• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Usandım artık :(

miscloysea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
189
29
43
Kızlar ben sürekli takıntı yapıyorum şöyle anlatayım;
mesela yürüyorum veya başka bir işle meşgulüm yada herhangi bir zaman
aklıma benim düşünmediğim ama farklı düşünceler geliyo ve on o düşüncenin geldiği
zaman yaptığım hareketi tekrarlıyorum yani o düşüncenin geldiği saniyeyi tekrar yapıyorum..
ve sürekli gülünce 2 baş parmağımı yanağıma götürüyorum öyle gülüyorum.
başka bir takıntıda mesela kırıcı şeyler söylemesem bile bana kırıcı gibi geliyo ve sürekli 'özürdilerim, affetin mi ? '
kelimesini kullanıyorum bıktım artık napmalıyım ? ne yapsam da geçmiyor yapmayacağım diye birsürü yemin ettim
yinede yaptım bıktım artık :5:

herseyi çok düşünüp tekrar ettiğiniz için oluyordur. bayanların çoğu öyledir bi olayı sabah aksam düşünür,düşünürken istemsiz olarak hareket ederler. düşünmemeye çalış :) o kelimeyi kullanmamak için uğraş arkadaslarınıda söyle seni uyarsınlar. bir zaman sonra kullanmayı bırakacaksın

:( her neyi takıyorsan her neyi tekrarlıyorsan bir an önce son ver sonra çok kötü oluyor :50: okb başlangıcındasın
bir an önce doktora görünmelisin....

Ay şaşkınım şuan :53:
Konun ilgimi çekti bakayım dedim.
Bunların bazıları bende de var.
Mesela kapıyı 1 defa kilitledim diyelim.
İçimden bir ses 2ci kilidi de çevir yoksa başına çok kötü şeyler gelicek der gider çeviririm.
Yada bazen biryere dokunma ihtiyacı hissederim, 4e kadar sayarım.
Saymazsam kötü birşey olucak gibi gelir.
Genelde yalnızken oluyor korktuğum için ama bilemedim okb böyle birşey mi acaba?
Bilen var mı?
:26:

Psıkıyatrıste gitmelisin. Psikolog degıl ama. Psikologlar anti depresan verir geçer.

yanlış bilgi vermeyin lütfen psikolog kesinlikle ilaçlı tedavi etmez zira böyle bir yetkiside yok zaten psikiyatri servisi ilaçlı tedavi yapar gerek duyduğunda. bence önce psikologa görünmelisiniz emin olun sizin ki gibi binlerce vaka ile karşılaşmıştır onlar zaten bi sonuç alamazsanız psikiyatriye gitmenizi söylerler size.:49:

İçimden bir ses 2ci kilidi de çevir yoksa başına çok kötü şeyler gelicek der gider çeviririm.
Genelde yalnızken oluyor korktuğum için ama bilemedim okb böyle birşey mi acaba?
Bilen var mı?

Evet benim de dokunma takıntım vardı duvarlara parmağımla dokunurdum
ama o geçti şimdi böyle başladı herkesin ayrı bir takıntısı var şaşırdım :26:

herseyi çok düşünüp tekrar ettiğiniz için oluyordur. bayanların çoğu öyledir bi olayı sabah aksam düşünür,düşünürken istemsiz olarak hareket ederler. düşünmemeye çalış :) o kelimeyi kullanmamak için uğraş arkadaslarınıda söyle seni uyarsınlar. bir zaman sonra kullanmayı bırakacaksın

Ne yaptıysam olmuyor en son çare dediğiniz gibi psikiyatrist'e görünmek :/
sadece bu değil geçen senede böyle takıntılarım vardı biter yenisi gelir ...

Kötü oluyor derken ? bilginiz varsa söylermisiniz merak ettim :44:

Küçücük şeylerle başlıyor takıntılar örneğin elim kirlendi gidip elimi yıkayayım yok temizlenmedi bir daha yıkayayım ya da ocakları açık unuttum mu acaba gidip bakayım tekrar tekrar. En sonunda hayatını etkileyecek boyutta şeyleri takıyor oluyorsun, ve bunu geçiştirmek için tekrar tekrar rutinlerini yapıyorsun :( Sen okb yi bi araştır bence :31:

Bilen var mı?

evet öyle bişey umursamamaya çalışın yoksa ilerler :50:

Bugün bırakmaya başliyacağım hadi bakalım neler olacak :51:
eğer baktım olmuyo bırakamıyorum psikiyatr a gideceğim..
allah size de yardım etsin gerçekten takıntı çok kötüdür..

