Usg' de ense kalınlığı tespit edildi :(

minimouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
48
2
96
Merhaba arkadaşlar, 2 tane düşükten sonra 3. bebeğimize sevinirken, dün ultrason da ense kalınlığı ölçümü 4,9 tespit edildi.Eşimle dağıldık.. Doktorum perinatologa yönlendirdi..artık cvs, amniyosentez ne gerekiyorsa yaptırıcaz da bu durumda olup sonraki tetkiklerin normal çıktığı durumlar var mı? Biraz umut ve güce ihtiyacımız var :(

Böyle bi durumla karşılaşmadık ama başka bi doktora daha gidin bir hafta sonra bence. Yanılma payı vardır. Bende şöyle bi örnek vereyim aynı olmasa da bu ülkedeki bazı insanların nasıl işlerini düzgün yapmadıklarını dair bi küçük bi yazı olmuş olur. Benim şuanda 2 aylık kızım var saglik ocaginda 2. topuk kanı alındığında bebegin topugunu biraz fazla zorladı aynı topuktan 2 kez deldi kan alabilmek için. Nedenini sorduğumda sunduğu cevap çok komikti " gidiklaniyor o yüzden. " neyse dedim. 1,2 hafta sonra bi telefon. Bebeğinizin topuk kanını tekrar aldirmaniz gerekiyor. Neden ? PKU değeri yüksek çıkmış. Haydaaaaaa, büyük bi yıkıntı oldu bizim için. Tekrar aldırıp araştırdık. Gerektiğinde yani belli bi değerin üstünde çıkarsa Anne sütünü kesiyolardi. Ve ömür boyunca proteinli beslenemicek diyete giricekti. Sucugun, dondurmanın, cikolatanin tadını bilmeyecekti. Hep özel mamalarla. Neyse o anki halimi düşünsenize kirkimiz çıkmamış, psikolojim alt üst. Bebegimin gülüşüne dayanamıyorum. Neyse 2. Topuk kanı aldirdigimizda annem sordu "hemşire hanım hiç yanılma payı yok mu ?" Cevap " Hiç yok bunlar laboratuvarda inceleniyor."
Ölüm gibi 2 hafta bekledik. Ben yine emzirmeye devam ettim. Bi de ufak bi problem yaşadık sağlık bakanlığını arayıp küçük bi dilekçeyle şikayette bulunduk herneyse. Testlerimizi peşinde kosturdugumuz için aldık. Sonuç tabi ki pozitif :) kafasız kadın, duygusuz kadın. Neden lohusa kadına soğuk bir sekilde " hiç ihtimal yok " dedin ki. Demek ki ihtimal varmış. Hayatım boyunca unutmicam o ses tonunu ve bebegimin seni yanıltışını. Sağlık ocağı mızı değiştirdik bu olaydan sonra. Sizde sıkmayın canınızı bi yere daha götürün, her zaman bir ihtimal vardır.

Merhaba arkadaşlar, 2 tane düşükten sonra 3. bebeğimize sevinirken, dün ultrason da ense kalınlığı ölçümü 4,9 tespit edildi.Eşimle dağıldık.. Doktorum perinatologa yönlendirdi..artık cvs, amniyosentez ne gerekiyorsa yaptırıcaz da bu durumda olup sonraki tetkiklerin normal çıktığı durumlar var mı? Biraz umut ve güce ihtiyacımız var :KK43:
amniyosenez yerine pahalı ama tehlikesiz bir yöntem varmış. Adını bilmiyorum ama. Amniyosentrzde düşük riski var, belki biliyorsunuz . downlu deyip de sapasağlam dogan bir sürü bebek var.

Merhaba arkadaşlar, 2 tane düşükten sonra 3. bebeğimize sevinirken, dün ultrason da ense kalınlığı ölçümü 4,9 tespit edildi.Eşimle dağıldık.. Doktorum perinatologa yönlendirdi..artık cvs, amniyosentez ne gerekiyorsa yaptırıcaz da bu durumda olup sonraki tetkiklerin normal çıktığı durumlar var mı? Biraz umut ve güce ihtiyacımız var :KK43:

Tabi ki var güçlü olun :)
Size direk bir Prof perinatologun attığı mailden bir kısmını paylaşıyorum.
"CVS ile kromozom sonuçları normal ve sonrasındaki (14-16 hafta, 20 hafta ve 22-24 haftalarda) ayrıntılı ultrason ve fetal ekokardiyografilerde hiç bir sorun saptanmıyor, ense kalınlığı ilgili hafta için normal değere dönüyor ve tabi bebek 22-24 haftaya gelindiğinde canlı ve normal büyümesini gösteriyor ise, sağlıklı bebek oranı %95 üzerinde. " diyor. Bu testleri yaptırıp sonuçları iyi aldıktan sonra bebeğinizin sağlıklı doğma olasılığı %95 :emir_bebek::KK71:

Ultrason ölcümlerinde hatalar olabiliyor. Değişimler olabiliyor. İlk önceliginiz uzman bir radyolog ya da perinatolog bulmak. Radyolog ve perinatalog arasındaki fark şu perinatologlar allahın emri gibi amniyosentez ve diger tetkikleri istiyorlar. Bir de ultrason denilen aletin kullanımında daha ehiller. Bizim dönüm noktamız gittigimiz radyoloğun isinin ehli olması ve insan iliskilerinden iyi anlaması idi. Raporun sonunda şu yazıyor zaten her şey normalse, ayrıntılı usg mozaizm bulgularının %95 ini eler.
Eğer durumunuz müsaitse 1500-2000 tl civarı anneden alınan bir tüple yapılan fetal dna analizi var. Dogruluk oranı yizde doksanlarda o süpheli cıkarsa amniyosentez deneyin. Harmony,nifty... Bir dolu cesidi var. Ben nifty yaptırdım. Ankara da laboratuarı da var. Gecen bayrama ragmen yedi günde sonuc teslim ettiler. Doktorum da bu kötü çıkarsa amniyosentez yapıyoruz zatwn demişti.

Sonuç itibariyle usg sonucu cvs te de doğrulandı.bebekte ileri düzeyde down sendromu varmış :( kalbi durmuş ama.bize bir karar verme zorunluğu kalmadı.alındı bebek düşürüldü daha doğrusu. Zor günlerdi bir yıldan fazla zaman geçti sağlıklı bir oğlum var şimdi çok şükür.forumlarda çok rastlıyorum risk görülüp de aman yoktur falanca tanıdığımda da çıktı risk ama sağlıklı doğdu.Gerçek de olabiliyor sonuçlar.Sonunda neye karar verecekseniz verin bence önceden bilinmeli böyle bir durum olup olmadığı.kendine göre ya sonlandırırsın ya benim kısmetim der kendini hazırlarsın ( bu kararo kimse yargılamamalı) bem bunu bilgilendirme amaçlı yazıyorum.4.ye hamile kalmak için çok beklemedim. Doktorum daha önceden böyle bir durum yaşadığım için tekrar yaşama ihtimalimin normal insana göre yüksek olduğunu ve kan testi yaptırmamız gerektiğini söyledi( panaroma denilen bir test sadece koldan kan alınıyor.amerika ya da almanya ya gönderiliyor ücreti 1200 civarıydı geçen yıl güvenilirliği yüksek %99 civarı ben yaptırdım ve hamileliğimi huzurla, umutla geçirdim.şimdi sağlıklı oğluma her gün şükrediyorum..Allah herkese sağlık ve zor durumlarda dayanma gücü versin

Back
X