ben boyle konulari okuyunca cok sasiriyorum ya,
kanli bicakli resmen herkes herkesle.
hele de cocuklardan bahsederken takilinan bazi tavirlari aklim almiyor.
tolere etmek bu kadar zor mu gercekten.
ne kadar sansliymisim.
2 cocugum var, hic bir komsum sikayete gelmedi.
bir defasinda cocugum gece boyu agladi, gece teroru imis, ertesi gun yasli komsumu gordum ozur dileyecegim tam. Kadin dedi ki cok merak ettik, gelsek mi diye dusundum ama sizi daha cok panik ederiz diye gelmedik, cocuk hasta galiba dedi. Ben de anlattim, oyle durumlarda cok bunalirsaniz gelin bize birakin cocugu dediler, bu insanlar 60 yasindalar.
baska bir evde, baska bir komsum, tahmini 80lerinde, kendisi ayni zamanda yabanci, cat pat ingilizce ile anlasiyoruz.
Kucuk cok agliyor o donemler, kadin kapiyi caldi, kizim yapabilecegim bir sey var mi dedi, elinde de salca getirmis hediye olarak.
baska bir yerdeyiz bu sefer.
Benim cocuklar kacip yan komsuya gitmisler, evden calisiyoruz, daha yeni basladigimiz donem, ben cocuklar esimin odasinda saniyorum, o benim odamda saniyor.
neyse farkettigim gibi hemen kostum cocuklari almaya haliyle. Komsum sasirdi bile, sen merak etme, ben yorulunca onlari gonderirim dedi. Hatta benim telas etmeme bile anlam veremedi. Normal onlar cocuk dedi. Bu komsum da yabanci.
yani demek istedigim su ki,
bu garip zamanda birbirimize daha mi fazla destek olsak, birbirimizi daha fazla tolere etmeye calissak daha iyi olur.
konu sahibi siz dogum oncesi bence daha fazla gerilmeyin, takmamaya calisin, takin kulakliginizi takilin. Dogum sonrasi yeniden rica edersiniz eger rahatsiz olmaya devam ederseniz.