üslup

Eşin ailesiyle konuşarak sorun çözeni hiç görmedim ya neyse. En iyisi salağa yatmak

Cok sinirlendigimde sesimi yukseltiyorum ben. Esimin annesine de birkac kere sesimi yukselttim ama cok bunaltmisti. Daha onemsiz konulari laf sokarak hallediyorum

Pat diye lafı yapıştırdım,kimse çizgiyi aşamaz,günlük bir konuşmaysa durum şakayla karışık yine diyeceğimi derim ben...

Sabrederim. Sabir sinirlarim zorlanirsa yine sabrederim. Kolay kolay ses yukselten veya kavga cikaran bir insan degilimdir ama beni cok yorarlarsa kopruleri de atarim mutlaka. Bu evreye ancak birkac yilda geliyorum sakin bir insanimdir.

bir insanla sorun yaşadığınızda derdinizi nasıl anlatıyorsunuz? ben çok fevriyim ve çok agresifleşip kendime hakim olamıyorum. rahatsız olduğumuz olaylar olduğunda nasıl derdimizi anlatabiliriz? özellikle de eşimizin ailesine karşı. önerilerinizi bekliyorum 😌
Ortada saygısızlık veya haksızlık terbiyeszlık varsa hiç uslüp dinlemem kim olursa olsun

Değere layık görmediğim insanlar konusunda uslüp konusunu önemsemem

Kestirip atarım

Ama önemsediğim layık bulduğum insanları suçlayıcı üslup kullanmamaya dikkat ederim

Kendi hissettiklerimi duygu düşüncelerimi açıklayıp onun beni anlamasını sağlarım

Mesala eşim eve geç geldi haberde vermedi diyelim

Senin için endişelendim

Çok korktum

Beni önemsemediğini düşünüyorum vs

Ben dili ile konuşurum

oda daha makul ve düzgün davranır

Çünkü enpatiyi teşvik ederim

Bir dahaki sefere beni düşünür

Ama aynı olayı şöyle yaşamış olsak

Sen nerdeydin

Çok sorumsuzsun

Düşüncesizsin

Sana değmez verdiğim emeklere yazık demiş olsam

Öfke patlamaları savunma mekanizması devreye girer

Çok olumsuz sonuçlar ortaya çıkarbilir

Değer veriyorsanız kendinizi kontrol edin

Zekice davranın

Tabiki değmiyorsa biri enerjinizi boşuna harcamayın

Ilk önce bir sakinlesip sonra o kisiye güzel tatli dil ile „bu yaptiginiz hareketten.... yada bana böyle söylemenizden cok kirildim“ ben daha cok bunu tercih ederim.
Öbür türlü öfkeyle kalkan zararla oturur.. öyleydi galiba?🙂
Laf sokmayi da hic ama hic sevmedigim birsey ömrüm boYunca da yapmadim.. güzel tatli konusmak varken neden insanlar öyle bir sey yapar anlamiyorum

bir insanla sorun yaşadığınızda derdinizi nasıl anlatıyorsunuz? ben çok fevriyim ve çok agresifleşip kendime hakim olamıyorum. rahatsız olduğumuz olaylar olduğunda nasıl derdimizi anlatabiliriz? özellikle de eşimizin ailesine karşı. önerilerinizi bekliyorum 😌
Ne gibi sorunlar olduğuna bağlı

Ağzının ayarının olmaması çok kötü bir şey.Eskiden bende öyleydim ordan bilirim.Zamanla törpüledim kendimi.Şimdi aynısı bana yapıldığı zaman çat cevap verip kesiyorum iletişimi.

Örn.
- Bunu neden yaptın?
- Canım, bunu annen istediği için yaptım, ama lütfen aramızda kalsın, duyarsa kendini suçlu hisseder. Hem o da haklı, kadına yüklenme bu kadar.
Ve konu kapanır :) '' Çünkü ben yapmadım, annen zorladı dersem kavga ederiz.''
Çünkü annesini suçlamış olurum ve savunma mekanizması devreye girer, belki söylediklerimin çoğunu dinlemez bile.:KK15::kahve:

Öncelerde gayet saygılı sizli bizli konuşan edep yolundan ilerledim.
Kimseyi kirmamak bir aile düzeninin parçası olmak adına...
Ama baktım ki ne zaman saygı göstersem hep bi ağzıma turp suyu sıkıyorlar...
Şimdilerde ağzım çok bozuk, tam bir kekoyum, yanasmiyorlar bisey bile demiyorlar hatta sen haklısın deyip ses bile çıkaramıyorlar.
Benim gibi olma hiç muhattap bile olma reis

Ben açık, net insanım.
Öyle laga luga, şakayla karışık konuşmaları sevmem.
Rahatsız olduğum bir konu varsa yanlış anlaşılmayacak kadar açık belirtirim.
Küçücük bebe bile anlar :)

Bu arada benzer konular tekrarlandığında sakinliğim yavaş yavaş kaybolur.
Bu kez bozarak patlarım.
Gözlerimi falan kocaman açarak konuşurum ki, aklı olan için o son olur.

Önce en en kibar üslubumla söylerim, insan olup anlarsa ne alaaa.
Ha yok anlamazsa dan dan dan söylerim.
Sonra da vay efendim bendim de çok sert, kırıcı hatta saygısız falan derler 😁

Bende ilk seferinde güzellikle söyledim adam olup anlayaydiniz, bunca lafı yemezdiniz derim 😂😂

Yani kabaca böyle oluyor genelde.
Ama bir de bazı kişiler vardır, annem gibi, babam gibi.
Onlara daha sakin ve anlayışlı olmaya çalışırım, çünkü onlar da bana öyledir.
Birbirimize agresif tepkiler vermemeye, verdiysek de alttan alıp yükselmemeye çalışırız.

Aslında bana nasılsa bende karşı tarafa öyle olurum.
Ne verirsen onu alırsın diyelim.
Kredisi olan insan var, olmayan var 😉

İlk önce sakin konuşmaya çalışıyorum,ama karakter gereği agresifim sabırsız biriyim bu huylarım bana zarar verdiği için değişmek istiyorm.

Ben de ne yazık ki böyleyim lafını geçirip kötü olmayan insanları da takdir ediyorum.Yuzlerine gülerken alttan giydiriyorlar resmen.Ben de lambur lumbur konuşurum hatta onun zaaflarını biliyorsam damarına basarım olabilecek en ağır kelimeleri secerim😞hoş şeyler değil ama dilin kemiği yok lafı benim için söylemiş bence 😐

İlk önce sakin konuşmaya çalışıyorum,ama karakter gereği agresifim sabırsız biriyim bu huylarım bana zarar verdiği için değişmek istiyorm.
aynııııı ben. her seferinde daha sakin olacağım diye kendime söz verip asla olamıyorum. bir de parladığım şeyler çok basit mevzular.

Back
X