• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ürtiker hastalığı

handemersin

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
16
Tam 3 senedir çok zorlu bir dönemden geçiyorum annemin kanser olduğunu öğrenmek ardından doktorun 3 ay ömür vermesi bu süreçte 10 aylık bir bebeğimin olması onu büyütmek annemin hastalık süreci ve ölümü aşılmak bu süreçte vücudumda belli zamanlarda sanki biri beni çırmalamış yada bir sürüngen yürümüş ve şişmiş gibi kırmızı belirtiler oluyordu ve inanılmaz kaşıntı oluyordu ara ara oluyor ve her seferinde bölge değişiyordu birçok doktora gittim stresten ürtiker olmuşsun dddi artık dayanamıyorum bir bakmışsın 20 gün hiç olmuyor bir bakmışsın hergün oluyor yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba ??? lütfen yardımcı olun

Başınız sağ olsun, genelde stresten kaynaklanıyor. Ben çok çektim. Boşanınca geçti benimki şaka gibi. Atak dönemimde c. İle başlayan antihistaminik bi ilaç kullanıyordum kesiyordu kaşıntıyi . Cok ilaç denedim sadece bu işe yaradı. Siz de doktor kontrolünde baska ilaçlar deneyin

Başınız sağ olsun, genelde stresten kaynaklanıyor. Ben çok çektim. Boşanınca geçti benimki şaka gibi. Atak dönemimde c. İle başlayan antihistaminik bi ilaç kullanıyordum kesiyordu kaşıntıyi . Cok ilaç denedim sadece bu işe yaradı. Siz de doktor kontrolünde baska ilaçlar deneyin
çok teşekkür ederim doktor gittim araştırma hastanesinde ama sadece bildiğimiz bir alerji ilaçı verdi işe yaramıyor ama bence

Benim oğlumda bebekken çıktı.mesela bacağında gördüğümüz ürtiker yok oluyor vücudun başka kısmında beliriyordu alerji ilacı kullandık geçti bir iki kez tekrarladı şu an yok.sizin yaşadığınız stres bunu tetikliyor muhtemelen belki psikolojik destek almanız işe yarar yada tetikleyen yiyecek , içecek varsa onu tespit edip kurtulabilirsiniz bı de benim gözlemlediğim sıcak nemli ortama maruz kalmak tetikliyor bu hastalığı

Kronik değilse bir ara atak yaşayıp sonra tamamen gitmesi mümkün. Kronik ise bir eğitim araştırma hastanesinin immünoloji doktoru kesinlikle görmeli. Babam da bu illetten muzdarip onunki kronik geçmiyor yani. Başlıca sebebi stres yaptirmadigimiz test kalmadı bu durum için ama sebebini bulamıyor doktorlar. Çünkü kesin bir sebebi de yok. Fakat gözlemlerime göre en büyük sebebi stres. Babamın ki de öyle çıkıyor. Şuan haplar fayda etmeyince doktorumuz 3 doz olmak üzre iğneye başladı. Aşırı baharatlı kabuklu şeyler de tetikliyor uzak durun. Stres yapmayın mutlaka immünoloji doktoruna görünün geçmiş olsun

çok teşekkür ederim doktor gittim araştırma hastanesinde ama sadece bildiğimiz bir alerji ilaçı verdi işe yaramıyor ama bence
Aynı doktora gitmeye devam et basamaklı bir tedavi uygulanır kronik ürtikerde.

Bende yaşadım ve atlattım şükür. Benim ilki belli değildi sebebi yok dedi doktor. Stres olabilir diyordu, evlendikten sonra coştu. Evlenmeden önce iğneyle bırakma aşamasına gelmiştim halbuki. Boşanınca geçti.
Ama boşanmadan önce kanayana kadar kaşıdığımı bilirim. Kullanmadığım ilaç iğne kalmamıştı ve etki etmiyordu.
Hayatımdaki kimyasalları, plastiktir, düzensiz ve jarışık yeme alışkanlıklarını da bıraktım. Onlarında etkisi olduğunu düşünüyorum. Allah şifa versin, çok zor.

Alerjik urtikerim var. Akut urtiker olarak baslayip daha sonra kronik alerjik urtikere dönüştü. Alerjiyi tetikleyen seyi bulana kadar 7-8 ay kaşımaktan her yerim yaraydi.

Alerji ve immunoloji uzmaniyla gorusun. Direkt randevu alamazsiniz, yeşil alan acilmasi gerekir.

Herkese iyi gelen ilac farkli oluyor. Ben atak basladiginda kendi kendine gecmezse D.... aliyorum, hayatimi kurtariyor.

Psikiyatrist ile de görüşün yanına ilave ilaç ekleyebilir. Bana cildiye vermişti, zona geçirdiğimde eklemişti, çok rahatlamıştım. Şimdi de farklı cild sorunlarım var sivilce ve kaşıntılı kuruluk ilaç başladık bakalım

Alerjik urtikerim var. Akut urtiker olarak baslayip daha sonra kronik alerjik urtikere dönüştü. Alerjiyi tetikleyen seyi bulana kadar 7-8 ay kaşımaktan her yerim yaraydi.

Alerji ve immunoloji uzmaniyla gorusun. Direkt randevu alamazsiniz, yeşil alan acilmasi gerekir.

Herkese iyi gelen ilac farkli oluyor. Ben atak basladiginda kendi kendine gecmezse D.... aliyorum, hayatimi kurtariyor.
Buldunuz mu? Ben bulamıyorum. Halbuki bir çok gıdayı kestim, sırtım ve bacaklarım sorunlu kaşınıyor

Buldunuz mu? Ben bulamıyorum. Halbuki bir çok gıdayı kestim, sırtım ve bacaklarım sorunlu kaşınıyor
Kedi 🤦🏻‍♀️ ki benim uc kedim var, nasil zorlandigimi düşünün.
Mumkun olduğunca az temasta olacagim sekilde duzenledik hayatimizi. Uc bes dakikalık kisa temaslar etkilemiyor ama daha uzun süre maruz kalirsam on dakika sonra kabarip kasinmaya basliyorum. Kasinmaya basladigim an tutuyorum kendimi, cunku yolarcasina kaşınıyorum ve daha da artiyor, ilacsiz gecmiyor. Biraz kendimi tutup kasinmazsam ve kedilerden uzaklaşırsam sönüyor.

Vucut cok ilginc bir sey gercekten. 10 yillik kedime artik tahammul edemedigine karar vermis kendi kendine🤦🏻‍♀️

Kedi 🤦🏻‍♀️ ki benim uc kedim var, nasil zorlandigimi düşünün.
Mumkun olduğunca az temasta olacagim sekilde duzenledik hayatimizi. Uc bes dakikalık kisa temaslar etkilemiyor ama daha uzun süre maruz kalirsam on dakika sonra kabarip kasinmaya basliyorum. Kasinmaya basladigim an tutuyorum kendimi, cunku yolarcasina kaşınıyorum ve daha da artiyor, ilacsiz gecmiyor. Biraz kendimi tutup kasinmazsam ve kedilerden uzaklaşırsam sönüyor.

Vucut cok ilginc bir sey gercekten. 10 yillik kedime artik tahammul edemedigine karar vermis kendi kendine🤦🏻‍♀️
Kıyamam geçmiş olsun. Öz evladına alerji gibi birşey… Kedi köpeğe alerjim var ama astımı tetikliyor. Benimki Temasa bağlı değil galiba, yediklerim muhtemelen ama bulamadım.

Back
X