• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ünv.'den Sonra Hayat Var mi?

Dusunuyorum dusunuyorum universiteden sonra hayatimda eglenceli olabilecegini dusundugum hic bişey yok yani bi olgunlasma monotonlasma oluyomus gibi aklima okul bitince yapilacak guzel seyler gelmiyor yani unv/lise hayati gibi olmazki o kacamaklar heyecanlar gizli bulusmalar vs vs...(yasayamadi)

Lise hayatim umdugum gibi gecmedi berbat bi lise hayatim oldu keza unv hayatim da oyle olacak cok yanlis bi secim yaptim hem ailemin yaninda okuycam tonla kuralla hem de istemedigim okulda olucam bitti yani hayatim mutsuz geldim mutsuz gidiyorum, yalniz geldim yalniz gidiyorum

Giyecegim kiyafeti bile seçme hakkım olmadi, tercih ettigim hayal ettigim istediğim hicbisey olmadi

Hiçbir acimin mukafatini almadim herseye lanet olsun
Canimcim sana söyle soyliyeyim. Univden sonra is bulup birkaç yol bekar hayatin olursa daha bile güzel oluyor. Şahsen benim en güzel yillarim Üniv bitince yasadigim bekar birkaç yilim. Ama yalniz yasiyordum, ev arkadasim varkende iyiydi gerçi... Parani kazanınca yeteri kadar, ondan belki de rahatça harciyosun

Eğlenmenin okulla alakası yok ki . Bunun tek nedeni kişinin kendisidir.
Eğlenmeyi her türlü bilmek gerekir. Yeri gelir yalnız başına çıkıp dolaşmak, tek başına çay içmek bile eğlenceli olur.
Karamsar olmayın. Hayat her türlü devam ediyor üniversiteyle sınırlı değil.

Evet doğru soyluyosunuz. Ben eglenmeyi bilmiyorum ya da eglenebilecek arkadaslarim olmadi.. sanirim 2.secenek evet buna eminim çünkü sehirdisindaki kuzenime gittigimde benden mutlusu olmuyor
Buyuzdendir dusundumde universitede illaki bulunurdu böyle insanlar, ama ailemin yanimdayken isterseler dunyanin en eglenceli insanlari olsun bana hicbir yararlari olmayacak..
Unv.den umidim yok artik umarım is hayatimda mutlu olurum, hic umidim yok ama...

Bunlar tabiki guzel seyler ama mesela bigun arkadaslarinizla cikip kumsalda oturup sarki söyleyebiliyor musunuz, okulu kırıp arkadaslarinizla festivallere katilabiliyor musunuz, okulun gezisi icin tutulan otobuste tum yol boyunca girgir yapabiliyor musunuz vs vs
Benim bahsettigim boyle ufak basit seyler bunlari yasamayi cok isterdim butun olgunluklardan uzak :)

Okulu kıramazsınız ama yıllık izin alırsınız : ) Gidersiniz festivalinize.
Hayat maalesef hep üniversite öğrencisi kalmaya müsait değil ama "büyümemek" sizin elinizde.

İki sene önce gece 2-3 gibi sahilde, çimenlerde arkadaşlarımla birdirbir oynayıp halat çekme yarışması yaptık. Sonra arkadaşımla boğuşurken burnum çatladı : ) Çok olgun geliyor muyuz kulağa? Bunlar hep sizin elinizde. Belki mesai saatinde değil ama kendinize ait saatleri istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Yok daha üniversite yeni başlamışken bunlara üzülecekseniz zaten üniversite bittikten sonra sıkıcı bir hayatınız olmasını kendiniz hazırlıyorsunuz demektir : )

Her mesajınızda yaşayamadım yaşayamadım diye tekrar edip duruyorsunuz. Siz geçmişi böyle sorun yaptıkça geleceği de yaşayamayacaksınız. Sonra bir bakmışsınız ki ömür bitmiş. Bence tek sorun sizin yaşayamadığınız eğlence. Neden yaşamaya çalışmıyorsunuz? Üniversite yıllarımı çok güzel geçirdim. Arada bir aklıma geliyor özlüyorum ama şuanki hayatımı da çok eğlenceli yaşadığıma inanıyorum. İki tane çocuğum var. Onlarla bile çok rahat eğlenebiliyorum. Önemli olan eğlenmeyi bilmek. :KK66:

