Üst komşu ve bitmeyen sesleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben boyle konulari okuyunca cok sasiriyorum ya,
kanli bicakli resmen herkes herkesle.

hele de cocuklardan bahsederken takilinan bazi tavirlari aklim almiyor.

tolere etmek bu kadar zor mu gercekten.

ne kadar sansliymisim.

2 cocugum var, hic bir komsum sikayete gelmedi.
bir defasinda cocugum gece boyu agladi, gece teroru imis, ertesi gun yasli komsumu gordum ozur dileyecegim tam. Kadin dedi ki cok merak ettik, gelsek mi diye dusundum ama sizi daha cok panik ederiz diye gelmedik, cocuk hasta galiba dedi. Ben de anlattim, oyle durumlarda cok bunalirsaniz gelin bize birakin cocugu dediler, bu insanlar 60 yasindalar.

baska bir evde, baska bir komsum, tahmini 80lerinde, kendisi ayni zamanda yabanci, cat pat ingilizce ile anlasiyoruz.
Kucuk cok agliyor o donemler, kadin kapiyi caldi, kizim yapabilecegim bir sey var mi dedi, elinde de salca getirmis hediye olarak.

baska bir yerdeyiz bu sefer.
Benim cocuklar kacip yan komsuya gitmisler, evden calisiyoruz, daha yeni basladigimiz donem, ben cocuklar esimin odasinda saniyorum, o benim odamda saniyor.
neyse farkettigim gibi hemen kostum cocuklari almaya haliyle. Komsum sasirdi bile, sen merak etme, ben yorulunca onlari gonderirim dedi. Hatta benim telas etmeme bile anlam veremedi. Normal onlar cocuk dedi. Bu komsum da yabanci.

yani demek istedigim su ki,
bu garip zamanda birbirimize daha mi fazla destek olsak, birbirimizi daha fazla tolere etmeye calissak daha iyi olur.

konu sahibi siz dogum oncesi bence daha fazla gerilmeyin, takmamaya calisin, takin kulakliginizi takilin. Dogum sonrasi yeniden rica edersiniz eger rahatsiz olmaya devam ederseniz.
Apartmanların yalıtımları berbat artık. Çocuk sesini bırakın kahkaha gülüş sesleri milletin özel konuşmaları bile net geçiyor duyuluyor. Hatırlıyorum cocukken meraktan alt komşu sesini yükseltse kavga etse bardak falan koyup dinlemeye çalışırdım dizilerden gördüğümü taklit edip :)) onu bile duyamazdim. Şimdi gerçekten az sesini yükseltsen naklen canlı yayın. Müteahhitlere ne desek az valla. Dünya paralara evler satılıyor, duvarlar kağıt gibi..

Yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Herkes apartmanda oturmanın kültürü budur, tabi ses olacak, komşu da katlanmak zorunda minvalinde yazmış.

Bunun yerine "apartmanda oturmanın adabı vardır, paldır küldür ses yapamam, kimseyi rahatsız edemem. Akşamın bir saati süpürge açmamaya, yeri sarsarak yürümemeye, çocuğumun evde koşmasına müsaade etmemeye katlanmalıyım" dememiş.

Empati bekliyor özellikle çocuklu aileler.

Hasta olan, eve dinlenmeye gelen, belki uykusuz/yorgun olan, ders çalışan komşuma ne kadar empati gösteriyorum diye kendine sormuyor kimse.

Belli saatlerde gürültü yapabilirim herkes katlanacak demek yerine, mümkün mertebe sessiz olmalıyım, kimseyi rahatsız etmemeliyim anlayışı gelişse daha medeni bir toplum oluruz bence.

Yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Herkes apartmanda oturmanın kültürü budur, tabi ses olacak, komşu da katlanmak zorunda minvalinde yazmış.

Bunun yerine "apartmanda oturmanın adabı vardır, paldır küldür ses yapamam, kimseyi rahatsız edemem. Akşamın bir saati süpürge açmamaya, yeri sarsarak yürümemeye, çocuğumun evde koşmasına müsaade etmemeye katlanmalıyım" dememiş.

Empati bekliyor özellikle çocuklu aileler.

