Uslu’ya Erdoğan’a ‘hakaret’ iddiası ile 2 yıl 8 ay hapis istemi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu için Başbakan Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 ay hapis istemiyle iddianame hazırlandı.


Uslu’ya Erdoğan’a ‘hakaret’ iddiası

DHA / HABER MERKEZİ

Taraf gazetesi yazarı emre uslu hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müşteki olduğu 3 sayfalık iddianamede, şüpheli Emre Uslu’nun Taraf gazetesinin 21 Kasım 2013 tarihli nüshasında “Toptan kapatın” başlıklı köşe yazısında Başbakan Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

‘Dershaneler konusu neden oldu’
İddianamede yazının yazıldığı tarihte Türkiye’nin gündeminde ‘dersanelerin kapatılması’ meselesinin yer aldığı, Başbakan Erdoğan’ın ve hükümetin bu konudaki tavrına karşı, Emere Uslu’nun bağlı bulunduğu grup çerçevesinde Erdoğan’ı hedef alan siyasi nitelikte yazılar yazdığı ifade edildi.
Uslu hakkında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hakaret suçlamasıyla 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

‘Ben ülkemden kaçmam’

Yurtdışına kaçtığı öne sürülen Brüksel’de bulunan Uslu “Burada geçici bir proje üzerinde bir çalışma yapıyorum. Bir Sabah ansızın gelebilirim ve onların gözlerinden öperim. Ben ülkemden kaçmam, hırsızlar kaçabilir” dedi. milliyet
 
Emre Uslu, Mehmet Baransu gibiler çoktan boylamaliydi mapusu. Ektiklerini biçiyorlar.

Herkesib ektigini bilmesi dilegiyle
 
Bu arada devamli iktidar yanlisi haber paylasilan ensonhaber sitesinin gezi oncesi ve ilk zamanlari muhalif yapida olup 5 milyon dolardi sanirim oyle bir fiyata el degistirip iktidarin yanina gelctiginden dun baya bir bahsetti fuat avni.Ahh paranin sicak yuzu sen iki dk da insanlara ideolojilerini fikirlerini sattiriyorsun ya
 
X