• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst kattaki öğrenci kızlar

bizimde komsumuz boyle bi oneride bulunmustu kablosuz modem baglayip bizim internet uzerinden internete girecekti faturayi ortak odeyecektik sonra baktim basim agriyacak ugrastiracak her ay fatura geldiginde nasil gidecem kapisina ver parayi diye bide kotaliydi kotayi asacak ben kullanmadim hadi o kullandi ben odiyecem hadi o kullanmadi ben kullandim o odiyecek ne gerek var bende anneme dedim soyle olmaz oda soyledi onlarda birsey demedi zaten bence kabul etme annenlerede soyle bosuna huzursuz olmayin:82:...

not: simdi okudum sizinki kotasizmis galiba bi zarari yoksa yardimci ol ne olacak:)

Son düzenleme:
bizimde komsumuz boyle bi oneride bulunmustu kablosuz modem baglayip bizim internet uzerinden internete girecekti faturayi ortak odeyecektik sonra baktim basim agriyacak ugrastiracak her ay fatura geldiginde nasil gidecem kapisina ver parayi diye bide kotaliydi kotayi asacak ben kullanmadim hadi o kullandi ben odiyecem hadi o kullanmadi ben kullandim o odiyecek ne gerek var bende anneme dedim soyle olmaz oda soyledi onlarda birsey demedi zaten bence kabul etme annenlerede soyle bosuna huzursuz olmayin:82:...

Söylesemde bişey olmaz derler.
Yarın eve gelicekler ben öğrendim belgeleri resimleri görebiliyolarmış ben rahat edemem diyim bari:26:
Maddi duruma girmem ben sen ona karışma derler
Bide gelmişte kapıya sınırsız mı kullanıyosunuzz internet bağlantınızı bizimle paylaşırmısınııaaaaazzz:95::95:
Allahım yarabbim ya..Az öncede komşular geldi tesisatçıyla glmişler aşağı su akıtıyo diye 3 tane adam
evde kimse yok diyorum biri aile dostumuz girdiler tınlamadan ee tanıyosakta evde kimse yokken giremezsin yaaaa:84::84::84:
sinirimi bozuyo şu komşular allahım yaaa:84::84::84:

Zamanında internet işleriyle uğraştığım için bi kaç problemini söyleyebilirim size.

Bu paylaşımlar yasak ama herkes bu şekilde kullanıyor o ayrı

Bu öğrenci kızlar belki bilerek belki bilmeyerek internet suçlarından birini işlediklerinde direk hat abonesi olarak sizi bulurlar başkası yapmış dinlemezler.

Aynı ağdan konuşmalara, girilen sitetelere kadar ulaşılma imkanı var ama bu baya bir profosyonellik isteyen bir durum iki bu kızlar bunu yapamaz.

Bunlardan başka bir sakınca yok yinede paylaşmak isteseniz paylaşın.

Söylesemde bişey olmaz derler.
Yarın eve gelicekler ben öğrendim belgeleri resimleri görebiliyolarmış ben rahat edemem diyim bari:26:
Maddi duruma girmem ben sen ona karışma derler
Bide gelmişte kapıya sınırsız mı kullanıyosunuzz internet bağlantınızı bizimle paylaşırmısınııaaaaazzz:95::95:
Allahım yarabbim ya..Az öncede komşular geldi tesisatçıyla glmişler aşağı su akıtıyo diye 3 tane adam
evde kimse yok diyorum biri aile dostumuz girdiler tınlamadan ee tanıyosakta evde kimse yokken giremezsin yaaaa:84::84::84:
sinirimi bozuyo şu komşular allahım yaaa:84::84::84:

kiz kotasizsa baglansinlar ne olcek...
biseylerini goremezler ya olurmu oyle sey...
yani gorulebilrmi baskasinin agina baglaninca simdi merak ettim ha :27::27:
bilen varsa aydinlativersin...:26:

Zamanında internet işleriyle uğraştığım için bi kaç problemini söyleyebilirim size.

Bu öğrenci kızlar belki bilerek belki bilmeyerek internet suçlarından birini işlediklerinde direk hat abonesi olarak sizi bulurlar başkası yapmış dinlemezler.

