında oturmak olsa bile hergün tv izlemekten sıkılırsın :))

Senin ilgi alanının çok dışında olmayan para kazanabileceğin aktif bi sektör tercih etmelisin..

valla yapmadıgım meslek testi yapmadı hepsini yabancı dil gorsel sanatlar
arkeoloji turkiyede zor yapamam yani is imkanı yok gibi
orman muhendisligi napıyor parası iyimi bilmiyorum
fizik tedavi olabilir aslında :))
tesekkurler
diyetisyenlik baya kafamı kurcalıyor ama ben ozelde calısmak isterim ama o da torpilsiz olur mu bilmiyorum
aslında hosuma giden bir de meteoroloji var :)
ani su national geographic teki hortumlu selli belgeseller var onlar cok ilgimi ceker ama o da zor dimi of ben nsıl bi insanım ya hic mi meslek yok bana gore :))

En iyi kararı puanın gelince karar verirsin

Arkadaş doğru söylemiş.Ama benim bir hedefim olsunda bu doğrultuda çalışıyım dersen kişiliğine en uygun yapınca işkenceye dönüşmeyecek hatta zevk alacağın bir mesleğe yönelmelisin.Ben fen lisesi çıkışlıyım bu sene 2. senem ama sayısaldaki çoğu mesleğin bana uygun olmadığını anladım hatta şimdi iyiki birdaha sınava hazırlanıyorum da geçen seneki puanımı yakmışım diyorum.Bu senede dönem başında pilotaj istiyordum( özel üni.olduğu için giden çoğu kişinin bursunun kesildiğini duydum giderde bursum kesilirse bnm ailemin kaldırmayacağı kadar yüksek ücreti ) vazgeçtim şimdi de psikoloji için çalışıyorum cnm .Umarım açıklayabilmişimdir ,şimdiden başarılar

bende saglık alanındaki seyleri seviyorum ama tıp kesinlikle degil

bir de cografya yı cok seviyorum ilgilerim birbirini tutmuyor aslında meteoroloji ya da cografayla ilgili bisey yani su toprakları kayacları inceleyen seylerden birini okuyup yurtdısında calısmak isterdim ama benim icin zor iyisii mi ben fizik tedavi ya da diyetisyenlige yoneliyim :)) yani hedef olarak seceyim :))
bir de bir sorum olacak cap meselesi varya yani cift anadal onda ikinci bolumun ilk sectigimiz bolumle alakası olmak zorundamı yani ikisi de sayısal alanda olmak mı zorunda ),?

canım özelde çalışmak çok zor şartları,emeğinin karşılık kalması bi sürü eksileri var
memurluğu düşünebilirsin hem istediğin hemde alımların fazla olduğu meslekleri araştır pişman olma sonra

Sayısalcı isen sağlık sektöründne asla vazgeçmemelisin.
Bu yaşlarda idealist oluyor insan ama gerçekçi olmak lazımmış
tabii iş işten geçince anlıyor insan..
Doktor olamayabilirsin ama sağlık memuru,acil memuru,fizik tedavi ki bu insanlar özle hastanelerde inanılmaz paralar kazanıyorlar galiba mezunu az ?
hemşire belki ebe ..
Sağlık sektörü hiçbirzaman ölmez.

Genetik Mühendisiligi ve Beslenme Uzmanligin da gelecek var.

Ayrica Genetik o kadar kolay bir bölüm degil, yani en azindan burda Tip kadar zordur.

Ve mezun oldugunda is garantin var. Sayisal bölümler, is konusunda Türkiye´de her zaman diger bölümlere göre daha avanjtajli degil midir?

Ya aslinda senin ne istedigin önemli, daha dogrusu eger bir hayalin ya da istegin yoksa her bölüm sana zor bir o kadar da sikici gelecektir emin ol.

O yüzden meslek seciminden önce, ne olmak istiyorsun, ne yapmak seni bu hayatta mutlu eder? Bu sorularin cevabini ve hayalini kesfetmek zorundasin.

Ne demisler, "Hedefi olmayan gemiye hicbir rüzgar yardim edemez"

GriKent´den inciler

Canım ülkemizde malesef arkeoloji açısından iş imkanı fazla yok.. Beslenme ve diyet okuyacaksan zaten bir nevi sağlıkçı olmuyormusun? Tıp okumak istemiyorsun anladığım kadarıyla peki sağlık alanında birşeyler yapmak istiyormusun ilk önce bunu düşünmen lazım.. Genetik mühendisliği açısından da ülkemizde fazla iş olanağı yok.. Ancak akademisyen olarak üniversitelerde hocalık yapabilirsin ya da bu işe özel klinik bulmalısın (ki Türkiye de zor biraz) çalışmak için.. Onun dışında ülkemizde ilerlemiş bir alan değil malesef.. Jeofizik okursan o alanda iş bulman daha kolay canım ama o mesleği severek yapabilecekmisin oda önemli..

Çok iyi düşünmen lazım, nelerden hoşlanırsın, insanlara yardım etmeyi severmisin, kendi işinmi olmalı yoksa emir altında çalışabilirmisin.. Bunlar ufak ama önemli detaylar..