Bilen var mı?

vesvese bunlar ya takılmayın atın beynınızden
üstüne gidin

Kızlar ben sürekli takıntı yapıyorum şöyle anlatayım;
mesela yürüyorum veya başka bir işle meşgulüm yada herhangi bir zaman
aklıma benim düşünmediğim ama farklı düşünceler geliyo ve on o düşüncenin geldiği
zaman yaptığım hareketi tekrarlıyorum yani o düşüncenin geldiği saniyeyi tekrar yapıyorum..
ve sürekli gülünce 2 baş parmağımı yanağıma götürüyorum öyle gülüyorum.
başka bir takıntıda mesela kırıcı şeyler söylemesem bile bana kırıcı gibi geliyo ve sürekli 'özürdilerim, affetin mi ? '
kelimesini kullanıyorum bıktım artık napmalıyım ? ne yapsam da geçmiyor yapmayacağım diye birsürü yemin ettim
yinede yaptım bıktım artık :5:

Bende de boyle bir sey vardi, hala var ama şimdi daha da azaldi. Mesela yolda yuruyorum bir tas görüyorum ayagimla vurmam gerekiyo buna diyorum ama gecip gidiyorum ya, yapmazsam bi sey olacakmis diye dusunup geri dönüp o tasa vuruyorum. Bu bi ornek. Bi kac sene önce cok artmıştı delirdigimi falan saniyodum. Sonra sonra azaldi. Bazen yine o hale geliyorum geçiyo kolaylik versin insan cildiracak gibi oluyo.

Bende de boyle bir sey vardi, hala var ama şimdi daha da azaldi. Mesela yolda yuruyorum bir tas görüyorum ayagimla vurmam gerekiyo buna diyorum ama gecip gidiyorum ya, yapmazsam bi sey olacakmis diye dusunup geri dönüp o tasa vuruyorum. Bu bi ornek. Bi kac sene önce cok artmıştı delirdigimi falan saniyodum. Sonra sonra azaldi. Bazen yine o hale geliyorum geçiyo kolaylik versin insan cildiracak gibi oluyo.

Evet ya aynen insan çıldıracakmış gibi oluyor.. mesela ocağım altını iki kez kontrol edip
kapatıyorum içeri kahve içmeye gidiyorum yine gidip ocağa bakasım geliyo
sanki bakmasam sorunmuş gibi geliyor ..

Küçücük şeylerle başlıyor takıntılar örneğin elim kirlendi gidip elimi yıkayayım yok temizlenmedi bir daha yıkayayım ya da ocakları açık unuttum mu acaba gidip bakayım tekrar tekrar. En sonunda hayatını etkileyecek boyutta şeyleri takıyor oluyorsun, ve bunu geçiştirmek için tekrar tekrar rutinlerini yapıyorsun :( Sen okb yi bi araştır bence :31:

Geçen ocak açık kalmış alarm öttü.
O günden beri ocak kontrolu başladı bende.
Kapattığımı biliyorum ama yok ille gidip bakıcam.
Yataktan kalkıp bakıyorum tekrar.
Dün heryeri kontrol edip çıkmama rağmen,
akşam arkadaşımda kalamadım.
Ya yangın çıkarsa, biri girerse diye gece 12de kalkıp koşa koşa eve geldim :5:

Bugün bırakmaya başliyacağım hadi bakalım neler olacak :51:
eğer baktım olmuyo bırakamıyorum psikiyatr a gideceğim..
allah size de yardım etsin gerçekten takıntı çok kötüdür..

Konunu okuduğumdan beri bende epey araştırdım ve bırakmaya karar verdim.
Hadi bakalım nolcak :26:
Mutlaka haber ver banada gelişmeleri olurmu?

Aynen ya.
Mesela kapı aralık kalmış. Kapatmazsam çok kötü şeyler olucakmış gibi geliyor.
Hayır diyorum içimden ama o kapıyı kapatana kadar boğuluyor gibi oluyorum.
Kapayınca rahatlıyorum :26:

Son düzenleme:
Back
X