"Unutmak değil ama hatırlamamak mümkün mü?"

The Blowers Daughter

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
815
21
318
İstanbul
Merhaba,
Ağustos ayının başında 6 ay görüştüğüm erkek arkadaşımdan ayrıldım.27 yaşındayım ve o ilk erkek arkadaşımdı.İlişkimi özetlemek gerekirse genellikle tartışmadan ibaretti.Arkadaşım sinirli bir adamdı.Bunu benden saklamadı,yani başta kendini farklı gösterip de sonradan bu huyunu ortaya çıkarmadı.İlişkinin başında ben çok sinirli bir adamım bunu bil istiyorum dedi.Ben de sevgi olduktan sonra ben bu huyunu kabul edebilirim dedim.İşte girdiğimiz kısır döngü de bu iki kelime arasında başladı.O sevgisini benim istediğim kadar belli edemedi ben huysuzlandım.Ben huysuzlandıkça o sinirlendi.Sinirlendikçe sevgisini esirgedi.Hoş ona göre o ilgisini gösteriyordu ama bana göre öyle değildi.

Her neyse ,ağustosun başında çok kötü bir şekilde ayrıldık.Kalbimi çok kırdı en son gün.Ayrılığımızın üzerinden 2 buçuk ay geçti.Hiç aramadı,aramadım.Sevdiğim büyüklerimin aracılığıyla biiryle tanıştırıldım.Aslında eski arkadaşımı tam olarak unutamadığımın farkındaydım.Ama nefret ettiğimi düşünüyordum daha çok.Bu yeni kişiyle bir şeyler olabilme ihtimali arttıkça eski arkadaşım aklımda daha çok dolanmaya başladı.Büyük bir huzursuzluk oluştu içimde.Ben mutlu olursam o olamazsa,yalnızsa,beni bekliyor söyleyemiyorsa düşüncesi beynimi kemirdi durdu.Bu ruh haliyle yeni kişiyle buluştum.Ve yapılıp yapabilecek en kötü şeyi yaptım.Ağlayarak eski arkadaşım hakkında konuştum.Çok durgundum farketti.Neyin var dedi ve anlattım işte ben de.Ama yalan söyleyemezdim.Durgunluğumu üstüne alınıp üzülürdü de.Anlayışla karşıladı beni teselli etti.Gönlü o kadar geniş ki birlikte aşarız bu duygularını dedi,beklerim dedi.Niye üzülesin ki ,niye bekleyesin ki,niye mutsuzluğumu sana bulaştırayım ki dedim?Üzülme benim için dedi.

Ve şimdi ben ne yapacağımı bilemiyorum.O kadar çok ağladım ki şu son 3 gündür gözlerim kurudu artık Onunla buluştuğumuz andan itibaren eski arkadaşımı gördüm heryerde.İnsan traktör fabrikasına bakarken ağlar mı ,ağladım ben.Fabrikanın olduğu yoldan giderek bırakırdı eve beni.Demem o ki buluştuğumuz ilk saniyeden itibaren geldi girdi aramıza .Yani ben koydum onu oraya...

Şimdi siz seviyor musun hala diyeceksiniz.Özlüyorum ama sevgiden mi bilmiyorum.Nefret de ediyorum aslında ilişki süresince beni çok çok çok kırdı.

Siz olsanız ne yapardınız?Ben ne yapmalıyım?

Anlattığın kadar sinirli biri ise ilerde seni daha çok üzme ihtimali var. Sinirli insan zor. Bende öyleyim ordan biliyorum. Sinirlenince gözüm kimseyi,hiçbir şeyi görmez. Yeni tanıştığınız kişi çok anlayışlı birine benziyor. Ona şans verin zamanla eski arkadaşınızı unutursunuz.

Bu kadar dramatize etmeyin olayi. İnsanlar değil 6 ay,6 yillik sevgilisinden ayriliyor. 20-25 senelik esinden ayriliyorda hayatina dönüyor...

