• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unutuluyor mu?

Aşk dünyanın en güzel duygularından biri ama ayrılık acısı fazlaca abartılıyor. Bir zamanlar (2015 yılında) bu konuyu çok araştırmıştım çünkü 3 senelik sevgilimden ayrılıp onu asla unutamayacağımı düşünüyordum. Okuduğum bilimsel makalelerde aşkın aslında beynimizde başladığını öğrendim. Buna bilinçdışı karar veriyormuşuz. Net hatırlamadığım için detay verip uydurmak istemem ancak vücudumuzun salgıladığı hormonlar, doğru yer, doğru zaman vs... milyarlarca insanın yaşadığı dünyada ruh eşimizi bulup evlenme ihtimalimiz ne sence? Herkes nasıl kendi küçük çevresinde çok aşık olabilecek birilerini buluyor? Çünkü aşkı biz yaratıyoruz kendi içimizde. Öyle bir ruh eşi durumu falan yok. Ayrıca yine psikolojik yayınlardan tam olarak hatırlayamadığım bir bilgi; ayrılık acısı dediğimiz şey aslında aylar içerisinde (3-6 ay olabilir) geçiyormuş. Bunun yıllarca sürmesi, "büyük aşk" olarak yorumlanmamalıymıs, bu bizden kaynaklı psikolojik bir problemmiş. Bizim abartmamız yani. Şimdi böyle diyince bu senin acını asla azaltmayacak biliyorum ama kısa bir süre içinde yas tutup hemen atlatman gerektiğini bil. Ben de bir zamanlar senin gibi hissediyordum ama şu an o üzüldüğüm kişi nerde ne yapar bilmem, merak etmem bile. Bir an bile özlemiyorum. Çünkü hayatımda başka biri var. İnsan sadece bir kere aşık olmaz. Ne kadar isterse o kadar aşık olur.

Back