Canimcim sana söyle soyliyeyim. Univden sonra is bulup birkaç yol bekar hayatin olursa daha bile güzel oluyor. Şahsen benim en güzel yillarim Üniv bitince yasadigim bekar birkaç yilim. Ama yalniz yasiyordum, ev arkadasim varkende iyiydi gerçi... Parani kazanınca yeteri kadar, ondan belki de rahatça harciyosun

Öyle mi diyorsunuz, ama oyle lise deki universitedeki gibi hayatin zorluklarindan bi haber hicbiseyi umursamayan eglenceli tipler oluyor mu
Millet akilliya hasret ben deliye, boyle oldu benim icin durum:KK61:

Okulu kıramazsınız ama yıllık izin alırsınız : ) Gidersiniz festivalinize.
Hayat maalesef hep üniversite öğrencisi kalmaya müsait değil ama "büyümemek" sizin elinizde.

İki sene önce gece 2-3 gibi sahilde, çimenlerde arkadaşlarımla birdirbir oynayıp halat çekme yarışması yaptık. Sonra arkadaşımla boğuşurken burnum çatladı : ) Çok olgun geliyor muyuz kulağa? Bunlar hep sizin elinizde. Belki mesai saatinde değil ama kendinize ait saatleri istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Yok daha üniversite yeni başlamışken bunlara üzülecekseniz zaten üniversite bittikten sonra sıkıcı bir hayatınız olmasını kendiniz hazırlıyorsunuz demektir : )

Haha cok iyiymissiniz siz nerden buldunuz oyle ortami, arkadaslari masallah :KK48::nazar:
Biraz olsun beni motive ettiniz gercekten cok tesekkur ediyorum size :KK68:

Iste boyle yorumlara ihtiyacim var :KK51:
Ama yine de lisenin üniversitenin verdigi o cilgin haller olmaz ki ogrencilik bambaska bisey derslerden basla sorumluluklar yok, aksam bi evde toplanıp hayattaki hicbir acidan haberleri yokmus gibi verilen partiler o gizli gizli bulusmalar dersi kirmalar zevzeklikler vs yok yani... ben bu kadar cocuksu dusunuyorum bunları yasamak istiyorum cunku hic yasayamadim
:KK61:
Benim eşim sayesinde şu an daha zevzek şeyler yaşıyorum. Sorumluluğum belki daha fazla ama eve gelip ev toplayıp yemek yapan bir eşim var. İlk defa içtim ve sabaha kadar saçma sapan hallere girdim... videoya çwkmiş izleyip izleyip utanıyorum. Şimdi de motor turu yapacakmışız bir haftalığına nereyi bulursak orada kalıcaz.
Evi istediğim gibi kullanabiliyorum istersem pisliğimde yüzüyorum gık diyen yok çok rahatım şahsen...

Her mesajınızda yaşayamadım yaşayamadım diye tekrar edip duruyorsunuz. Siz geçmişi böyle sorun yaptıkça geleceği de yaşayamayacaksınız. Sonra bir bakmışsınız ki ömür bitmiş. Bence tek sorun sizin yaşayamadığınız eğlence. Neden yaşamaya çalışmıyorsunuz? Üniversite yıllarımı çok güzel geçirdim. Arada bir aklıma geliyor özlüyorum ama şuanki hayatımı da çok eğlenceli yaşadığıma inanıyorum. İki tane çocuğum var. Onlarla bile çok rahat eğlenebiliyorum. Önemli olan eğlenmeyi bilmek. :KK66:

Evet heryerde "yasayamadim" diyorum çünkü yasayamadim.. napiyim.. icimde hep ukte kaldi. Kuzenlerime ozenirdim benden buyuklerdi lise unv hayatlarini onlardan duyardim ozenirdim beklentilerim onlarin yasadiklarini yasayabilmek oldu ama hicbirini "yasayamadim" ve evet bunlarin bana verdiği mutsuzluklar önüme bakmami da engelliyor cunku bu yillarim geri gelmycek telafi etme sansim olmayacakki...

Benim eşim sayesinde şu an daha zevzek şeyler yaşıyorum. Sorumluluğum belki daha fazla ama eve gelip ev toplayıp yemek yapan bir eşim var. İlk defa içtim ve sabaha kadar saçma sapan hallere girdim... videoya çwkmiş izleyip izleyip utanıyorum. Şimdi de motor turu yapacakmışız bir haftalığına nereyi bulursak orada kalıcaz.
Evi istediğim gibi kullanabiliyorum istersem pisliğimde yüzüyorum gık diyen yok çok rahatım şahsen...