Daha cok yeni ayrilik o yuzden hic grcmeyecekmis gibi ama inanin gececek
Onu ozlediginizde size kötü davrandigi anlari getirin akliniza. Ayrilik sebebinizi hatirlayin. Unutmaniza yardimci olacaktir :)

Olur oyle seyler...onu benimsemistin cunku..bu yuzden yeni iliskinede onu ariyorsun..zaman gectikce tabi eger erkek arkadasini seviyorsan bu durum biter ama sevmedigin biriyle birlikteysende o herzaman aklinin kosesinde olcak...benim oyle olmustu...simdi yalnizim ama hala aklimda...dilerim mutlu olursun yeni birlikteliginde

Hatırlamamak mümkün , zaman lazım sadece ...

geçer ya dert etme insanlar deli gibi aşık olduğu kocalarından ayrılıyorlar , yeni tanıştıgınız birine de eski sevgilinizi anlatıp bide ağlayarak saçmalamıssınız, siz hüngür hüngür ağlarken eski sevgiliniz şen şakrak kızın biriyle çoktan sevgili olmuştur bile...

Aşk sevgi değil, saplantı sizinki. Tuhaf bir düşünce yapınız var. Ben mutlu olursam, o olamazsa ne demek. Size ne onun mutluluğu ya da mutsuzluğundan. Çok abartmışsınız.

Yeni tanıştığınız insanla şu saatten sonra olmaz. İlk buluşmada eski sevgilisini anlatan kızdan ona hayır gelmeyeceğini farketmiştir ya da birileri farkettirecektir mutlaka. Sizinle birliktelik yaşasa bile çok problemli bir birlikteliğiniz olur.

cnm anlasılan o ki eskiye ozlem duyuorsun ama eski erkek arkadasın senı cok yıpratmıs. senın degerini bılseydı suan onla beraber olurdun degılmı? demekki hayırlısı böleymıs.. eski eskide kalmıstır. bunu kabullenmelisin. oncelıkle kendıne zaman ve karsındaki cocuga da sans ver. unutma hep sevdigimiz kişiler taraıfından yaralanırız. eski erkek arkadasının senı uzdugu zamanları hatırla.. sen uzulmeye layık birimiydin? tabikide hayır. bız kadınlar hep kendımzıden fazla karsımızdakıne deger veririz ve uzulen bız oluruz.. unutma zamanla alısıcaksın ve hayatına adapte olucaksın...

Valla ayriligin ustunden cok gecmemis.

Bu arada ben de 27 yasindayim ve Agustos un basinda ayni olaylar basima geldi :)

O yuzden kendi yaptiklarimi anlatayim : Acele etmeyin , ben etmiyorum. Kalp bu 6 ayda da iyilesiyor, 1 yilda da. Hemen yeni bir iliskiye baslamaya ihtiyaciniz yok bence, once unutmaya ve kendi basimiza iyi olmaya ihtiyacimiz var. Yani uzulun, aglayin, dibe vurun , gozyaslarini iyice akittiktan sonra insan hayatina devam etmeye hazir oluyor. Siz su anda, ben de , devam etmeye, yeni bir iliskiye hazir degilsiniz. Kafanizda anilar var, kalbiniz hala dolu, hala seviyorsunuz. Ask birdenbire bitmiyor, zamanla soluyor, hemen sevginizin bitmesini beklemeyin.

