• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ünv.'den Sonra Hayat Var mi?

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Dusunuyorum dusunuyorum universiteden sonra hayatimda eglenceli olabilecegini dusundugum hic bişey yok yani bi olgunlasma monotonlasma oluyomus gibi aklima okul bitince yapilacak guzel seyler gelmiyor yani unv/lise hayati gibi olmazki o kacamaklar heyecanlar gizli bulusmalar vs vs...(yasayamadi)

Lise hayatim umdugum gibi gecmedi berbat bi lise hayatim oldu keza unv hayatim da oyle olacak cok yanlis bi secim yaptim hem ailemin yaninda okuycam tonla kuralla hem de istemedigim okulda olucam bitti yani hayatim mutsuz geldim mutsuz gidiyorum, yalniz geldim yalniz gidiyorum

Giyecegim kiyafeti bile seçme hakkım olmadi, tercih ettigim hayal ettigim istediğim hicbisey olmadi

Hiçbir acimin mukafatini almadim herseye lanet olsun

Aylin Aslimin Olumden Sonra Hayat Var diye bi sarkisi vardi o geldi aklima basligi gorunce :KK48:

Ben de ayni sekilde dusunuyorum aslinda, hatta okul hic bitmesin istiyorum okul bitince hayatimda zaten olmayan eglence bitecekmis gibi geliyor.

Benim de lise hayatim guzel degildi, annem babam cok despottu giyimim kusamim nereye gidecegim sac modelim arkadaslarim hep onlarin istedigi gibi oldu ve hala da oyle. Ama universiteyle birazcik da olsa nefes alabildim.

Neyse universiteyi bitirmis arkadaslar bizi aydinlatir umarim :KK50:

Bi hocamız derdi ki, üniversitedeyken para yoktu, şimdi paramız maaşımız var ama enerjimiz de vaktimiz de yok. Ikisi birden olmuyor siz yine de üniversite hayatınızın kıymetini bilin diyordu.
Niye bunu anlattım bilmiyorum.

Dusunuyorum dusunuyorum universiteden sonra hayatimda eglenceli olabilecegini dusundugum hic bişey yok yani bi olgunlasma monotonlasma oluyomus gibi aklima okul bitince yapilacak guzel seyler gelmiyor yani unv/lise hayati gibi olmazki o kacamaklar heyecanlar gizli bulusmalar vs vs...(yasayamadi)

Lise hayatim umdugum gibi gecmedi berbat bi lise hayatim oldu keza unv hayatim da oyle olacak cok yanlis bi secim yaptim hem ailemin yaninda okuycam tonla kuralla hem de istemedigim okulda olucam bitti yani hayatim mutsuz geldim mutsuz gidiyorum, yalniz geldim yalniz gidiyorum

Giyecegim kiyafeti bile seçme hakkım olmadi, tercih ettigim hayal ettigim istediğim hicbisey olmadi

Hiçbir acimin mukafatini almadim herseye lanet olsun
Etrafında üniversitede anlaştığın gibi arkadaşlar okur iyi dostluklar kurar bide istediğin işi yapıp üstünde istediğin insanla evlenirseeeennn tadından yenmez:KK49::KK50::KK19:

Üniversite sonrası hayatınız, eğlenceniz size bağlı.

İşten eve, evden işe olursanız tabii ki sıkıcı bir hayatınız olur. İşe girerken tek söylediğim şey "çalışmak sosyal hayatımı etkilemeyecek, gerekirse uykusuz kalırım, uyku nasılsa uyunur" idi, çok şükür hala öyle. İstediğimde üşenmem, haftaiçi bile iş çıkışı giderim gideceğim yere. Eğer siz hayatınızı kısıtlamazsanız, okul sonrası hayat da gayet güzel. Üstelik maaşınız var daha ne olsun:KK53:

Aylin Aslimin Olumden Sonra Hayat Var diye bi sarkisi vardi o geldi aklima basligi gorunce :KK48:

Ben de ayni sekilde dusunuyorum aslinda, hatta okul hic bitmesin istiyorum okul bitince hayatimda zaten olmayan eglence bitecekmis gibi geliyor.