Ne guzel umarım bana da nasip olur oyle bir es mumkunse olabildiğince liseli zevzek bisey :KK48: artik biktim etrafimda disi 18 ici 80 olan insanlardan:KK51: ki ben de öyleyim

Allah mutlulugunuzu daim etsin:nazar: tesekkur ederim yorumlariniz icin:KK68:

Evet heryerde "yasayamadim" diyorum çünkü yasayamadim.. napiyim.. icimde hep ukte kaldi. Kuzenlerime ozenirdim benden buyuklerdi lise unv hayatlarini onlardan duyardim ozenirdim beklentilerim onlarin yasadiklarini yasayabilmek oldu ama hicbirini "yasayamadim" ve evet bunlarin bana verdiği mutsuzluklar önüme bakmami da engelliyor cunku bu yillarim geri gelmycek telafi etme sansim olmayacakki...

Bende onu diyorum zaten. Telafisi yok. Geçmişte kaldı. Unutun artık o yılları. Gelecekteki güzel ve mutlu yılları yaşamayı ertelemeyin. Mutlu olmak, eğlenmek kısacası hayatı doya doya yaşamak sizin ellerinizde.

Öyle mi diyorsunuz, ama oyle lise deki universitedeki gibi hayatin zorluklarindan bi haber hicbiseyi umursamayan eglenceli tipler oluyor mu
Millet akilliya hasret ben deliye, boyle oldu benim icin durum:KK61:
Öğrencilerin cebinde parasi olmuyo, istediği gibi giyinip istediği yerlere gidemiyor, istediği aktiviteye katilamiyor. Burak lise yillari cilginligini falan senin yapin buna uygun olsaydi zaten cosardin o donem. Simdi o yillara dinsen yine aynisinolur inanki. Sen univi olabildiğince dolu yasa. Sonrasında is bulup ayri bi şehirde vyassamaya bak. Ben doğuda bir ildeydim ilk is deneyiminde. İzmirden gitmiştim. Etrafında hep benim gibi insanlar vardi vayni meslekten. En güzel yillarimdi' esimlede orda tanistim... Coook güzeldi hersey

Bende onu diyorum zaten. Telafisi yok. Geçmişte kaldı. Unutun artık o yılları. Gelecekteki güzel ve mutlu yılları yaşamayı ertelemeyin. Mutlu olmak, eğlenmek kısacası hayatı doya doya yaşamak sizin ellerinizde.

Dogru diyosunuz, onumde 5 yillik bi unv hayatim var pek umidim yok okuldan ama dediklerinizi hatirlayip kendi yolumu cizmeye calisicam. Tesekkur ederim yorumunuz icin:KK36:

canım ben de ailemin yanında üni okuyorum ama emin ol lise gibi olmuyor artık onlarda duvarlarını kırmış oluyor ve gezmene tozmana izin veriyor sıkma sen canını yani

Öğrencilerin cebinde parasi olmuyo, istediği gibi giyinip istediği yerlere gidemiyor, istediği aktiviteye katilamiyor. Burak lise yillari cilginligini falan senin yapin buna uygun olsaydi zaten cosardin o donem. Simdi o yillara dinsen yine aynisinolur inanki. Sen univi olabildiğince dolu yasa. Sonrasında is bulup ayri bi şehirde vyassamaya bak. Ben doğuda bir ildeydim ilk is deneyiminde. İzmirden gitmiştim. Etrafında hep benim gibi insanlar vardi vayni meslekten. En güzel yillarimdi' esimlede orda tanistim... Coook güzeldi hersey

Zaten ayaklarımin üzerinde durmaya bi basliyim ilk isim aile yanindan olabildigince uzaklasmak olucak valla, aileyle hicbir sey olmuyor ozgurlugun tadini alamiyoruz...
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin biraz olsun moral buldum:KK36:

canım ben de ailemin yanında üni okuyorum ama emin ol lise gibi olmuyor artık onlarda duvarlarını kırmış oluyor ve gezmene tozmana izin veriyor sıkma sen canını yani

Yani muhakak ki daha farkli olur liseden ama simdi ailesinden uzakla tek baslarina yasayan arkadaslarim var mesela duyuyorum yasadiklarini, simdi onlarinki gibi de olmazki:KK43: saat sinirlari kiyafet sinirlari mekan sinirlari... ailem biraz baskici herseyde hissedebiliyorum baskilarini ahh ahh cok buyuk hata yaptim bu sehri yazmakla:KK61:

Back
X