Merhaba, 4 yıl önce hpv geçirdim siğil tedavisi oldum ve aşımı yaptırdım. O zamandan beri mantar enfeksiyonu ile uğraşıyorum önceleri beyaz sonra açık sarı şeklindeydi her gittiğimde dr ilaç fitil yazıp gönderdi. Sürekli takip halindeyim çünkü POCs tanılıyım ve 2 yıl önce çikolata kistim vardı doğum kontrol ilacı kullandım bir sene ve gitti minik kistim. Geçen sene ekim ayında şiddetli kaşıntı yüzünden 2 ayda 4 5 kere kadın doğumcıya gittim ve mantar yüzünden ilaç kullandım. Ocak ayında kasık ağrım oldu 4 5 gün sürdü devam ederse gidicektim Dr ama yumurtlama ağrsıı sandığım için gitmedim. Mayıs ayında inanılmaz bir kasık ağrısı başladı sanki adet olacakmışım gibi bir ağrı hemen Dr gittim ve test yapıldı Ureaplasma+Gardenella çıktı lanet olsun ki o zamana kadar bana uygulanan her tedavi aslında yanlışmış ve hiç bir Dr da böyle bir şey olacağını söylemedi bana sürekli mantar bu önemli değil deyip yolladı. (Bu 4 sene içinde iki kere sen smer yaptırdım normal çıktı.) yaşım 24 ve hpv tip testi henüz yaptırmamıştım en son gittiğim dr yaptı sağolsun çünkü karşılayacak gücüm yok.
Flgly +monodoks 2 kere kullandım geçmedi ağrım Dr gittim bizden kaynaklı değil deyip beni - ortopedi - genel cerrahi - enfeksiyon-ürolojiye yolladı hepsine gittim ve hepsi de normal çıktı. Tekrar gittim ilaç yazmadı sonra
Azitro?+monodoks kullamdım geçmedi
Sonra üniversitede bir hocaya gittim oritrosid içerikli SINERAL 500 MG FILM KAPLI TABLET (10 TABLET) ve monodoks yazdı ağrımı biraz geçirdi bir hafta falan ağrım olmadı sonra tekrar başladı tekrar yazdı içtim bir hafta oluyor bitireli ve ağrım tekrar başladı.
Okumadığım Makale içerik kalmadı bu ureaplasma hpv ve gardenella ile bulunabiliyormuş ve uzun yıllar hiç bir belirti vermenden kalıp çoğalabiliyor kısırlığa sebep oluyor. Ve erkekte hiç belirti vermiyor genel olarak.
Hpv yaşayanların kesinlikle bu testi yaptırması gerek.!!!
Hala ağrılarım var haftaya bir hocadan yine sıra alacağım bu üç dört ay içinde 5 kere antibiyotik kullandım geçemedi.
Şuan vimesa diye bir probiyotik içiyorum +omga3 sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.
Yurtdışında bu hastalığı yaşayan bir kadın instagramda nac (doğal biyofilm bozucu diye geçiyor ülkemizde eczanede satışı yok) ve probiyotik kullanıyormuş . onun da anladığım kadarıyla şikayeti idrarda yanma ve akıntı.
Çoğu kadına yanlış tedavi uygulanıyor sistisit sanılıyor ve yıllarca ağrı ile mücadele ediyor.
Sistisit yaşayan ve tedavisine cevap alamayan kadınların da yaptırması gerek bu testi bence.
Reddit de bu konu ile açılmış başlık ve forumlar var oraya da yazıcağım ama genel olarak dünyadaki kadın doğumcular bunu mantar vs ile karıştırıp önemsemiyor ve hastalar daha çok hasta oluyorlar saçmalığa bakın. Bakteri o kadar ilerliyor ki sürekli ağrıya neden oluyor ve tedavi edilemez hale geliyor normalde belkide 4 sene önce bu test yapılsa 1 haftada geçecek şeyden bahsediyorum.
Amerikada birsürü farklı alt türleri de kapsayan testler yapılıyormuş bu da tedavi sürecini nokta atışı şeklinde ilerlemesini sağlıyor + farklı probiyotikler var ve borikasitli fitillere ulaşım daha kolay. Ve yanlış anlamadıysam zeytin yaprağı ekstresi olan kapsül forumda takviye edici gıdanın iyi gelebidiğini yazıyordu ben turna yemişli probiyotik kullanıyorum şu an daha denemedim.
--Ben antibiyogram testi de yaptırmak istedim ama idrarımda üreme olmadığı için yaptıramadım. İdrarında üreme olanlar mutlaka yaptırsın.
Benim gibi 4 5 defa antibiyotik kullanıp bu durumu atlatan ya da atlatamayanlar var mı??? Eğer atlattıysanız nasıl yendiniz bu durumu lütfen yardım edin. Mesaj atıp iletişime geçin lütfen.