Hasta olan, eve dinlenmeye gelen, belki uykusuz/yorgun olan, ders çalışan komşuma ne kadar empati gösteriyorum diye kendine sormuyor kimse.

Belli saatlerde gürültü yapabilirim herkes katlanacak demek yerine, mümkün mertebe sessiz olmalıyım, kimseyi rahatsız etmemeliyim anlayışı gelişse daha medeni bir toplum oluruz bence.
Demezler çünkü tembeller çocuğun 3 yaşından sonra eğitilebildiğini kabul etmezler ama şunuda unutuyorlar o çocuk büyüyünce kanun kural tanımayan bir birey haline gelecek ve yazık gürültü yapmayın diyen komşusunu öldürecek var böyle haberler malesef. Yazık çok yazık

Demezler çünkü tembeller çocuğun 3 yaşından sonra eğitilebildiğini kabul etmezler ama şunuda unutuyorlar o çocuk büyüyünce kanun kural tanımayan bir birey haline gelecek ve yazık gürültü yapmayın diyen komşusunu öldürecek var böyle haberler malesef. Yazık çok yazık
Kesinlikle katılıyorum size... Maalesef her şeyi kendine hak gören bir nesil yetiştiriliyor. Bu çocuklara kendini başkasının yerine koymak veya dünyada kendilerinden başka insanlar olduğu öğretilmediği için asla empati kuramıyorlar, bencil yetişiyorlar. Sadece gürültü denilip geçiliyor, sadece buna katlanan komşu sıkıntı çekiyor diye düşünülüyor ama dediğiniz gibi asla kısıtlanmayan ve her şeyi kendine hak görerek yetişen bu çocuklar büyüdüklerinde de aynı kafayla devam ediyorlar...

Aynı sizin gibi
Komsum benim kapıma geldi 8 den sonra süpürge calıstırıyorum diye 3. Kez kapıma geldiğimde ilgili kanun maddesini cıktısını alıp eline vermistim, ve hayde dedim tüm gün calısıyorum aksam 8 normal bi saat gece 12 den sonra tam anlamı ile sessizliğe gömülüyoruz, kusura bakmayın cocuk sesinin aynısını sizin cocugunuz da cıkartacak, gece 12 ye kadar günlük hayata dair her gürültü olabilir cok paranız varsa dubleks eve yallah
Hangi kanun maddesini verdiniz ki? Yonetmelik de gunduz insanlari rahatsız edin aksam etmeyin demiyor. Gunduz tamirat yapilabilir. İnsanlari rahatsız edecek davranislar yapilamaz diyor. İnsanlari rahatsiz edip bunu da normal bir sey gibi yazmissiniz.

2.5 yaşındaki kızımda güm güm yürüyor :/ kışın alt kat boş ama yazları doluyor. İnanın insanın elinden bie şey gelmiyor anlamıyorlar çünkü. 4 yaşındaki çocuk anlar ama unutur yine yapar.

Ama süpürge ve vileda sesi için uyarabilirsiniz.

Hangi kanun maddesini verdiniz ki? Yonetmelik de gunduz insanlari rahatsız edin aksam etmeyin demiyor. Gunduz tamirat yapilabilir. İnsanlari rahatsız edecek davranislar yapilamaz diyor. İnsanlari rahatsiz edip bunu da normal bir sey gibi yazmissiniz.
Avukatıma danısmıstım kapıma gelince o komsu ki aksam 8 de süpürge çalıştırmak absürt bir sey değildir, kabahatlar kanunu gürültü maddesini hazırlayıp vermişti bende komsuma vermiştim zaten bir daha kapıya gelmedi.. simdi benim size uzun uzun bu kanun maddesini yazacak zamanım yok mailimde duruyordur, isterseniz atarım :) Hangi saatlerde ne yapabilirsin hepsi net sekilde ifade edilmis aklı olup düsünme yeteneğine sahip her sagduyulu insanın anlayacağı sekilde üstelik okudugunuzda ben sizinde anlayacağınıza eminim sayg.

2.5 yaşındaki kızımda güm güm yürüyor :/ kışın alt kat boş ama yazları doluyor. İnanın insanın elinden bie şey gelmiyor anlamıyorlar çünkü. 4 yaşındaki çocuk anlar ama unutur yine yapar.