Benim de lise hayatim guzel degildi, annem babam cok despottu giyimim kusamim nereye gidecegim sac modelim arkadaslarim hep onlarin istedigi gibi oldu ve hala da oyle. Ama universiteyle birazcik da olsa nefes alabildim.

Neyse universiteyi bitirmis arkadaslar bizi aydinlatir umarim :KK50:

Valla benim de soyle yok canim ben asil unvden sonra ortamimi buldum cok egleniyorum gibi yorumlara ihtiyacim var. Yani hayatın bi yerinden lezzet alalim bi dönemini de insan gibi gecirelim istiyorum
Cok mu sey istiyorum/istiyoruz:KK51:

Kucuklugum hayal kurmakla gecti ama buyuyup hayal kirikliklari yasamaya baslayinca artık ani yasamaya basladim gelecekten umidim, beklentim yok artik

Benim eğlence hayatım üniversiteden sonra başladı.
Lisede zaten ailem katıydı, iftaraa bile izin vermezdi ki gideyim...
Üniversiteyi de ailemin yanında okudum, katı bir de sevgilim vardı, ona bakma, oraya gitme diyenlerden...Okuldan kaçar eve gelirdim yani öyle bir üniversite hayatı yaşadım...
Ne zaman mesleğe atıldım, arkadaşlarımın yanına tatile de gittim, arkadaşlarımla eğlendim, teknolojiye para yatırdım...Hala da üniversite hayatından güzel bir hayat yaşıyorum evli olmama rağmen:)

Hayat asil okul bitince baslayacak diyesim varda, ben de herseye muhalefet mi oluyorum acaba?

Estf. bilakis tesekkur ederim yorum yaptiginiz icin
Evet hayata okul bitince atiliyoruz belki ama dusunuyorum ama hicbir yerde bi guzellik heyecan goremiyorum sadece calisan arada is cikisi is arkadaşlarıyla cay kahve icen ev isi yapan belki ilerde evlenip coluk co

üniversite ortamı dediğiniz şey iki tane piercing takmak, taksim'de sulu bira içmek ya da saçı "üniversiteye yeni başladım ve metal müzik dinliyorum" kızılına boyatmaktan ibaret değil. ha onları da sırası gelince yaparsınız da, özgürlük beyinde başlar. 7-8 lisan bilen, dünyayı gezmiş hocalarım vardı, ağzı açık ayran budalası gibi dinlerdim onları. ne çok şey kattılar bana.

ufkunuzu açan öğretmenleriniz olacak, dünya görüşünüz şekillenecek bir kere. size tavsiyem, üniversiteyi branşıyla ilgili tek makale okumadan bitirmiş biri olmayın, okulun kütüphanesini talan edin, okuyun. bilgiye aç olun. okulu bir yuva hatta kutsal bir mabed olarak görün.

üniversite beyninizi özgürleştirecek, kişiliğinize, algınıza çok şey katacak şayet SİZ isterseniz. hakkıyla okuduğunuzda, her gün yeni yeni bilgiler depoladığınızda, geride kalan ayrıntılar (aileyle yaşama, gece dışarı çıkamama vs.) o kadar basit, o kadar değersiz gelecek ki gözünüze!

Üniversite sonrası hayatınız, eğlenceniz size bağlı.