Türkiye'de Genetik Mühendisliği diye bir bölüm yok. "Moleküler Biyoloji ve Genetik" ve "Genetik ve Biyomühendislik" var.

canım ben bilgisayar mühendisiyim,çok iyi bir puan almıştım sınavda ve en yüksek puanlı üniversiteleri tercih ettim.Daha yetmedi itü de yüksek lisans yaptım..Şu anda özelde çok iyi para kazanıyorum.Çok kolay iş buldum ,ara sıra başka yerlere de başvuruyorum işimi değiştirmedim ama genelde hep olumlu sonuç alıyorum.İş sıkıntım yok.Amaaaa şimdi tekrar liseye dönsem kesinlikle istediğim şeyi seçerdim.Mesela matematiğe kafam çok iyi basıyor diye gidip sayısal bölümü seçmezdim.Kesinlikle sözel bölüm seçerdim.Ve sanatla ilgili eğitim alırdım.Sen ne kadar iyi para kazanırsan kazan hergün nefret ettiğin bir yere gidip ömrünü harcaman gerekebiliyor.Bunun yerine severek yapabileceğin bir meslek seçmelisin.Çok para kazanıp mutsuz olacağına az para kazan ama mutlu ol.Eğer zaten çalışkan biriysen aç ya da işsiz kalmazsın merak etme.Hele hele gelen puana göre tercih yapma ,yani tek kriterin bu olmasın.Keşke ben de sınavda daha az puan alsaydım,şu anda daha kolay ve daha stressiz bir iş yapıyor olurdum en azından.Belki daha az kazanırdım ama sorun değil.Zaten saraylarda büyümedim,normal bir memur maaşıyla da gayet güzel yaşardım.Hergün eve migren ağrılarıyla gitmezdim(Bakma her zaman bu kadar nefret etmem işimden ama şu anda moralim çok bozuk,hem işyerinde sinirim bozuldu bugün hem de beşiktaşa)

Kesinlikle neye ilgin varsa o bölümü seç derim ben,şunu okursam şurda işe girebilir miyim ,bunu okursam işsiz kalır mıyım diye düşünme.Onlar okulun bittikten sonra düşünmen gereken şeyler.Ayrıca unutma ,en olmadı 4 yıllık bi bölüm bitirsen kpssde de ortalamanın üstü puan alsan zaten devlet memuru olabilirsin.

özel olmazsa ne kadar kazandığınızı sorabilir miyim?

keşke bende okusaydımda sevmediğim meslek olsunn ama keşke çalışsaydımm diyorumm keşke okusaydımm ah kafam ahh

bu ülkede hemen hemen her mesleğin çalışma alanı vardır.. ama bazı mesleklerde istihdam o kadar azki.. tercih edilen biri olman için o mesleğin en iyisi olmalı ve iyi bir çevreye, referansa sahip olman lazım..

şu bi gerçek ki senin ilgi ve değerlerin ne olursa olsun sınavda aldığın puan meslek seiminde etkili olacaktır..şöyle ki diş hekimliği için yeteri puanı alan biri arkeolojiyi tercih etmez diye düşünüyorum..çünkü bizim için mesleğe duyduğumuz ilgi,den çok mesleğin statü ve getirisi önemlidir.

gördüğüm kadar ile işin sırrına ulaşmak yani detaylarına inmek senin meslekte aradığın özellikler.saydığın mesleklerin hepsinde bir köke inme ulaşma var. saydığın meslekler iş imkanı olarak çok da kötü sayılmaz. özellikle beslenme ve diyetetik çok iş alanı olan bi meslek. ama dediğim gibi senin becerilerin mesleki başarını belirler.

okul rehber öğretmeninizden testler uygulamasını isteyebilirsin.. ya da daha kısa yolda google 'a MBS yaz ve çıkan sitede kendine melseki envanterler uygula..

Zamanında arkeoloji okuycam ben diye kendimi yerden yere attım. Annemle babam da en son ne halin varsa gör dediler. Zaten çok iyi bir puan almamıştım ama en azından İstanbulda işletme falan tutuyordu.

Bu sene bıraktım okulu. Tekrar girdim sınava.

Sakın arkeoloji okuma, hem uzaktan sanıldığı gibi zevkli değil hem iş alanı yok.

keşke bende okusaydımda sevmediğim meslek olsunn ama keşke çalışsaydımm diyorumm keşke okusaydımm ah kafam ahh

zmanaı geri döndürebilseydik eminim dünya çok daha güzel olurdu ama küçükken bunları düşünemiyoruz.. herkesin söylediği nasihat gibi geliyor..

ben eşit ağırlık mezunuydum.. sırf fizikten nefret ediyorum diye matematik kimya biyolojim harika olduğu halde sayısala gitmedim. gitdeydim çok iyi puanlar alabilirdim.. eşit ağırlığa gitme sebebim hukuktu..sınavdan harika bi puan aldığım halde ailem istemedi hukuka gitmemi. iş garantisi ve bayana uygunluk açısından PDR okudum.. çok güzel rahat severek yaptığım bi meslek ama hala içimde hukuk var.. heleki hayalimdeki ankara hukuk fakültesinin önünden hergün geçmek çok üzmüştü beni zamanında..

Sayısal mezunu olsaydım mutlaka beslenme ve diyatetik tercih ederdim nasıl bir torpil gerekir ki diyetisyen olabilmek için, ünün müşterilerin kilo verdikçe artmayacak mı sonuçta? Hem artık kilo problemi olmayan yok gibi, hem müşteri eksikliği çekmezsin hem de Türkiye'de obezite artmaya devam ederse hükümet önlem almak için okullarda işyerlerinde filan kadro açabilir beslenme uzmanlarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…