Ama süpürge ve vileda sesi için uyarabilirsiniz.
Vileda sesi olur mu ? Bi düsünün

Gündüz evde oturup akşam iş yapanlarıda anlamıyorum ya.
Gayet haklısınız, yöneticiye söyleyin olmazsa bir kek börek yapıp kapıdan verip durumunuzu izah edebilirsiniz. Insan olan zaten çare bulmaya çalışır
Oturmak demeyelim de... Mesela eşim gece çalıştığı zamanlarda gündüz temizlik yapacak süpürge açacak vaktim olmuyor genellikle ve mecburen ,o evden çıkar çıkmaz toplayıp süpürmeye başlıyorum ben de. Bide alt komşuya da bağlı . Ben sordum onlara. Geç yattıkları için sorun olmuyor aramızda 🥰

Bende vileda turbo var bu pedallılardan komşuma ses gidiyormuş. O yüzden yazdım
Ah yazık o komsuya insanlar evde durdukca saldıracak yer arar olmus sesmis yok çocuğu ağlamıs vs. Efendim aksam 7 de 8 de yapıyorsanız bu isi komsunuz villaya cıksın, ama 10-11 de yapıyorsanız hata sizindir... bunlar absürt gürültü değildir evin icinde parti verirsiniz müzik had safhadır o zaman erken saat te olsa sorundur, benim burada kızdığım sey çocukların sesine takılan bası ağrıyan garip zihniyet. Kardesim kimim çocuğu ses cıkarmıyor? Böyle bisey olabilir mi?

Hanımlar merhaba,

başlıktan da anlaşılabileceği gibi derdim üst komşum. Özellikle son 2 aydır sesleri hiç kesilmiyor bıktım artık. Her gün akşam 7den sonra vileda yapıp süpürge açıyorlar. Gün içinde en az 10 kere eşya çekme sesi geliyor.

yetmiyor gibi bir de 4 yaşlarında bir kızları var ki aman Allahım kız normal bi şekilde yürümüyor sanki, hatta yürümüyor. Devamlı güm güm güm koşturuyor ayaklarını vura vura. Gece 12.30 da bile yani. Sonra ailesinin bağırış çağırış sesleri..

Bir kere eşim güzellikle konuştu, kusura bakmayın bebeği sütten kesiyoruz ondan biraz ses dediler bir de yalqn yani. Ben bebek sesi duymuyorum ki, duyduğum sesleri ayırt edebiliyorum🤔

şimdi ben de yaza doğum yapacağim için tekrar tekrar konuşmak, yüz göz olmak iyi olur mu bilmiyorum. Hani halden anlayım istiyorum pandemi dönemi vs çocuklar eve kapandı ama şöyle ki biz lojmanda yaşıyoruz bir sürü çocuk var burada rahat rahat annesi çıkarabilir sosyalleşebilir ortam rahat geniş. Hamileyim baş ağrılarım oluyo bi de her gün her gün olunca dayanamıyorum. Çekiniyorum da ama. Sizce çıkıp konuşmak gerekli mi? Hiç böyle muhabbetlere gitmedim bilmedigim için soruyorum
Beni rahatsız etmez hiç gün içindeki sesler sabah erken yada geç saatte olmadıkça benim de iki küçük çocuğum var akşam 9 dan sonra extra dikkat ederiz sesi keseriz
İlk bebeğim dogdunda bende lojmanda oturuyordum her gece sabaha kadar ağlardı bebeğim kolikti çok mahcup oluyordum bebeği geceleri salona taşırdım ama illaki sesimiz gidiyordur
Komşular hep ne derdi var diye kapıyı çalardı yapabilecekleri bise de yoktu ben özür dilerdim ama onlar bu durumun elimde olmadığını bilirlerdi
Yanı çok aşırı değilse tolere edilebilir bence geçen gün alt komşum evde düğün yaptı resmen güm güm inledi bina hiç rahatsız olmadım aksine ne güzel eğleniyorlar diye düşündüm tabi bu sürekli olan bise degil

Bilgisi olan biri yazarsa sevinirim.Almanyada kiralik daireyi birak, satilik daireyi bile turklere vermek istemiyorlarmış..Cocuklari cok gürültülü diye..Dogru mu bu??