Simdi, ben soyle yapiyorum : Kesinlikle yeni biriyle olmak gibi bir derdim yok. Olaylarin akisini kadere biraktim. Onume baska biri gelecek , ben de sevicem ama hazir oldugumda. Su an hazir degilim, basima gelenlerden sonra mutsuz olmam da normal zaten. Insan hayatta her zaman mutlu olamiyor, mutsuz olmak gereken anlar da var, ben de onlardan birinin icindeyim. Iyilesme isini dogal akisina yani zamana birakiyorum (ya da gercekten gonlumu hoplatacak birine )

Olaylari akisina birakin. Yeni birinden hoslanmaya hazir olana kadar, kendinizi zorlamayin derim.

icinde umut bitmemis geri doner umudu. ama sana sunu soyleyeyim ki donseydi bu vakte kadar donerdi. seven birak 2 ayi iki gun duramaz ayri ne desek sen icindeki umut bitmeden yapamazsin o da ister bekleyerek ister onun baskasiyla birlikte oldugunu gorup oyle biter

Icindeki sevginin Son cirpinişlari bunlar...
Umarım((

Hatirlamassan unutmus sayilirsin zaten sakin ol
:)

Evet etrafımdaki herkesin görüşü de bu yönde.Ben çok duygusal bir insanım ve bugüne kadar mantığımla adım atmadığım için halledilir bir huy gibi geldi bana.Bir de sinirini yakın bir tarihte yaşadığı çok büyük bir ölüm acısının tetiklediğini düşündüm hep....

Daha çok yeni di mi?Ben de öyle düşünüyorum.Lakin yakın çevrem durumuma üzüldüklerinden olsa gerek düzelmem için biraz da beni ittiler bu ilişkiye.

Onu unutmam için o kadar kötü anım var ki.Ama dediğim gibi yeni bir ilişkiye başlama ihtimalim kötü anıları sildi sanki.Güzel şeyleri hatırlayıp durmaya başladım nedneini bilmediğim şekilde.

İlk buluşmamız olduğu için sevgiden bahsetmek zor ama onu sevme ihtimalim oldukça yüksek.Çok iyi biri her şeyden önce.

Hatırlamamak mümkün , zaman lazım sadece ...

Ya çok uzun sürerse diye öyle korkuyorum ki=(

İyi olmaya çalışacağım inşallah...

Saplantılı olduğum doğru bundan önce de uzun yıllar platonik olarak birini sevmiştim.Üstelik son 5 senesinde hiç görmediğim biriydi.Yüzünü bile unutmuştum...

Evet mutsuzken o da mutsuz olsun istiyorum ama ben mutlu olursam o olmazsa da üzülürüm.Nedeni belki de onu çok yalnız bulduğumdandır.

Kabullenmeye çalışıcam inşallah çok teşekkür ederim.
İlk ilişkim olduğu için biraz fazla sarsıldım ve biraz fazla değer verdim ,anlam yükledim farkındayım .

Sevgim devam ediyor mu kestiremiyorum ben:/ Ben yeni şeylere alışmakta güçlük çeken biriyim.Belki de eski erkek arkadaşım o kadar tanıdık ki kolay geliyor onu düşünmek.Yeni birini tanımak alışmak çok ürkütücü=(

Aslında ben de uzun zaman beklemeyi istemiştim ama istisnasız herkes yeni bir ilişkinin unutturacağını söyledi.Aslına bakarsanız acım dinsin diye de görüşmedim yeni arkadaşımla.Tabi ki birşeyler hissettim.Severim dedim.Severim de ama işte böyle bir ruh haline büründüm üç gündür.

Umarım daha iyi oluruz.

İnşallah umut etmiyorumdur=(Çünkü oldu ki biz birleştik kendimi biliyorum bu seferde bütün kırgınlıklarımın acısını almaya çalışırım cicim aylarıdan sonra.Bu saatten sonra olmaz gibi geliyor...

Ah işte normal bi adam olsa sizin gibi yorumlardım ama çok çok ilginç ve egolu bir adam.En yakın arkadaşıyla küsüp onu özlemesine rağmen ayağına gelmesini bekleyen biri.Böyle bir adama katlanmak zor biliyorum ama onu bu kadar uç noktalara iten şeyin yakın zamanda yaşadığı acı olduğunu düşünüyorum.Bir vurdumduymazlık,boşvermişlik var.

Onun yasi kac?

Yani yeni tanistigin kac yasinda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…