Aynı ağdan konuşmalara, girilen sitetelere kadar ulaşılma imkanı var ama bu baya bir profosyonellik isteyen bir durum iki bu kızlar bunu yapamaz.

bilir kisi yazmis...bence bu yorumu dikkate al bak o ugrasmis internet isleriyle bizim bilgilerle onunki bir olmaz profosyonel biir dusunce sonucta...:34:

Bizim de komşu gelmişti bağlatmaya.Biz kabul etmedik.Biz sınırsız internet kullanıyoruz nasılsa sınırsız diye rahat kullancaklardı.Oğulları da var büyük sürekli film filan indircek internet ağırlaşcak filan.Hem riskli hem YASAK diye biliyorum hiç bulaşmayın bence.

teşekkür ederim..
Çok haklısınız Ben konuşmayı deniyim ailemle..:S

bilir kisi yazmis...bence bu yorumu dikkate al bak o ugrasmis internet isleriyle bizim bilgilerle onunki bir olmaz profosyonel biir dusunce sonucta...:34:

Profosyenel değilim ama 6 sene bu işle meşguldüm az çok zararın nerden geleceğini biliyorum o kadar :61:

teşekkür ederim..
Çok haklısınız Ben konuşmayı deniyim ailemle..:S

Rica ederim..

klasık br cewap olucak ama bencede ortak ag kulanmayın bır cok komsum akrabalarım ve bı cok arkadasım ben dahıl onu denedım ama olmuyor fatura ödemeye gelınce neymıs zaten kac gun gırmıslerkı sonra modem acma kapama sorun oluyor ben karşıyım böyle ınternet kulanmaya cok kulanmak ıstıyorlarsa gıtsınler hat alsınlar yada wın var dımı ondan kulansınlar kendınız bılırsınız ama ben o hataya düşmeyın derım :50:

senin neler yaptığını belgelerini vs göremezler.
eğer kızlar iyi tiplerse paylaşırsın interneti

Öğrenci arkadaşlar internette bir haltlar karıştırsalar suç vb. gibi. doğrudan sizi bulur ve sizi sorumlu tutarlar bilesiniz.
Ağınızı paylaştığınızda -bilerek veya bilmeyerek- bilgisayarınıza erişim imkanı sağlayabilirsiniz.
İnternetiniz kotalı ise faturanız kabarık gelebilir.
Bunlar -olabilecek- kötü senaryolar.
Hiçbirşey olmayabilir de...:55:

annenle babanı kandır eğer pc kullanıyorlarsa. deki internet sayesinde özel şeylerimizi görebilirler belki . hemde tanımıyoruz boşverin diyebilirsin :)

bildiğim kadarıyla ortak kullanmak yasak,hem de paylaşmayın ya
ben korkarım öyle işlerden falan,bilgilerinizi falan alabilir bence
kısa ve öz;paylaşmayın bence

kesinlikle paylaşmayın,bunun pek çok sebebi var.
öncelikle zaten yasak cezası var.
sizin bilgilerinizi göremezler ama bence başınıza iş açarsınız.karşı tarafın nerelere girdiğini bilemezsiniz zaten,internetinizde kota sınırı var mı bilmiyorum ama varsa zaten kesinlikle bu işe girişmeyin.sınırsızsa da daha önceki dediğimi tekrarlayım o kişilerin nerelere girdiğini bilemezsiniz ve mesuliyet sizde olur.

ardından diğer arkadaşların dediği gibi,fatura ödemek sıkıntı olacak,modemi açıp kapatmak sorun olacak vs.

eşim bu konuda çok huyludur yan komşumuz istemişti bizden de ama anlattı güzel bir dille,vermedik sonuç olarak.kimin ne yapacağını bilemem sonuçta güvenemem.

Birçok kişi erişemez bilgilere v.s demiş ama kesinlikle erişebilir, profesyonellik isteyen birşey ama öğrenmek o kadar da zor değil. Kablosuz ağ içine kolayca sızılabilen bir veridir.
Sadece bilg. belgelere giremezler.Bunun içinde gizli şifre yollayarak girebilirler.Fakat sizin bilmeden kabul etmeniz gerekiyor.

Ayrıca öğrencilerin girdikleri her adres size kayıtlı olacaktır.Bu riske değmez.

bilgisayarını ortak ağ paylaşımına kapatırsan bişey olmaz.bilgisayarına girmeleri için hacker olmaları lazım.bende çok kullandım öğrenciyken başkalarından.paylaşın arkadaşım bişiycik olmaz.onlar hat çekemedikleri için senden istiyolardır zaten

Allah aşkına öyle bir niyetleri olsa ne diye paylaşalım mı diye sorsunlar? o niyette ve ustalıkta biri sormaz direk şifrenizi kırar bilgilerinize ulaşır. ruhunuz da duymaz.
neti paylaşırsanız da merak etmeyin bilgilerinizi ne yaptığınızı vs. göremezler. fatura için baştan anlaşırsınız. tabi en başta limitsiz kullanıyorsanız kabul edin. limitliyse ortalık çok karışır :)

valla arkadaşım ben internetin tek kullanılmasından yanayım. yani bilişim suçlarını, bilgilerin çalınmasını vs geçtim çok kullanıcı olunca nete giremiyorsun ya. bizim evde, kardeşlerim yaz tatillerine geldiklerinde toplam 4 tane bilgisayar oluyor. işkence gibi. 10 saniyede açılan siteler için 10 dakika bekliyorsun falan. birde internetin kotalıysa çok sorun olur.

Back
X