Beni rahatsız etmez hiç gün içindeki sesler sabah erken yada geç saatte olmadıkça benim de iki küçük çocuğum var akşam 9 dan sonra extra dikkat ederiz sesi keseriz
İlk bebeğim dogdunda bende lojmanda oturuyordum her gece sabaha kadar ağlardı bebeğim kolikti çok mahcup oluyordum bebeği geceleri salona taşırdım ama illaki sesimiz gidiyordur
Komşular hep ne derdi var diye kapıyı çalardı yapabilecekleri bise de yoktu ben özür dilerdim ama onlar bu durumun elimde olmadığını bilirlerdi
Yanı çok aşırı değilse tolere edilebilir bence geçen gün alt komşum evde düğün yaptı resmen güm güm inledi bina hiç rahatsız olmadım aksine ne güzel eğleniyorlar diye düşündüm tabi bu sürekli olan bise degil
Valla size de sizin komsunuza da helal olsun gercekten insan evladı olmak diye bir kavram vardır ya, iste o olmussunuz... insan bebeğinin sesini kesemez ki keske sihirli bi değnek olsa değil mi? Dügün yapmıs dediniz 40 da bir olan bisey baskası adına mutlu olmussunuz ne güzel, sizin gibi insanların coğalmasını ümit ediyorum

Ah yazık o komsuya insanlar evde durdukca saldıracak yer arar olmus sesmis yok çocuğu ağlamıs vs. Efendim aksam 7 de 8 de yapıyorsanız bu isi komsunuz villaya cıksın, ama 10-11 de yapıyorsanız hata sizindir... bunlar absürt gürültü değildir evin icinde parti verirsiniz müzik had safhadır o zaman erken saat te olsa sorundur, benim burada kızdığım sey çocukların sesine takılan bası ağrıyan garip zihniyet. Kardesim kimim çocuğu ses cıkarmıyor? Böyle bisey olabilir mi?
Yok ben gündüz vakti işimi yaparım genelde. Çocuk sesine takıntılı insanları bende anlamam. Ama çocuk canım napayım deyip geçen insanları da anlamam. Alt kat kışları boş ama Kızımı gürültü yapmaması için uyarırım. He anlıyor mu hayır anlık duruyor.
Ama akşam vakti temizlik yapan insan da komşusundan izin almalı diye düşünüyorum. Sonuçta insanlar çalışıyor ve evde dinlenmek istiyor. Temizlik dediğimiz şey gürültülü şey.

Avukatıma danısmıstım kapıma gelince o komsu ki aksam 8 de süpürge çalıştırmak absürt bir sey değildir, kabahatlar kanunu gürültü maddesini hazırlayıp vermişti bende komsuma vermiştim zaten bir daha kapıya gelmedi.. simdi benim size uzun uzun bu kanun maddesini yazacak zamanım yok mailimde duruyordur, isterseniz atarım :) Hangi saatlerde ne yapabilirsin hepsi net sekilde ifade edilmis aklı olup düsünme yeteneğine sahip her sagduyulu insanın anlayacağı sekilde üstelik okudugunuzda ben sizinde anlayacağınıza eminim sayg.
Mail atmaniza gerek yok, buraya koyun. Ben gurultu yönetmeliğini bizzat cevre bakanligina sordum. Gurultuyle ilgili konulari avukatlar da bilemeyebiliyor. 3-5-7 insanlarin dinlenme saati. Gunduz diye evde insanlari rahatsiz edemezsiniz.

Temizlik ihtiyaciniz vardir, tadilat yaptirabilirsiniz. Bunlar ihtiyactir ama nasil olsa gunduz diye evde kosamazsiniz. Bunu anlamak niye bu kadar zor? Niye illa insanlari rahatsız etmeye calisiyor insanlar?