İşten eve, evden işe olursanız tabii ki sıkıcı bir hayatınız olur. İşe girerken tek söylediğim şey "çalışmak sosyal hayatımı etkilemeyecek, gerekirse uykusuz kalırım, uyku nasılsa uyunur" idi, çok şükür hala öyle. İstediğimde üşenmem, haftaiçi bile iş çıkışı giderim gideceğim yere. Eğer siz hayatınızı kısıtlamazsanız, okul sonrası hayat da gayet güzel. Üstelik maaşınız var daha ne olsun:KK53:
Maas alma, caninin stedigin cuzdaninin yettigi herseyi alabilmek cok guzel orasina lafim yok:-)
Ama iste bu yeterli olmuyor ki o unv. lise hayatinin deli caglarinin verdigi cesaretler ders kirmalar haylazlik etmeler, o komik ama benim hosuma giden lise asiklari yok :) artık herkes evlilik endeksli bakiyor iliskilere daha bi resmiler cunku artik buyumus yaslari gelmis insanlar oluyor kirabilecekleri dersleri de yok ne biliyim.. aklima eglenceli hicbisey gelmiyor :KK42:

Benim eğlence hayatım üniversiteden sonra başladı.
Lisede zaten ailem katıydı, iftaraa bile izin vermezdi ki gideyim...
Üniversiteyi de ailemin yanında okudum, katı bir de sevgilim vardı, ona bakma, oraya gitme diyenlerden...Okuldan kaçar eve gelirdim yani öyle bir üniversite hayatı yaşadım...
Ne zaman mesleğe atıldım, arkadaşlarımın yanına tatile de gittim, arkadaşlarımla eğlendim, teknolojiye para yatırdım...Hala da üniversite hayatından güzel bir hayat yaşıyorum evli olmama rağmen:)

Iste boyle yorumlara ihtiyacim var :KK51:
Ama yine de lisenin üniversitenin verdigi o cilgin haller olmaz ki ogrencilik bambaska bisey derslerden basla sorumluluklar yok, aksam bi evde toplanıp hayattaki hicbir acidan haberleri yokmus gibi verilen partiler o gizli gizli bulusmalar dersi kirmalar zevzeklikler vs yok yani... ben bu kadar cocuksu dusunuyorum bunları yasamak istiyorum cunku hic yasayamadim
:KK61:

Bende üniversitede basladim ailemin belli kurallari vardi hatta ilk gün babam arabayla almisti beni düşün:)

Zamanla 7 de geliyorsam 8e cikardim sonra 9a sonra10 a hop noluyor dediklerinde disarida okusam ruhunuz duymazdi cikar gezer belki yalan söylerdim ama ben size simdi yalan söylemeden sizinde izninizle ve kontrolunuzle biraz su gençliğimi yasamak istiyorum derdim ikna edici laflarla konuşur ignelemeleri takmazdim sonra biraz alistilar.

Ardından ise girdim yeri geldi is yerinde sabahladik yeri geldi 10larda kapattik ve zamanla eve geç girisler normal rutine dondu is sayesinde ve hic yadirgamaz oldular.

Kendi parami kanzandigim icinde sunu yapicam para vs demedigim için kendi basina bireyligimi resmen ilan ettim:) tatilleredee gittim arkadaslarimda da kaldim sadece zamanla:)

benim için hayat asıl ünide sonra başlayacak :KK71::KK71:
hiç bi zaman katı bi ailem olmadı.. lisede rahattım üni hayatımda da rahatım ama imkanlar kısıtlı işte..
kendi kazandıgım parayla hayat yaşamak bi başka olcak şu üni bitse de gitsek :KK71:

Maas alma, caninin stedigin cuzdaninin yettigi herseyi alabilmek cok guzel orasina lafim yok:-)
Ama iste bu yeterli olmuyor ki o unv. lise hayatinin deli caglarinin verdigi cesaretler ders kirmalar haylazlik etmeler, o komik ama benim hosuma giden lise asiklari yok :) artık herkes evlilik endeksli bakiyor iliskilere daha bi resmiler cunku artik buyumus yaslari gelmis insanlar oluyor kirabilecekleri dersleri de yok ne biliyim.. aklima eglenceli hicbisey gelmiyor :KK42:

Senelerdir çalışıyorum. Haftasonları arkadaşlarımla çıkıyorum, ister gündüz ister gece; hatta ikisi birden. Haftaiçi yine canım isterse çıkıyorum.

