unutkanlik, dikkat eksikligi off

leyya88

teyzesinin birtanesiiii
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
2.477
31
113
- Yurtdışı
selam kizlar, Allah ba$ka dert vermesin diyip konuya giriyorum

Bana bu yil ne oldu bilmiyorum ama, unutkanlik ba$ladi, nasil anlatsam, mesela kapiyi kapatmayi ocagin altini söndürmeyi falan unutmuyorum ama en son hangi kitabi okudugumu, özelliklede derslerde en son hangi konuyu i$ledigimizi, falan

mesela bir kiyafet alirim, arkada$lar sorar kaça aldin diye söyleyemem unutmu$ olurum
bugün i$te ne yaptin derler $unu $unu yaptim derim ama detaylarini sorunca unutmu$ olurum

dikkat sorunuda ba$ladi malesef
birisi benle konu$unca hem onu dinliyorum hemde ba$ka bir$ey dü$ünüyorum, sonra kendime geliyorum tekrar dinlemeye ba$liyorum
ögretmen bir$ey anlatiyor ben yarisini anca dinleyebiliyorum
bir dersi ezberlemeye çali$iyorum tabi ne kadar çok çabaladigimi anlatamam haftalar öncesinden, sonra sinavdan iyi not alsam bile iki gün sonra o dersle ilgili bana biri bir soru sorsa sanki hiç o dersi i$lememi$ gibi hepsini unutmu$ oluyorum

bu durumdan biktim, acaba bildigini i$e yarayan bir vitamin falan varmi? sizce neden kaynaklanir? benim durumumda olanlar varmi?

bu arad ya$im sadece 25

Arkadaşım yazdıkların hemoglobin eksikiği yani kansızlık sorununa benziyor.Unutkanlığına gelince o da B12 vitamini eksikliğinden oluyor.Toplumda b12 eksikliği çok yaygın iğneyle tedavisi mümkün.Öncelikle bir doktora gidip kanına baktır geçmiş olsun:44:

tahlil yaptirdim canim b12 normal çikti, demir tam sinirda çikti, beyaz kanim az çikti ama onunda kansizlikla alakasi yok galiba

tahlil yaptirdim canim b12 normal çikti, demir tam sinirda çikti, beyaz kanim az çikti ama onunda kansizlikla alakasi yok galiba

Yok canım onunla ilgisi yok.Stres falan da unutkanlığa sebep olabilir aile de var mı genetik yatkınlık alzheimer vb. ?

vallahi ne güzel anlattın.söylemeden geçemedim

Ah canım ya aynı durum bende de var. Aşırı derecede unutkanım. Yoğun stresle alakalı bana kalırsa, birden fazla şey düşünmek zorunda kalınca daha çabuk unutmaya başlıyorsun. Ben uzun zamandır böyleyim.

Geçen sene okulum yüzünden çok stresliydim ve depresyondaydım.Aynı sizin gibiydim unutkanlık,dikkat eksikliği,konsantre sorunu.Stres ve depresyon yüzünden yazın hastalık geçirdim.Kabus gibi bir dönemdi ilaçlar kullandım valla şimdi okulda bitti streste,depresyonda bitti o hallerde bitti.

Bende bu dertlerden şikayetçiyim bugünlerde..
Anneme bişeyler soruyorum 1 saat sonra bi daha soruyorum annem şoka giriyor bazen.. Bazende soruyu sorarken hatırlıyorum ben bunu sormuştum diye..
İzlediğim filmlerdeki (ana) karakterlerin isimlerinide unutmaya başladım ve takığımdır bu konuya ben.. Onu hatırlamam lazım yoksa huzursuz olurum..
Bende doktora gittim herşeyimde normal çıktı hatta kendimi kansız zannederdim senelerdir o bile normalmiş
Bence bol bol hafıza güçlendirici besinler almak lazım.. Doktorda normal diyorsa başka ne yapılacakki zaten..?

bendede var cnm oşeylerden ben çok stresli ve heyecanlı panik biriyim galiba ondan oluyor

ne olacak bizim halimiz

puff puff zor valla zor. Benim son dönemde denemek istediğim bi şey var aslında evde en azından küçük post-it lere unutmamam gereken şeyleri yazayım diyorum. Böylece en azından evde yapmam gerekenleri unutmamış olurum. Ne dersin ?

İStersen şu limon ve sarımsak reçetesini hazırlayıp uygula, birileri anlatmıştı bana eşinde unutkanlık olduğu için hazırlayacaklardi
Şaka yapıyorlar diye eve geldigimde 'Google'dan araştırdım ve ilk sayfasında kadınlar kulubündeki paylaşımını görmüşdum, demek herkez biliyor. Bir bak ve denemeni tafsiye ederim.

canim $imdi ara$tirdim sarimsakli limon suyunu, ve her derde deva oldugunu gördüm

ama Sabah i$e giderken içersem çok kötü kokar yaaa, he birde tansiyonu dü$ük olanlar içmesin demi$ler, benim tansiyonu zaten dü$ük (o kadar tuzlu yedigime ragmen vede çay içmeme ragmen) en son ölçtürdügümde 8 di bunu içersem 5 olur

Ozaman sende akşamları verilen miktardan daha az akşamları kulan, madem ger derde deva, herhalde bi sabahları etkisini gösteriyor değildir:)

mesella sarımsak gercekden herşeyde faydalı, meylerinde gerekdikce cok kullanmaya çalış. Benimde askında tansiyon problemim vardı, hemde cok düşük! Şuanın eskisinden tek varki, nerdeyse butun yemeklerde sarımsak kulanirim, keklik ve kimyon. Bunlarla bir ilgisi varmi bilmiyorum. Unutkanlık bendede var bir süredir ama bu limon ve sarımsak suyunu nedense cok denemek istiyorum, beyin için epey güçlü bir etkisi varmış.

Yada benim denediğim gibi sarımsağı yemeklerde kulan, ben limonunuda eyer misafirim yoksa asla zeytinde yada salatamda kulanmam, tuz bile bulundurmam. Zadece limon, tek fark, ne yazsikki salata pek yapmayız:d Zadece sıvı yemeklerin yanında.

Bunun dışında ne yazsikki pek bir bilgim yok, belki hafıza oyunları beynini güçlendire bilir. Aynı zamanda sitresden uzak dur, kafana bir şey takma, kendini özgür Burak.

Dikkat eksikliği ilkokul çağlarımdan beri korkulu rüyamdır, o zaman anlayamıyorsun tabii, dersi dinleyemezdim mesela? Kafamı veremezdim, aslında sorun konsantre olamamakmış.

Bir şey anlatırken bir an durup sonra sonra diye kalıyorum,ya da bir şey anlatırken asıl anlatacağım konudan çıkıp başka konuya doğru yönelmiş oluyorum sonra da asıl anlatacaığımı unutmuş olup kalıyorum öylece gerisini unutmuş oluyorum.

Birini dinlerken ben dalıp başka bir yere gidiyorum, farkında olmadan sonra fark ediyorum ki karşımdaki hala konuşuyor hemen toparlıyorum kendimi, ama bunlar benim elimde değil maalesef..

bende de vardı bunlar doktora gittim b 12 iğnesi vuruldum düzeldim:))))

hihihihi ayni ben!! sanki ben yazdim!

bende biri konu$urken dinlemiyorum ve sanki birden kendime geliyorum (

birde ben derside dinlemek istemiyorum kalkip bir dolanmak istiyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…