Yok ben gündüz vakti işimi yaparım genelde. Çocuk sesine takıntılı insanları bende anlamam. Ama çocuk canım napayım deyip geçen insanları da anlamam. Alt kat kışları boş ama Kızımı gürültü yapmaması için uyarırım. He anlıyor mu hayır anlık duruyor.
Ama akşam vakti temizlik yapan insan da komşusundan izin almalı diye düşünüyorum. Sonuçta insanlar çalışıyor ve evde dinlenmek istiyor. Temizlik dediğimiz şey gürültülü şey.
Tabiki canım gec saatte yapılacak ise izin almalı, ve size yüzde yüz katılıyorum çocuk sesine takıntılı insanların alt yapısında gizli bir hınc oldugunu düşünüyorum anormaller yani

Valla size de sizin komsunuza da helal olsun gercekten insan evladı olmak diye bir kavram vardır ya, iste o olmussunuz... insan bebeğinin sesini kesemez ki keske sihirli bi değnek olsa değil mi? Dügün yapmıs dediniz 40 da bir olan bisey baskası adına mutlu olmussunuz ne güzel, sizin gibi insanların coğalmasını ümit ediyorum
Aynenn surekli olan birsey degilse goz yumabiliriz diye dusunuyorum ve evet bebeği susturamiyoruz ama çocuklara bi nebze dikkat edebiliriz bazen gercekten abartiyorlar gecen arkadaşım sinirlenmiş anlatıyor gece 12 de komşusu kapıya geldi diye
Komşusu haklı gecenin 12sinde çocuk evde berjeri çekiştirip zipliyormus kimse böyle seslere katlanmak zorunda değil
Benim 3 çocuğum var iki küçük biri bebek mümkün mertebe kimseye rahatsizlik vermemeye calisirim
Özgürlüğümüz başkasının sınırlarını rahatsiz etmemeli

Mail atmaniza gerek yok, buraya koyun. Ben gurultu yönetmeliğini bizzat cevre bakanligina sordum. Gurultuyle ilgili konulari avukatlar da bilemeyebiliyor. 3-5-7 insanlarin dinlenme saati. Gunduz diye evde insanlari rahatsiz edemezsiniz.

Temizlik ihtiyaciniz vardir, tadilat yaptirabilirsiniz. Bunlar ihtiyactir ama nasil olsa gunduz diye evde kosamazsiniz. Bunu anlamak niye bu kadar zor? Niye illa insanlari rahatsız etmeye calisiyor insanlar?
Tamam siz cocugunuza 3/5/7 dersiniz cocukta ona uyar 🤣🤣🤣🤣 güldürdünşz beni, gündüz evinizde cocuk kosuyor diye kimse sizi dava edemez, asırı gürültüde ses siddetini ölcen cihaz farklı dairelerden olmak üzere konumlandırılır ve konumlandırıldıgı tüm dairelerden ses siddeti asması beklenir, insanı bir saatte 7 de 8 de süpürge çalıştırdığın icin ( kısa süren bisey) komsunu sikayet edemezsin ama gece 11 de yaparsa calıstırırsın, velev aglayan bebekten rahatsız olamazsın he oluyorsan git şikayetçi ol dava dahi acılmadan takipsizlik cıkartılır , cevre bakanlığından kime sordunuz bilmem ama kanunu uygulayanlara sorun bir de bence. Yeterince net ifade ettim ki benim defaatle söylediğim sey de süpürge ses vs değil cocuk sesinden rahatsız olan, su pandemi dönemi ortak alana cıksınlar diye akış verenlerdir.. sayın kardeşim bak hastalık yakamızda cocuklar evde ki benim cocucum yok ona ragmen duyarlıyım üst komsumun 2 erkek çocuğu var gündüz sesleri eksik olmaz ama aksam 22 de hic sesleri gelmez. Umarım anlamışsınızdır

Aynenn surekli olan birsey degilse goz yumabiliriz diye dusunuyorum ve evet bebeği susturamiyoruz ama çocuklara bi nebze dikkat edebiliriz bazen gercekten abartiyorlar gecen arkadaşım sinirlenmiş anlatıyor gece 12 de komşusu kapıya geldi diye
Komşusu haklı gecenin 12sinde çocuk evde berjeri çekiştirip zipliyormus kimse böyle seslere katlanmak zorunda değil
Benim 3 çocuğum var iki küçük biri bebek mümkün mertebe kimseye rahatsizlik vermemeye calisirim
Özgürlüğümüz başkasının sınırlarını rahatsiz etmemeli
GEce 12 de kasıtlı yapılan seste bende ertesi gün usulünce uyarırım, ama tutup o cocuk ağlıyor ise o aglama sesinden rahatsız olmam yazık ne derdi var derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X