Şimdi de haftasonları kılıç dersine başladım. Kılıç kullanmayı, kılıç dövüşünü öğreniyorum. Sizce sıkıcı mı? : )

üniversite ortamı dediğiniz şey iki tane piercing takmak, taksim'de sulu bira içmek ya da saçı "üniversiteye yeni başladım ve metal müzik dinliyorum" kızılına boyatmaktan ibaret değil. ha onları da sırası gelince yaparsınız da, özgürlük beyinde başlar. 7-8 lisan bilen, dünyayı gezmiş hocalarım vardı, ağzı açık ayran budalası gibi dinlerdim onları. ne çok şey kattılar bana.

ufkunuzu açan öğretmenleriniz olacak, dünya görüşünüz şekillenecek bir kere. size tavsiyem, üniversiteyi branşıyla ilgili tek makale okumadan bitirmiş biri olmayın, okulun kütüphanesini talan edin, okuyun. bilgiye aç olun. okulu bir yuva hatta kutsal bir mabed olarak görün.

üniversite beyninizi özgürleştirecek, kişiliğinize, algınıza çok şey katacak şayet SİZ isterseniz. hakkıyla okuduğunuzda, her gün yeni yeni bilgiler depoladığınızda, geride kalan ayrıntılar (aileyle yaşama, gece dışarı çıkamama vs.) o kadar basit, o kadar değersiz gelecek ki gözünüze!

Ben sirf iyi bir egitim alabilmek icin hayatimin en guzel caglarini bedel olarak veriyorum taksit taksit. Sizin gibi dusundum ben iyi egitim alacagim! dedim iyi biyerlere gelmek istedim. Ama sonra bi dusundum ee sonra ? Iyi bir egitim aldim super tamam iyi yerlere geldik diyelimki bu beni gururlu yapicak belki de ozguvenli ama mutlu degil. Ben oyle cilginliklar lise unv hayatları yasamadim bu yuzden boyle basit seyleri yasamak istiyorum cevremde gorup özendigim o basit lise unv hayatlarini
Bu hayatlardan kastim da sizin dedikleriniz değil de konum da yazdiklarim gibi bunlari yasayamadim yasayamycam bundan sonra da hayatimi monoton bi sekilde devam ettirecegim gibi

Unutmadan yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum

Eğlenmenin okulla alakası yok ki . Bunun tek nedeni kişinin kendisidir.
Eğlenmeyi her türlü bilmek gerekir. Yeri gelir yalnız başına çıkıp dolaşmak, tek başına çay içmek bile eğlenceli olur.
Karamsar olmayın. Hayat her türlü devam ediyor üniversiteyle sınırlı değil.

Senelerdir çalışıyorum. Haftasonları arkadaşlarımla çıkıyorum, ister gündüz ister gece; hatta ikisi birden. Haftaiçi yine canım isterse çıkıyorum.

Şimdi de haftasonları kılıç dersine başladım. Kılıç kullanmayı, kılıç dövüşünü öğreniyorum. Sizce sıkıcı mı? : )

Bunlar tabiki guzel seyler ama mesela bigun arkadaslarinizla cikip kumsalda oturup sarki söyleyebiliyor musunuz, okulu kırıp arkadaslarinizla festivallere katilabiliyor musunuz, okulun gezisi icin tutulan otobuste tum yol boyunca girgir yapabiliyor musunuz vs vs
Benim bahsettigim boyle ufak basit seyler bunlari yasamayi cok isterdim butun olgunluklardan uzak :)

benim için hayat asıl ünide sonra başlayacak :KK71::KK71:
hiç bi zaman katı bi ailem olmadı.. lisede rahattım üni hayatımda da rahatım ama imkanlar kısıtlı işte..
kendi kazandıgım parayla hayat yaşamak bi başka olcak şu üni bitse de gitsek :KK71:

Keske benim de imkanim kısıtlı ama ailem rahat olsaydi:KK51:
Ilk defa birinin universite bitsede gitsek dedigini duydum genelde kimse bitmesini istemez hatta yuksek lisansa sirf okul hayati bitmesin diye giden tanidiklarim var:KK48:

Back
X