ya gerçekten çok zor bir durum. 4 yaşında çocuk koşma yapma etmeden ne kadar anlar bilmiyorum ama o yaştaki çocuğun gece 12lerde 1lerde ayakta olmaması, uykuda olması gerektiğini biliyorum en azından. küçük çocuklar yürümüyor sürekli koşuyor zaten. pandemi zamanı dışarı da çıkamaz, hava soğuk ve pandemi yani. çok zor günlerden geçiyoruz. evlere tıkıldığımız bu günlerde komşuların sesinden daha çok rahatsız olmaya başladık doğal olarak. elektrik süpürgesi tarzı şeylere gelince, akşam 7'den sabah 7'ye kadar gürültü yapmak kanunen de yasak diye biliyorum ben. ama bir şekilde akşam yapıyor olmasının sebebi vardır belki. neyse üzülmeyin ya, martta normalleşme başlayacak, önümüz bahar. havalar düzelince çocuklar dışarı çıkar dışarıda atar enerjisini. kreşlere falan giderler belki. hepimiz komşumuzun sesine belli seviyede tahammül ediyoruz mecburen. ben gürültüden rahatsız olduğum zaman ki benim de park sorunum var, evin dibinde mahallenin parkı var ve iti kopuğu gelip bağıra bağıra konuşuyor, tüm odalar da park cephesine bakıyor o yüzden kaçamıyorum evin içinde onların sesinden. ses geldiği zaman ya tv sesini açıyorum ya da kulaklık falan takıyorum. veya alttan üstten ses gelince öyle yapıyorum. üst kat komşum geceleri 4-5 defa tuvalete kalkmaya başladı, sanırım odası odamın tepesinde ve ben bazen onun terlik sesine, kapı açıp kapama sesine uyanıyorum. direniyorum, alışmaya çalışıyorum ben de ama dayanamazsam sırf uykum bölünmesin diye kulak tıkacı kullanıcam

anlayışlı olmaktan başka çarem yok, o da memnun değidir sürekli uykusunu bölüp tuvalete gitmekten veya uyuyamıyor olmaktan. zor, allah yardımcımız olsun.