Ureaplasma urealyticum

mariaMarusi

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2023
8
0
6
23
Herkese merhaba.
23 yaşındayım. Hiçbir cinsel ilişkim olmadı. Ama tualetlere dikkatsizce oturmuş olabilirim. Ureaplasma urealyticum çıktı bende çok yanma vardı idrarda. Tualetten çok düşük ihtimal kapılıyomuş genellikle cinsellikle bulaşıyor.Neyse Dr. En son cinsel hastalık testi yapalım dedi belki bir şey kapmışsındır diye bir baktık bu bakteri çıktı. 2 hafta tetradox kullandım ama okudum ki 2 antibiyotik ard arda kullanılmalıymış örnek,tetradox+azitro veya tetradox+cipro gibi. Neyse şimdi ben cipro veya moxifloxacin kullanmam gerekirse inatçı bakteriymiş ondan güçlü antibiyorik lazımmış ama cipro moxi falan sakat bırakıyomuş diye okudum hep insanları.Bu antibiyotikleri sağ sağlim kullanan veya başına sakatlık gelen var mı ? Çok korkuyorum. Başıma nasıl geldi bir anda böyle bir şey durup dururken anlamadım. Bir diğer soru da bu bakteri sürekli tekrarlıyormuş. Siz bunu test yaptırıp pozitif sonuç alarak mı gördünüz yoksa semptomlardan yola çıkarak mı ? Böyle bana tarihleriyle hangi ilacı kullandı ne yaptı şeklinde açıklar mısınız ? Yoksa kafayı yicem … hatta tedavi olmadığım için belki kısır kaldım onu bile bilmiyorum bana hamile olan veya bu hastalıkla uğraşan veya atlatmış birileri varsa ulaşabilir mi ?

Sezeryan olcak nabzım yükseldiği için üreaplasmada sezeryan olman gerekir normal doğumda bebeğe geçer hatta mantar enfeksiyonu bile bebeğe geçiyor

Güzel dilekleriniz için tşkr ederim. Antibiyotik kullanmayın ben antibiyotikler yüzünden bu hale geldim hastanede yatıorum. Doktorların sizi korkutmalarına izin vermeyin ama sezeryan olmanız gerekir diğer türlü bebeğin ağzında pamukcuk falan çıkıyor mikrop kapabilir üreaplasma çok tehlikeli bağışıklığı olan bir bakteri

ben yurtdışında yasiyorum. Doktorum bisey demedi bana hic test bile istememisti belirtim olmadigi icin ben zorla yaptırdım. Antibiyotik o da onermiyor kesinlikle. Simdilik tedavi icin sadece fitil vermis ama onun da cok etkisinin olacagina pek inanmiyorum. Hayirlisi ne ise o da olsun InsAllah. Tabii eger enfeksion doguma kadar gecmezse mecbur sezeryan baska yolu yok.
(Oysaki normal dogum hep istiyordum:))

Ben hiç fitil kullanmadım cnm o konuyu bilmiyorum ama antibiyotik sakın kullanma zaten avrupada vermezler biliyorum.. çok geçmiş olsun allah şifa versin

Ben hiç fitil kullanmadım cnm o konuyu bilmiyorum ama antibiyotik sakın kullanma zaten avrupada vermezler biliyorum.. çok geçmiş olsun allah şifa versin
Yok canim kullanmam hele hamileyken hic kullanmam:)
Evet antibiyotik recetesiz vermiyorlar. Esim icin zar zor doktordan yazirarak aldim o tedavi olsun gecsin ondan.
Sag ol canim
Sana da kolay ve saglikli bir dogum dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…